Artėjant Velykoms artimuosius norime nustebinti karštais patiekalais, užkandžiais, o šventines vaišes tobulai pabaigti desertu. Tam puikiai tiks skanutėlis tortas! Siūlome rinktis net iš 37 puikių receptų!
Morkų biskvitai čia papildomi apelsino žievele, lazdyno ir migdolų riešutais bei kokosų drožlėmis. Šie nuostabūs auksiniai biskvitai vėliau sulaistomi apelsininiu sirupu, aptepami apelsininiu kremu ir tobulu, šilkiniu kreminio sūrio ir varškės kremu. Šis tortas nuostabiai drėgnas ir minkštas, visai ne per saldus, o skonis - pasakiškai geras. Maža rekomendacija - leisti tortui pastovėti šaldytuve vieną-dvi dienas. Tai leis biskvitams dar labiau prisigerti sirupo, o visiems skoniams labiau susilieti.
Labai pavasariškas, gaivus, lengvas ir skanus. Tobulai tinka Velykų stalui ir tikrai patiks gaivių desertų mėgėjams! Citrinos žievelė, sultys ir citrininė želė suteikia švelnios rūgštelės, o baltasis šokoladas – lengvo saldumo. Tai tiesiog puikus derinys! Vienas paprasčiausių ir greičiau pagaminamų tortų.
„Baltojo miško” tortas – tai dar viena gardi interpretacija klasikinio „Juodojo miško“ tema. Sodrūs šokoladiniai biskvitai čia pakeičiami šviesiais vaniliniais, o maskarponės kremas pagardinamas baltuoju šokoladu. Kremo sluoksniuose pasislėpusios sultingos, saldžiarūgštės vyšnios – neatsiejama šio torto dalis ir pagrindinis akcentas. Jums tikrai patiks, jei mėgstate minkštus, švelnius, kremiškus desertus su uogomis.
Šis tirpstantis burnoje, švelnaus skonio ir malonia uogų rūgštele pagardintas sūrio pyragas, beveik tortas, papuoš bet kokios šventės stalą. Kiekvienas jo kąsnelis nukels į pačius gražiausius jausmus!
Yra paprasti tortai ir yra tortai, kuriuos drąsiai galima vadinti karališkais. Toks yra ir garsusis Kijevo tortas (ukrainietiškai Tort Kyyivsʹkyy) - trapus, tirpstantis burnoje ir su kiekvienu kąsneliu vis labiau žavintis. Ne be reikalo jis yra laikomas ne tik saldžiu šio miesto, bet ir visos Ukrainos simboliu.
Šiame torte susipina minkštas, drėgnas morkų biskvitas su cinamono ir imbiero skonio natomis bei purus kokosinis maskarponės ir grietinėlės kremas. Morkų tortas jau savaime yra išskirtinis kepinys, o pagardintas kokosais jis dar skanesnis. Tai tobulas desertas Velykoms, kuriam pagaminti užteks maždaug valandos su trupučiu, o likusį laiką teliks išlaukti, kol tortas susistovės šaldytuve.
Šis citrininis tortas tiesiog šaukia pavasarį - tik pažiūrėkit, koks jis saulėtas! Desertas yra stulbinamai skanus - gaivus, švelnus, turintis natūralios rūgštelės ir tiesiog palengva ištirpstantis burnoje… Štai tokį ir įsivaizduoju tobulą pavasarišką desertą! Ir puiki žinia visiems nevalgantiems glitimo - šiame deserte nėra nei gramo miltų.
Ši tiramisu versija gaivesnė, pavasariškesnė, kiekvienas kąsnis tarsi nukelia po saulėtu dangumi. Citrinos suteikia desertui visiškai naują skonio natą, duoda gaivos ir malonios, švelnios rūgštelės. Tai yra vienas tų desertų, kuriuos paragavus suprasite, kad gaminsite dar ne kartą.
Purus migdolinis biskvitas, sulaistytas vaniliniu sirupu, apteptas rūgštelės turinčiu džemu iš šaldytų aviečių ir burnoje tirpstančiu maskarponės kremu - toks klasikinis derinys nenuvils net ir didžiausių kritikų.
Yra tortų, kurie skaniai suvalgomi, o tada – lengvai pamirštami. Ir yra tokių, kurių receptai dar nespėjus išplauti lėkščių nugula užrašų knygelėje. Tobulai skanus ir tiesiog tikra smaližių svajonė!
Šis tortas gaivus, spalvingas, ne per saldus, labai pavasariškas ir greitai pagaminamas. Labai smagu ragaujant, varškės sluoksnyje netikėtai aptikti aviečių, o ir torto pjūvis daug gražesnis.
Tradiciniai, sviestiniai lakštai, kuriems lygių tikrai nėra. Pistacijų ir baltojo šokolado derinys, sužavintis daugelį, o pistacijų pasta nuostabiai subalansuoja skonius. Nors tai tikrai kiek kitokia Napoleono variacija, tačiau, sužavės kiekvieną ir puikiai tiks artėjančiam Velykų stalui!
Nuostabiai skanus ir žavingai atrodantis tortas, kurį pagaminsite vos per 30-40 minučių. Tortas kremiškas, tačiau tuo gaivus, ką jam suteikia graikiškas jogurtas ir uogos. Mums patinka jį gaminti su rūgštesnėmis uogomis kaip kad avietės, juodieji serbentai ar vyšnios, bet drąsiai rinkitės ir kitokias savo mėgiamas ar turimas šaldiklyje.
Puikiai subalansuotas desertas. Vaniliniai ir šokoladiniai biskvitai, sulaistomi kavos sirupu, kuris ne tik suteikia tortui drėgnumo, bet ir praturtina jį gilesniu, kiek kartesniu skoniu. Galiausiai griliažas tortui prideda dar vieną tekstūrą ir natą - taip laukiamą traškumą. Tikras tortų karalius.
Šis sūrio pyragas yra vienas pačiausių jo autorei Dovilei. Šiek tiek lengvesnės tekstūros negu klasikiniai sūrio pyragai, neįtikėtinai kremiškas, o citrinos žievelė ir sultys skonį subalansuoja tobulai. Jis dažnas svečias namų virtuvėje, kai prireikia ypatingo, bet nesudėtingai pagaminamo skanėsto.
Šis braškinis tortas - desertas, vertas kiekvienos prie jo praleistos minutės. Braškinį tortą, gardintą marcipano biskvitu, gardintas braškėmis, švelnus ir ne per riebus - viskas, ko reikia pavasariškam desertui. Jam ruošti tinka ir šaldytos braškės.
Nesudėtingai paruošiamas, minkštutis ir labai skanus tortas su kondensuotu pienu. Biskvitas kepamas su aguonomis, jos suteikia malonaus traškumo, bet, jei jų nemėgstate, bus skanu ir be jų.
Šis nekeptas tortas - puikus variantas, kai norisi tikrai labai skanaus ir šventiško deserto nepraleidžiant daug laiko virtuvėje. Jis pavyksta sodraus skonio, kremiškas, skoniu kažkuo primenantis ledus - toks, kuriam tikrai sunku atsispirti.
Šis tortas yra nerealus. Lengvai pagaminamas, egzotiško skonio, turtingas įvairių tekstūrų ir skonio kontrastų. Pats aktyvaus gaminimo laikas tilps į valandą ar dar mažiau, tereikės papildomai luktelėti, kol sluoksniai sustings.
Daug plonų meduolinės tešlos lakštelių, perteptų grietinės kremu, pagardintu lašeliu citrinos sulčių. Produktų čia nereikia daug, o ir tie patys – visai paprasti. Bet čia pat reikėtų sau priminti amžiną tiesą: mažiau yra daugiau.
Niujorko sūrio pyragas - tikrų tikriausia klasika, kurios ragavę yra tikriausiai daugelis smaližių. Receptas, kuriame apstu vietos improvizacijoms - kaskart jį galima ruošti su vis kitokiomis uogomis ar vaisiais, bet pradžiai siūlome išbandyti būtent su vyšniomis, nes švelni jų rūgštelė tobulai dera su pyrago saldumu.
Šokoladinis sausainių pagrindas, šokolado gabaliukai labai švelniame varškės kremo sluoksnyje ir uogos - tobulas derinys! Tortas nėra pernelyg saldus, todėl patiks mėgstantiems gaivesnius desertus. Paruošimas užtruks vos pusvalandį, reikės tik trupučio kantrybės, kol tortas sustings ir galima bus ragauti! Puošiame uogomis, šviežiais ar konservuotais vaisiais.
Paris-Brest yra vienas žymiausių, ir greičiausiai vienas skaniausių, klasikinių Prancūzijos desertų. Akį traukianti išvaizda bei ypatingas skonių ir tekstūrų derinys - tai, kas vieną kartą paragavus, neleidžia pamiršti šio skanėsto. Minkštutė plikyta tešla, gardinta migdolų riekelėmis, riešutų pasta, burnoje tirpstantis kava ir riešutais kvepiantis grietinėlės kremas bei abejingų nepaliekantis plikytas mousseline kremas. Tortas? Pyragas? Ne, tai tikra svajonė, kurią rasite ne tik mažytėse Prancūzijos kavinukėse, bet lygiai taip pat nesunkiai pasigaminsite ir namuose!
Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas Velykų stalo vaišėms! Galima ruošti su vyšniomis, bet labai skanu ir su avietėmis, mėlynėms, ar kokių tik uogų turite!
Originaliai Kijevo tortas gaminamas su sviestiniu kremu, bet galima eksperimentuoti ir išbandyti jo puikius riešutų sklidinus morengus ir su kitokiais kremais. Aš šįkart gaminau su maskarponės kremu.
Sodrus biskvitas, lyg sniegas purus ir lengvas kremas ir viską vainikuojančios vyšnios su rūgštele. Šis tortas ne tik nudžiugins kiekvieną jūsų svečią, bet ir papuoš stalą tikra Kalėdine nuotaika.
Gaivus tortas be kepimo! Mes jį labiausiai mėgstame su konservuotais persikais, bet galima rinktis ir kitokius vaisius ar uogas - braškes, šilauoges, konservuotus mandarinus ar kitus mėgstamus.
Jeigu galvojate, kad torto pagaminimas užtrunka ilgai, tikrai klystate. Sausainių pagrindą ir kremą pagaminsite per kiek daugiau nei 30 minučių, o tada jau paliksite tortą stengti šaldytuve. Šokoladinis sluoksnis yra Jūsų pasirinkimas, nenorite – praleiskite, bet šiaip ar taip jis labai lengvai pagaminamas.
Tai žaliųjų špinatų tortas su maskarponės - grietinėlės kremu ir miško uogomis. Špinatų skonio biskvite visai nesijaučia. Tai neįprastas ir labai gražus tortas, kuris papuoš jūsų šventės stalą.
Tai nuostabaus gaivumo ir lengvumo biskvitinis tortas, nustebinantis savo skonių palete. Į kremą taip pat galite įdėti vanilės ar migdolų ekstrakto, bet nėra būtina.
Šis tortas tikrai labai ypatingas! Skonis sodrus, nėra pernelyg saldus, labai gerai dera karamelės ir juodųjų serbentų džemo duetas. Jogurtinis kremas suteikia gaivumo. Rekomenduojame išbandyti!
Ypač skanus, Raffaello saldainukus primenantis kokosinis tortas tikriems smaližiams. Kokią nors šio torto variaciją tikriausiai yra ragavę daugelis, na o mes rekomenduojame jį išbandyti su skanutėliu kondensuoto pieno kremu.
Šis tortas “Zebriukas” yra ne tik gardus, bet ir įdomesnis nei įprastas. Neriebus, bet sotus ir labai labai skanus. Galima šaldyti šaldiklyje ar šaldytuve. Uogos šiam tortui tinka tiek šviežios, tiek šaldytos.
Labai greitas ir nesudėtingai pagaminamas tortas, reikės tik trupučio kantrybės, kol jis pastovės ir sustings, o visi nuostabūs skoniai persipins tarpusavyje.
Lengvas it pūkelis biskvitas, vanilinis, burnoje tirpstantis Diplomato kremas, braškinis confit, braškių želė ir žinoma, garsusis braškių ratas aplink tortą - tai desertas, kuris stebina ne tik savo skoniu, bet ir išvaizda.
Labai dailus ir skanus, su puikiu grietinės kremu, minkštas šokoladinis tortas. Pagal šį receptą paruošite gana didelį, sunkų tortą, todėl, jei norite mažesnio, ingredientų galite proporcingai mažinti.
Liucija pataria: kremo saldumą reguliuokite pagal savo skonį ir jogurto saldumą. Nepabijokite įdėti daugiau cukraus, jeigu atrodo, kad reikia. Sirupo saldumą/rūgštumą taip pat reguliuokite pagal save, priklausomai kokio saldumo/rūgštumo yra persikų sirupas likęs nuo konservuotų persikų. Taipogi, nepamirškite atsargiai elgtis su želatina, kad tirpinant mikrobangėje želatina neperkaistų ir maišant į kremą būtų pakankamai atvėsusi, bet dar skysta (kad galėtumėte plona srovele pilti į kremą). Skanaus.
Žinoma, jo skonis skiriasi nuo klasikinio cheesecake’o, jis toks riešutiškesnis Galima lažintis, kad valgantieji niekada neatspės, iš ko pagamintas šis garduolis, o tiesiog mėgausis kiekvienu ultra kremišku kąsneliu ir klausinės recepto.
Įspūdingas ne tik šio torto pavadinimas, bet ir skonis. Tačiau neapsigaukite, skamba įspūdingai, bet paruošti visai nesudėtinga! Tereikia iškepti lakštus, sutepti kremu ir paruošta. Tortui rinkitės mėgstamus riešutus.
Chocotorta – tai Argentinoje super populiarus sausainių, karamelizuoto pieno ir kreminio sūrio desertas. Ruošiant neužtruksite, tereikia kelių ingredientų. Jeigu norite daugiau kremo ir mažiau sausainių – tepkite kremą storais sluoksniais.
Skanutėlis tortas tiems, kas mėgsta sodresnius, "sunkesnio" skonio tortus. Tortas patenkins tikriausiai kiekvieno smaližio receptorius ir jie prašys pakartoti! Ruošiame su mėgstamomis uogomis ar vaisių gabaliukais.
Nepaprastai skanus maskarponės sūrio tortas su gaivia citrinų rūgštele ir aromatu! Kiekvienas kąsnelis tiesiog tirpst burnoje! Jei norite paeksperimentuoti, citrinas galima pakeisti apelsinais ar net mandarinais, tik tuomet reikėtų naudoti mažiau cukraus.