Artėjant Velykoms artimuosius norime nustebinti karštais patiekalais, užkandžiais, o šventines vaišes tobulai pabaigti desertu. Tam puikiai tiks skanutėlis tortas! Siūlome rinktis net iš 37 puikių receptų!
Yra tortų, kurie skaniai suvalgomi, o tada – lengvai pamirštami. Ir yra tokių, kurių receptai dar nespėjus išplauti lėkščių nugula užrašų knygelėje. Tobulai skanus ir tiesiog tikra smaližių svajonė!
Yra paprasti tortai ir yra tortai, kuriuos drąsiai galima vadinti karališkais. Toks yra ir garsusis Kijevo tortas (ukrainietiškai Tort Kyyivsʹkyy) - trapus, tirpstantis burnoje ir su kiekvienu kąsneliu vis labiau žavintis. Ne be reikalo jis yra laikomas ne tik saldžiu šio miesto, bet ir visos Ukrainos simboliu.
Nuostabiai skanus ir žavingai atrodantis tortas, kurį pagaminsite vos per 30-40 minučių. Tortas kremiškas, tačiau tuo gaivus, ką jam suteikia graikiškas jogurtas ir uogos. Mums patinka jį gaminti su rūgštesnėmis uogomis kaip kad avietės, juodieji serbentai ar vyšnios, bet drąsiai rinkitės ir kitokias savo mėgiamas ar turimas šaldiklyje.
Šis sūrio pyragas yra vienas pačiausių jo autorei Dovilei. Šiek tiek lengvesnės tekstūros negu klasikiniai sūrio pyragai, neįtikėtinai kremiškas, o citrinos žievelė ir sultys skonį subalansuoja tobulai. Jis dažnas svečias namų virtuvėje, kai prireikia ypatingo, bet nesudėtingai pagaminamo skanėsto.
Nesudėtingai paruošiamas, minkštutis ir labai skanus tortas su kondensuotu pienu. Biskvitas kepamas su aguonomis, jos suteikia malonaus traškumo, bet, jei jų nemėgstate, bus skanu ir be jų.
Šis nekeptas tortas - puikus variantas, kai norisi tikrai labai skanaus ir šventiško deserto nepraleidžiant daug laiko virtuvėje. Jis pavyksta sodraus skonio, kremiškas, skoniu kažkuo primenantis ledus - toks, kuriam tikrai sunku atsispirti.
Niujorko sūrio pyragas - tikrų tikriausia klasika, kurios ragavę yra tikriausiai daugelis smaližių. Receptas, kuriame apstu vietos improvizacijoms - kaskart jį galima ruošti su vis kitokiomis uogomis ar vaisiais, bet pradžiai siūlome išbandyti būtent su vyšniomis, nes švelni jų rūgštelė tobulai dera su pyrago saldumu.
Šokoladinis sausainių pagrindas, šokolado gabaliukai labai švelniame varškės kremo sluoksnyje ir uogos - tobulas derinys! Tortas nėra pernelyg saldus, todėl patiks mėgstantiems gaivesnius desertus. Paruošimas užtruks vos pusvalandį, reikės tik trupučio kantrybės, kol tortas sustings ir galima bus ragauti! Puošiame uogomis, šviežiais ar konservuotais vaisiais.
Daug plonų meduolinės tešlos lakštelių, perteptų grietinės kremu, pagardintu lašeliu citrinos sulčių. Produktų čia nereikia daug, o ir tie patys – visai paprasti. Bet čia pat reikėtų sau priminti amžiną tiesą: mažiau yra daugiau.
Šis tortas yra nerealus. Lengvai pagaminamas, egzotiško skonio, turtingas įvairių tekstūrų ir skonio kontrastų. Pats aktyvaus gaminimo laikas tilps į valandą ar dar mažiau, tereikės papildomai luktelėti, kol sluoksniai sustings.
Paris-Brest yra vienas žymiausių, ir greičiausiai vienas skaniausių, klasikinių Prancūzijos desertų. Akį traukianti išvaizda bei ypatingas skonių ir tekstūrų derinys - tai, kas vieną kartą paragavus, neleidžia pamiršti šio skanėsto. Minkštutė plikyta tešla, gardinta migdolų riekelėmis, riešutų pasta, burnoje tirpstantis kava ir riešutais kvepiantis grietinėlės kremas bei abejingų nepaliekantis plikytas mousseline kremas. Tortas? Pyragas? Ne, tai tikra svajonė, kurią rasite ne tik mažytėse Prancūzijos kavinukėse, bet lygiai taip pat nesunkiai pasigaminsite ir namuose!
Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas Velykų stalo vaišėms! Galima ruošti su vyšniomis, bet labai skanu ir su avietėmis, mėlynėms, ar kokių tik uogų turite!
Originaliai Kijevo tortas gaminamas su sviestiniu kremu, bet galima eksperimentuoti ir išbandyti jo puikius riešutų sklidinus morengus ir su kitokiais kremais. Aš šįkart gaminau su maskarponės kremu.
Sodrus biskvitas, lyg sniegas purus ir lengvas kremas ir viską vainikuojančios vyšnios su rūgštele. Šis tortas ne tik nudžiugins kiekvieną jūsų svečią, bet ir papuoš stalą tikra Kalėdine nuotaika.
Gaivus tortas be kepimo! Mes jį labiausiai mėgstame su konservuotais persikais, bet galima rinktis ir kitokius vaisius ar uogas - braškes, šilauoges, konservuotus mandarinus ar kitus mėgstamus.
Jeigu galvojate, kad torto pagaminimas užtrunka ilgai, tikrai klystate. Sausainių pagrindą ir kremą pagaminsite per kiek daugiau nei 30 minučių, o tada jau paliksite tortą stengti šaldytuve. Šokoladinis sluoksnis yra Jūsų pasirinkimas, nenorite – praleiskite, bet šiaip ar taip jis labai lengvai pagaminamas.
Be galo skanus, drėgnas ir tiesiog sutirpstantis burnoje tortas. Jeigu mėgstate kepinius su morkomis, būtinai jį išbandykite, nes abejingų jis nepalieka.
Tai žaliųjų špinatų tortas su maskarponės - grietinėlės kremu ir miško uogomis. Špinatų skonio biskvite visai nesijaučia. Tai neįprastas ir labai gražus tortas, kuris papuoš jūsų šventės stalą.
Tai nuostabaus gaivumo ir lengvumo biskvitinis tortas, nustebinantis savo skonių palete. Į kremą taip pat galite įdėti vanilės ar migdolų ekstrakto, bet nėra būtina.
Šis tortas tikrai labai ypatingas! Skonis sodrus, nėra pernelyg saldus, labai gerai dera karamelės ir juodųjų serbentų džemo duetas. Jogurtinis kremas suteikia gaivumo. Rekomenduojame išbandyti!
Prancūzišką plikytų pyragėlių bokštą Croquembouche galima būtų drąsiai pavadinti desertų karaliumi. Jis pasižymi ne tik pakeriančia ir žadą atimančia išvaizda, tačiau ir ypatingu skoniu bei tekstūrų gausumu. Minkštas plikytas pyragėlis, švelnus, burnoje tirpstantis vanilinis kremas ir traški karamelė - visa tai susijungia į tobulą derinį, kuris sužavės net griežčiausius maisto kritikus.
Ypač skanus, Raffaello saldainukus primenantis kokosinis tortas tikriems smaližiams. Kokią nors šio torto variaciją tikriausiai yra ragavę daugelis, na o mes rekomenduojame jį išbandyti su skanutėliu kondensuoto pieno kremu.
Šis tortas “Zebriukas” yra ne tik gardus, bet ir įdomesnis nei įprastas. Neriebus, bet sotus ir labai labai skanus. Galima šaldyti šaldiklyje ar šaldytuve. Uogos šiam tortui tinka tiek šviežios, tiek šaldytos.
Labai greitas ir nesudėtingai pagaminamas tortas, reikės tik trupučio kantrybės, kol jis pastovės ir sustings, o visi nuostabūs skoniai persipins tarpusavyje.
Liucija pataria: kremo saldumą reguliuokite pagal savo skonį ir jogurto saldumą. Nepabijokite įdėti daugiau cukraus, jeigu atrodo, kad reikia. Sirupo saldumą/rūgštumą taip pat reguliuokite pagal save, priklausomai kokio saldumo/rūgštumo yra persikų sirupas likęs nuo konservuotų persikų. Taipogi, nepamirškite atsargiai elgtis su želatina, kad tirpinant mikrobangėje želatina neperkaistų ir maišant į kremą būtų pakankamai atvėsusi, bet dar skysta (kad galėtumėte plona srovele pilti į kremą). Skanaus.
Labai dailus ir skanus, su puikiu grietinės kremu, minkštas šokoladinis tortas. Pagal šį receptą paruošite gana didelį, sunkų tortą, todėl, jei norite mažesnio, ingredientų galite proporcingai mažinti.
Žinoma, jo skonis skiriasi nuo klasikinio cheesecake’o, jis toks riešutiškesnis Galima lažintis, kad valgantieji niekada neatspės, iš ko pagamintas šis garduolis, o tiesiog mėgausis kiekvienu ultra kremišku kąsneliu ir klausinės recepto.
Nesudėtingai paruošiamas tortas, tačiau svarbu vadovautis instrukcijomis. Didžiausią efektą, žinoma, palieka tai, kad jis aukštas ir madingai minimalistiškai dekoruotas. Tokio torto užteks 10–14 asmenų, visgi jeigu neplanuojate didelės šventės, galite ingredientus padalyti perpus, o biskvitą pjaustyti šiek tiek ploniau – į tris dalis.
Įspūdingas ne tik šio torto pavadinimas, bet ir skonis. Tačiau neapsigaukite, skamba įspūdingai, bet paruošti visai nesudėtinga! Tereikia iškepti lakštus, sutepti kremu ir paruošta. Tortui rinkitės mėgstamus riešutus.
Supaprastintas, ne toks šokoladinis Juodo miško variantas. Čia naudojamos šviežios trešnės, ne sezono metu puikiai tiks ir šaldytos trešnės/vyšnios arba iš kompoto.
Chocotorta – tai Argentinoje super populiarus sausainių, karamelizuoto pieno ir kreminio sūrio desertas. Ruošiant neužtruksite, tereikia kelių ingredientų. Jeigu norite daugiau kremo ir mažiau sausainių – tepkite kremą storais sluoksniais.
Skanutėlis tortas tiems, kas mėgsta sodresnius, "sunkesnio" skonio tortus. Tortas patenkins tikriausiai kiekvieno smaližio receptorius ir jie prašys pakartoti! Ruošiame su mėgstamomis uogomis ar vaisių gabaliukais.
Nepaprastai skanus maskarponės sūrio tortas su gaivia citrinų rūgštele ir aromatu! Kiekvienas kąsnelis tiesiog tirpst burnoje! Jei norite paeksperimentuoti, citrinas galima pakeisti apelsinais ar net mandarinais, tik tuomet reikėtų naudoti mažiau cukraus.