Orkaitėje kepti ridikėliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Orkaitėje kepti ridikėliai
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Orkaitėje kepti ridikėliai
Orkaitėje kepti ridikėliai
Autorius apie receptą: Ridikėlius mes pratę valgyti šviežius ir tokie jie nuostabūs, bet ar kada bandėte juos kepti? Man tai yra vienas mėgstamiausių pavasariškų garnyrų, drąsiai galintis Ridikėlius mes pratę valgyti šviežius ir tokie jie nuostabūs, bet ar kada bandėte juos kepti? Man tai yra vienas mėgstamiausių pavasariškų garnyrų, drąsiai galintis pakeisti keptas bulvytes. Kepami ridikėliai praranda savo aitrumą ir lieką tik subtilus salstelėjimas ir na toks idealiai subalansuotas skonis. Iškeptus pabarsčius trupučiu fetos sūrio, moliūgų sėklomis ir mėtų lapeliais štai jau ir salotos ar žavingas bei maistingas garnyras. Bet net ir be šių pagardų kepti ridikėliai bus puikūs! (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų ridikėlių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai balzaminio acto (nebūtina)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba čiobrelių)
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
100 gramų fetos sūrio
1 sauja moliūgų sėklų (arba saulėgrąžų)
1 saujelė žalumynų (mėtų, petražolių ar svogūnų laiškų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 220 °C temperatūros (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Mažesnius ridikėlius perpjauti pusiau, didesnius - į keturias dalis. Sudėti į kepimo formą, kad ridikėliai būtų daugmaž vienu sluoksniu.
3.
Ridikėlius apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu, pabarstyti džiovintu raudonėliu, įspausti česnako skilteles. Rankomis išmaišyti, kad visi ridikėliai tolygiai pasidengtų.
4.
Kepti iki 220C įkaitintos orkaitės viduryje 30–35 min iki ridikėliai švelniai paskrus.
5.
Prieš tiekiant galima pabarstyti fetos sūriu, moliūgų sėklomis ir žalumynais (mėtų lapeliai ypač tinka, bet galima ir petražolėmis ar svogūnų laiškais).
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital