Benedikto kiaušiniai lengvai ir greitai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Benedikto kiaušiniai
Benedikto kiaušiniai
Benedikto kiaušiniai
Benedikto kiaušiniai
Benedikto kiaušiniai
Autorius apie receptą: Skanutėlius Benedikto kiaušinius paruošti yra tikrai nesudėtinga. Dalinamės savo mėgstamiausiu būdu, kaip tą padaryti greitai ir be daug skirtingų indų indelių. Šįkart Skanutėlius Benedikto kiaušinius paruošti yra tikrai nesudėtinga. Dalinamės savo mėgstamiausiu būdu, kaip tą padaryti greitai ir be daug skirtingų indų indelių. Šįkart Benediktus ruošėme su ikrų bei krevečių užtepėle, kurios skonis čia labai tinka, bet vietoje užtepėlės galite naudoti ir rūkytos ar sūdytos lašišos riekeles. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai kiaušinių
80 gramų ZIGMAS stintenių ikrų užtepėlės su krevetėmis (arba ZIGMO sūdytos ar rūkytos lašišos)
1 vienetas avokadų (nedidelio)
1 vienetas šviesios bandelės
šiek tiek žalumynų (patiekiant)
Padažui:
1 vienetas kiaušinių trynių
50 gramų sviesto
1 šlakelis citrinų sulčių
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius po vieną mušame į sietelį ir nuvarviname skystąją baltymo dalį kaip parodyta video recepte - taip kiaušiniai išvirs gražesnės formos. Nuvarvintus kiaušinius dedame į atskirus indelius.
2.
Didesniame puode užkaičiame vandens - tai bus ir mūsų garų vonelė, ir naudosime kiaušiniams išvirti. Vanduo turėtų beveik verdantis, t.y. turėtų garuoti, bet neburbuliuoti.
3.
Į nedidelį prikaistuvį dedame sviestą ir jį ištirpiname virš garų (arba galima ištirpinti mikrobangėje arba ant viryklės). Atidedame į šalį, jog šiek tiek atvėstų.
4.
Dubenį (geriausiai metalinį arba stiklinį) dedame virš puodo su vandeniu, jog dubens dugnas neliestų vandens, t.y. dubuo būtų virš garų.
5.
Į dubenį dedame kiaušinio trynį ir vos vos paplakame. Įspaudžiame šlakelį citrinos sulčių ir dar truputį paplakame. Plakame neilgai, tik iki dubuo labai lengvai sušyla (mums truko apie pusę minutės). Atidedame į šalį.
6.
Puode su vandeniu šaukštu padarome sūkūrį. Po vieną įleidžiame kiaušinius. Nusistatatome laikmatį trims minutėms.
7.
Dubenį su tryniu iškart grąžiname virš garų ir plakdami pakaitiname iki trynys šiek tiek sutirštėja (mums trunko nepilną minutę). Tada pamažu vis plakdami supilame sviestą. Turėtų gautis tirštas padažas. Jį pagal skonį pagardiname druska ir pipirais, jeigu norisi - galima įspausti dar šiek tiek citrinos sulčių.
8.
Kiaušinius kiaurasamčiu išgriebiame iš vandens ir padedame ant popierinio rankšluosčio, jog nusausėtų.
9.
Duonelę perpjauname pusiau ir iš abiejų pakaitiname karštoje keptuvėje.
10.
Ant duonos puselių tepame užtepėlės, dedame riekelėmis pjaustyto avokado, o tada - po kiaušinį.
11.
Apliejame padažu ir pabarstome žalumynais. Iškart tiekiame ir skanaujame!
Patarimai:
Kuo kiaušiniai šviežesni, tuo gražesnės formos jie išverda. Kiaušinius naudokite šaltus, t.y. tiesiai iš šaldytuvo.
Jeigu kol ruošėte kitus ingredientus padažas atvėso ir šiek tiek per daug sutirštėjo, įpilkite šlakelį šilto vandens (tik šlakelį!) ir išmaišykite šluotele.
Jeigu vienu metu norite virti daugiau negu du kiaušinius, puodą rinkitės platesnį - bus patogiau ir kiaušiniai išvirs dailesni.
RECEPTO DRAUGAS: ZIGMAS
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital