Chocotorta – nekeptas šokoladinių sausainių ir karamelės tortas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Šokoladinis - karamelinis tortas
Šokoladinis - karamelinis tortas
Šokoladinis - karamelinis tortas
Autorius apie receptą: Chocotorta – tai Argentinoje super populiarus sausainių, karamelizuoto pieno ir kreminio sūrio desertas. Paruošti šį tortą užtrunka labai mažai laiko, tereikia kelių Chocotorta – tai Argentinoje super populiarus sausainių, karamelizuoto pieno ir kreminio sūrio desertas. Paruošti šį tortą užtrunka labai mažai laiko, tereikia kelių ingredientų, o skonis mažai ką skiriasi nuo tortų, prie kurių reikia sugaišti valandų valandas. Kadangi man nesinorėjo labai drėgno ir kreminio torto, dėl to kremo sluoksnius tepiau plonai. Bet jeigu norite daugiau kremo ir mažiau sausainių – tepkite kremą storais sluoksniais. Tirpios kavos naudoti taip pat nebūtina, tai tiesiog skonio reikalas. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų šokoladinių sausainių (ar kakavinių)
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (kambario temperatūros)
400 gramų filadelfijos sūrio (kambario temperatūros)
400 mililitrų pieno (šalto)
100 mililitrų vandens (karšto)
2 šaukšteliai tirpios kavos
Papuošimui:
100 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Karštą vandenį sumaišome su tirpia kava. Paliekame pravėsti.
2.
Viename inde elektriniu plakikliu suplakame karamelizuotą pieną ir tepamą sūrį. Plakame, kol nelieka gumulėlių.
3.
Į kitą dubenį supilame pieną, sumaišome su kava.
4.
Formą, kurioje formuosite tortą, ištiesiame maistine plėvele. Aš naudojau apvalią 24 cm skermens formą, bet puikiai tiks tiek apvali, tiek keturkampė forma. Formos dugną ištepame labai plonu kremo sluoksniu.
5.
Kiekvieną sausainį mirkome pieno-kavos mišinyje ~6-10 sekundžių, tada dėliojame ant formos dugno. Jei reikia sausainius sulaužykite, kad padengtumėte formos dugną vienu sluoksniu. Ant sausainių tepame sluoksnį kremo (storą ar ploną sluoksnį – kaip labiau patinka, aš tepiau plonesnį), tada dedame sausainių sluoksnį, vėl kremo sluoksnį ir taip suformuojame visą tortą. Viršutinis sluoksnis turėtų būti sausainių. Tortą uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve pernakt ar bent 4 valandoms.
6.
Kai tortas sustingsta, nuimame plėvelę, apverčiame torto formą ant lėkštės ir nuimame kitą plėvelę. Jei reikia išlyginame kraštus.
7.
Šokoladą sutarkuojame, apibarstome torto viršų ir šonus. Skanaus!
Patarimai:
Tortą galite puošti kaip patinka, nebūtinai šokoladu.
Torto kremo sluoksnius galite tepti storai, tuomet tortas bus drėgnesnis.
Jei nemėgstate kavos, galite jos nenaudoti (tuomet naudokite tik pieną).
Vietoje pieno taip pat galite naudoti kavą su alkoholiu (romu, konjaku ar pan.).
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (16)
Ana
2021-03-05 16:32
Sveiki, o kokius sausainius jus naudojote? ATSAKYTI
Liucija
2021-03-12 16:45
Laba Ana, labai tinka Selga sausainiai, ar bet kokie kiti sausainiai, išskyrus gaideli, nes jie yra gana kieti. Aš dažniausiai darau su šokoladiniais sausainiais :) ATSAKYTI
Irena
2022-01-27 15:34
Gaidelis atnaujino sudėti pernai, tad tikrai ne kieti, ypač karameliniai ar kondensuoto pieno skonio. Su jais dariau ir labai gerai gavosi. ATSAKYTI
Rita
2019-12-30 16:13
Kaip išplakiau kremą,jis tap skystas,plakiau su blenderiu ATSAKYTI
Inga
2019-12-31 12:40
Geriau plakti mikseriu (plakikliu), o jūs Rududu naudojote? :) Kremas neturi būti labai skystas, bet ir nėra labai tirštas. ATSAKYTI
Liucija
2021-03-12 16:46
Kremas bus tikrai gana tirštas, nes plakant Rududu su Philadelphia sureliu tiesiog nesigautu skystas. Nebent pylete pieno ar kuo kitu praskiedete? ATSAKYTI
Irena
2022-01-27 15:35
Su blenderiu gaunasi skystas, jis netinka plakimui, nes tik sutrina, bet neduoda oro, tad philapdelpia nuo ašmenų šilumos suskystėja. Su plaktuvu ar šluotele reikėtų plakti. ATSAKYTI
Karolina
2019-01-20 10:03
Man gavosi perpus mažesnis nei foto, galbūt kremą per storai tepiau :)
Todėl ir kavos su pienu man buvo žymiai perdaug.
Bet tortukas laaabai skanus :)) ATSAKYTI
Liucija
2021-03-12 16:47
As dazniausiai tepu krema gana plonai, tada daug sluoksniu gaunasi, bet jei krema storai tepate, galite ir dvigubinti kremo kieki, tada gausis tikrai didelis tortas :)
ATSAKYTI
Mar
2019-01-11 04:11
O vietoje philadelfia surio gal tiktų mascarpone ar ricota? ATSAKYTI
Liucija
2019-01-11 23:28
Nesu bandziusi gaminti su maskarpone ar rikota, bet is siu dvieju manau maskarpone labiausiai tiktu, rikota gal nelabai ;) ATSAKYTI
Laura
2019-01-10 23:09
Sausainiai selga? ATSAKYTI
Liucija
2019-01-11 23:28
Selga sausainiai kuo puikiausiai tiktu, tik ilgai nemirkykite nes labai sutes :) ATSAKYTI
Ieva
2019-01-22 14:19
O kaip karamelizuoti ko densuota piena ? ATSAKYTI
Liucija
2019-01-22 22:17
Tai paprasčiausias "RUDUDU" :) Jei gyvenate ne Lietuvoje, karamelizuotas pienas dar vadinamas Dulce de Leche, tas pats, kas "Rududu", tik ne toks kietas, minkstesnis :) ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-01-23 09:48
Arba galite karamelizuoto kondensuoto pieno paruošti namuose pagal šį receptą :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital