Gaivus nekeptas varškės tortas su žele

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Nekeptas varškės žele tortas
Nekeptas varškės žele tortas
Nekeptas varškės žele tortas
Nekeptas varškės žele tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
400 gramų sausainių (naudojau "Selga" su kondensuotu pienu)
100 gramų sviesto
Kremui:
300 gramų varškės
300 gramų braškių
3/4 stiklinės grietinės
0.5 stiklinės vandens
1/3 stiklinės cukraus
25 gramai želatinos
Viršui:
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
77 gramai citrinų želė
69 gramai braškių želė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą ištirpinti, sausainius sutrinti į trupinius ir sumaišyti su sviestu. Torto formos dugną su atsegamais kraštais iškloti kepimo popieriumi, sudėti trupinius ir gerai pirspausti prie dugno. Palikti šaldytuve, kad sustingtų. Tortui naudojau 24 centimetrų skersmens formą.
2.
Varškę, grietinę, cukrų ir braškes (kelias jų palikti papuošimui) sutrinti elektriniu trintuvu. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti kelias minutes išbrinkti. Tuomet pakaitinti garų vonelėje, kad ištirptų ir palikti atvėsti. Atvėsusią kruopščiai įmaišyti į varškės masę.
3.
Paruoštą masę supilti ant sausainių pagrindo ir padėti tortą į šaldytuvą, kad sustingtų.
4.
Pirmam žėlė sluoksniui 23 gramus braškių žėlė paruošti taip, kaip nurodyta ant pakelio, tik pilti mažiau vandens, užteks pusę stiklinės karšto vandens. Kai žėlė šiek tiek atvės, užpilti ant torto ir palikti šaldytuve, kad sustingtų. Antram žėlė sluoksniui 23 gramus žėlė paruošti, kaip nurodyta ant pakelio, tik naudoti mažiau vandens - užteks pusę stiklinės karšto vandens. Pusę indelio kondensuoto pieno išplakti ir į jį supilti šiek tiek pravėsusią žėlė. Viską užpilti ant torto ir vėl dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
5.
Trečią ir ketvirtą sluoksnį daryti su citrinos žėlė, taip pat kaip su pirmais sluoksniais. Trečiam sluoksniui - tik žėlę užpylus pusę stiklinės vandens. Tuomet atvėsinti ir supilti ant sustingusio torto. O ketvirtam sluoksniui - paruošti želę su pusę stiklinės vandės, šiek tiek atvėsinti su sumaišyti su išplaktu kondensuotu pienu.
6.
Paruošti likusius 23 gramus braškinės žėlė su pusę stiklinės vandens ir palikti atvėsti. Ant torto išdėlioti supjaustytas braškes ir užpilti žėlė. Palikti šaldytuve, kad sustingtų.
Patarimai:
Naudojau 250 ml stiklinę.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Vilma
2021-06-24 16:51
Cia su ta zele as nelabai suprantu kiek vandens pilt ant 23 gramu zeles ? ATSAKYTI
Erika
2021-06-25 09:51
Užteks pusę stiklinės, tai apie 125 ml. :) ATSAKYTI
Irma
2020-10-10 21:43
O tai kur tas mineralinis pilasi?Išgert pabaigus torta ATSAKYTI
Evita
2020-10-21 09:42
Nėra čia mineralinio. Jeigu kalbat apie vandenį, tai jis panaudojamas želatinai (2 žingsnis). ATSAKYTI
žiūriu
2018-11-26 15:23
Kaip gražiai atrodo tortas, neparašyti negalima. Ką žmogaus ranka gali sukurti, kai yra ūpo. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital