Varškės ir baltojo šokolado tortas su želė ir uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Varškės ir baltojo šokolado tortas su želė ir uogomis
Varškės ir baltojo šokolado tortas su želė ir uogomis
Varškės ir baltojo šokolado tortas su želė ir uogomis
Varškės ir baltojo šokolado tortas su želė ir uogomis
Autorius apie receptą: Šis tortas gaivus, spalvingas, ne per saldus, labai pavasariškas ir greitai pagaminamas. Labai smagu ragaujant, varškės sluoksnyje netikėtai aptikti aviečių, o ir torto pjūvis Šis tortas gaivus, spalvingas, ne per saldus, labai pavasariškas ir greitai pagaminamas. Labai smagu ragaujant, varškės sluoksnyje netikėtai aptikti aviečių, o ir torto pjūvis daug gražesnis. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Pagrindui:
170 gramų sausainių (rekomenduoju kokosų skonio)
80 gramų sviesto
Varškės kremui:
400 gramų kreminės varškės (kambario temperatūros)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų balto šokolado
100 gramų graikiško jogurto (lieso, kambario temperatūros)
100 gramų aviečių (arba šilauogių ar braškių)
3 šaukštai citrinų sulčių (kambario temperatūros)
50 mililitrų pieno (tinka ir augalinis)
10 gramų želatinos (smulkiai maltos)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis vanilės pastos (arba ekstrakto)
Želė sluoksniui:
330 gramų mandarinų tyrės (arba mangų ar kitos mėgiamos ryškios spalvos tyrės)
70 gramų cukraus
50 mililitrų vandens
14 gramų želatinos (smulkiai maltos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui ištirpinkite sviestą.
2.
Susmulkinkite sausainius ir sumaišykite su sviestu.
3.
Į 20-22 cm dydžio atsegamos torto formos dugną įtieskite arba po konditeriniu žiedu patieskite kepimo popierių. Jei turite, formos vidų apjuoskite acetato juosta – bus paprasta išimti tortą ir torto kraštas bus tolygus. Suformuokite sausainių pagrindą ir įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
4.
Varškės ir baltojo šokolado sluoksnio gaminimas. Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Kreminę varškę sumaišykite su jogurtu, cukrumi, citrinos sultimis ir vanilės pasta arba ekstraktu.
5.
Ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą. Jei naudosite mikrobangų krosnelę, tirpinkite nustačius 800 W galingumą intervalais po 20 sekundžių, po kiekvieno intervalo labai gerai išmaišant. Palikite šiek tiek atvėsti, kad šokoladas nebūtų karštas.
6.
Įmaišykite atvėsusį tirpintą šokoladą į varškės masę.
7.
Želatiną užpilkite pienu arba vandeniu ir brinkinkite 15 min. Išbrinkusią želatiną šildykite ant silpnos kaitros, kol visiškai ištirps. Neužvirkite, kad neprarastų stingimo savybių.
8.
Iki purumo išplakite grietinėlę ir padėkite į šaldytuvą, kol jos prireiks.
9.
Į ištirpusią želatiną įdėkite kelis šaukštus varškės kremo ir šluotele intensyviai išmaišykite. Vis įdėkite po kelis šaukštus ir maišykite, kol sudėsite apie trečdalį masės. Tolygiai sumaišykite abi mases. Sudėkite plaktą grietinėlę ir atsargiai viena kryptimi išmaišykite silikonine mentele.
10.
Dalį kremo supilkite ant sausainių pagrindo, išdėliokite avietes ir supilkite likusį kremą. Įdėkite į šaldytuvą, kol sustings.
11.
Mandarinų želė sluoksnio gaminimas. Pašildykite mandarinų tyrę su cukrumi, kol cukrus ištirps.
12.
Želatiną užpilkite vandeniu, brinkinkite 15 min. Pašildykite ant lėtos ugnies, kol pilnai ištirps (nevirkite).
13.
Į ištirpusią želatiną, nuolat maišant, iš lėto supilkite mandarinų tyrę. Jei masė šilta, palikite šiek tiek atvėsti, tik stebėkite, kad nepradėtų stingti.
14.
Supilkite ant varškės sluoksnio ir palikite visiškai sustingti, geriausia per naktį.
Patarimai:
Aš naudojau 20 cm konditerinį žiedą, į kurį įtiesiau acetato juostą. Atsegama torto forma gali būti šiek tiek žemesnė, o tortas buvo iki pat viršaus, tad naudojama forma gali būti ir didesnė (22 cm).
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital