Kokosinis Raffaello tortas su kondensuoto pieno kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Rafaelo Raffaello tortas
Rafaelo Raffaello tortas
Rafaelo Raffaello tortas
Rafaelo Raffaello tortas
Rafaelo Raffaello tortas
Autorius apie receptą: Nežinau ar Jūs patikėsite ar ne, bet aš desertus dažniau mėgstu kepti, nei valgyti. Nors pažvelgus į kūno linijas, gal atrodytų ir kitaip. Bet tik giliai įkvepiu ir prisimenu, Nežinau ar Jūs patikėsite ar ne, bet aš desertus dažniau mėgstu kepti, nei valgyti. Nors pažvelgus į kūno linijas, gal atrodytų ir kitaip. Bet tik giliai įkvepiu ir prisimenu, kaip daugiau nei prieš keturis metus pirmą kartą iškepiau tortą. Tai buvo „Rafaelo“. Ačiū draugei Oksanai, kuri mane įtikino, kad ir aš galiu kepti tortus, kuo aš labai labai abejojau ir galvojau, kad tai ne man. Torto receptą radau Saulėta virtuvė puslapyje. Pagal tą patį receptą tortą kepu iki šiol. Man patinka, kai tortą gali gaminti per kelias dienas etapais. Tada nereikia niekur skubėti ir verstis per galvas, o gali mėgautis gaminimo procesu. Aš dažniausiai pirmą dieną išsikepu biskvitą, antrą dieną tepu tortą ir puošiu. Šį kartą turėjau padaryti viską greitai, čia ir dabar, per vieną vakarą. Atrodo viskas pavyko.
Tortą gaminau svarbiai progai, jo reikėjo didelio, gaminau iš 2 normų. Produktus čia surašysiu 1 normos. Porcijų skaičius 10. Užtruksite daugiau nei 1 val. kepkite 23 cm skersmens formoje. Skubu dalintis ir su jumis receptu. Galbūt tai ir Jūsų bus pirmas keptas tortas. Rafaelo vertas būti pirmu.
(...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
230 gramų cukraus
230 gramų miltų
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
450 gramų grietinėlės, 35% riebumo
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
180 gramų sviesto
50 gramų kokoso drožlių
18 gramų grietinėlės standiklio
Sulaistymui:
100 mililitrų vandens
1 vienetas citrinų
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vanile, kol masė pabals ir patrigubės. Plakant, silpna srovele supilame aliejų. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Tešlą gerai permaišome.
2.
Tešlą supilame į 23 cm. skersmens apvalų sviestu išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsiname ir perpjauname i į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
3.
Grietinėlę šiek tiek paplakame, supilame grietinėlės standiklį ir išplakame iki standumo. Padedame į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išsukame su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Supilame kokoso drožles, gerai išmaišome. Paruoštą masę pusvalandžiui padėdame į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudedame į grietinėlę ir šias mases išplakame iki vientisos konsistencijos. Sulaistymui skirtus produktus sumaišome.
4.
Torto surinkimas: Pasiruošiame torto lėkštę, dedame pirmąjį biskvitą, jį sulaistome citrinų sirupu. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleidžiame 1/4 paruošto kremo. Dėdame antrąjį biskvitą, šiek tiek paspaudžiame, sulaistome citrinų sirupu, sudėdame antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartojame taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą. Torto paviršių išlyginame ir dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Tortą apibarstome kokoso drožlėmis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (14)
Milda
2024-03-25 07:24
Ar butina daryti sirupa biskvito sulaistymui ? Ar tiesiog galima
Su citrina aplaistyt ? ATSAKYTI
Justė
2024-03-25 12:09
Vien tik su citrina gali būti per daug rūgštu. ATSAKYTI
Milda
2024-03-25 16:18
O sulaistyti, ta prasme kaip ? ATSAKYTI
Agnė
2024-03-26 09:09
Patogiausia man į sulaistymui skirtą sirupą mirkyti konditerinį teptuką ir aptepti biskvitus teptuku. Kiti tiesiog pašlaksto šiek tiek tiek. ATSAKYTI
Milda
2024-03-26 09:47
Supratau, o galima pwz. y krema paty yberti migdoliniu riesutu smulkintu ir pwz ydeti viena sluoksny braškiu? Ar bus visko per daug? ATSAKYTI
Agnė
2024-03-26 12:56
Čia jau skonio reikalas, pavyks ir su riešutais, ir su braškėmis, tikrai nepagadins. Uogos ir šiek tiek gaivumo suteiks. :) ATSAKYTI
Milda
2024-03-27 19:49
Čia rašo kad Kambario temperatūros sviestą išsukame su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Tai jei aš penktadieny vakare paruošiu šiuos produktus ir paliksiu o kita diena vakare tik sutepsiu krema Ar nieko neatsitiks masei su sviestu ir kondensuotu pienu ? ATSAKYTI
Viktorija
2023-04-09 21:36
Gan lengvas, paprastas procesas, dėjau dar smulkintų migdolų ir vieną sluoksnį aviečių, nes suteikė gaivumo, nes be uogų būtų laaabai saldu ATSAKYTI
Vaida
2021-04-03 16:33
Pirma karta dariau, žiauriai geras. Antrą kartą grietinėlė neissiplake ☹️ ką darote kai neissiplaka? ATSAKYTI
Gitana
2024-03-26 12:57
Gali būti, kad nebuvo grietinėlė pakankamai riebi. Taip pat svarbu, kad ir šalta būtų. ATSAKYTI
Saulė
2021-03-19 20:25
Sveiki, o kiek viskk reiktų dėti jai mano forma 27x7?
Ačiū ATSAKYTI
Saulė
2021-03-19 20:24
Sveiki, o kiek visko reiktų dėti jai mano kepimo forma 27×7? ATSAKYTI
Rita
2021-04-24 14:45
Viskas tas pats jis tik truputį bus žemesnis, šiaip aš visada dedu į 24 cm. Dar į vieno pertepimo sluoksnį visada dedu migdolo plonų riekelių nes koks Rafaelo be migdolo viduje... ATSAKYTI
Dovile
2020-11-15 15:04
Labai skanus gavosi. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital