1.
Pagrindui ištirpinkite sviestą.
2.
Susmulkinkite sausainius ir sumaišykite su sviestu.
3.
Į 20-22 cm dydžio atsegamos torto formos dugną įtieskite arba po konditeriniu žiedu patieskite kepimo popierių. Jei turite, formos vidų apjuoskite acetato juosta – bus paprasta išimti tortą ir torto kraštas bus tolygus. Suformuokite sausainių pagrindą ir įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
4.
Varškės ir baltojo šokolado sluoksnio gaminimas. Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Kreminę varškę sumaišykite su jogurtu, cukrumi, citrinos sultimis ir vanilės pasta arba ekstraktu.
5.
Ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą. Jei naudosite mikrobangų krosnelę, tirpinkite nustačius 800 W galingumą intervalais po 20 sekundžių, po kiekvieno intervalo labai gerai išmaišant. Palikite šiek tiek atvėsti, kad šokoladas nebūtų karštas.
6.
Įmaišykite atvėsusį tirpintą šokoladą į varškės masę.
7.
Želatiną užpilkite pienu arba vandeniu ir brinkinkite 15 min. Išbrinkusią želatiną šildykite ant silpnos kaitros, kol visiškai ištirps. Neužvirkite, kad neprarastų stingimo savybių.
8.
Iki purumo išplakite grietinėlę ir padėkite į šaldytuvą, kol jos prireiks.
9.
Į ištirpusią želatiną įdėkite kelis šaukštus varškės kremo ir šluotele intensyviai išmaišykite. Vis įdėkite po kelis šaukštus ir maišykite, kol sudėsite apie trečdalį masės. Tolygiai sumaišykite abi mases. Sudėkite plaktą grietinėlę ir atsargiai viena kryptimi išmaišykite silikonine mentele.
10.
Dalį kremo supilkite ant sausainių pagrindo, išdėliokite avietes ir supilkite likusį kremą. Įdėkite į šaldytuvą, kol sustings.
11.
Mandarinų želė sluoksnio gaminimas. Pašildykite mandarinų tyrę su cukrumi, kol cukrus ištirps.
12.
Želatiną užpilkite vandeniu, brinkinkite 15 min. Pašildykite ant lėtos ugnies, kol pilnai ištirps (nevirkite).
13.
Į ištirpusią želatiną, nuolat maišant, iš lėto supilkite mandarinų tyrę. Jei masė šilta, palikite šiek tiek atvėsti, tik stebėkite, kad nepradėtų stingti.
14.
Supilkite ant varškės sluoksnio ir palikite visiškai sustingti, geriausia per naktį.