Nekeptas jogurtinis tortas su uogomis

AUTORIUS:
Daiva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Nekeptas jogurtinis tortas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas Velykų stalo vaišėms! Paprastai ruošiu su vyšniomis, bet labai skanu ir su avietėmis, mėlynėms, ar kokių tik turite! Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas Velykų stalo vaišėms! Paprastai ruošiu su vyšniomis, bet labai skanu ir su avietėmis, mėlynėms, ar kokių tik turite! Daiva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
160 gramų sausainių (Selga tipo)
80 gramų sviesto
Kremui:
700 gramų graikiško jogurto (jei naudosite su skoniu, cukraus dėkite mažiau)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
50 mililitrų vandens (šalto)
4 šaukštai cukraus pudros (arba pagal skonį)
2 šaukštai želatinos
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
Viršui:
150 gramų šaldytų vyšnių (be kauliukų, ar kitų šaldytų uogų)
50 mililitrų vandens
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius kombainu sutrupinti iki smulkių, smėlio konsistencijos trupinių. Jei neturite kombaino, galima sausainius sudėti į maišelį ir sutrupinti kočėlu.
2.
Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainių trupiniais.
3.
Torto formos dugną (patogiausia nusegamais kraštais, naudojau 23 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi. Sudėti sausainių masę ir tolygiai paskirstyti. Spaudžiant šaukštu arba rankomis suformuoti torto pagrindą. Padėti į šaldytuvą, kol ruošite kremą.
4.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu. Palikti 10 minučių išbrinkti. Ištirpinti garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps (neužvirs!). Palikti 10 - 15 minučių atvėsti.
5.
Kambario tempetatūros jogurtą išmaišyti su cukraus pudra, vanile ir citrinos sultimis (neplakti). Atvėsintą želatiną, pilant plona srovele, įmaišyti į jogurtą.
6.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į jogurto masę. Supilti ant sausainių. Dėti į šaldytuvą ir palikti bent 4 valandas, kol sustings.
7.
Vyšnias (neatitirpintas) pabarstyti cukrumi, kaitinti prikaistuvyje, nedidelėje kaitroje, kol vyšnios susileis, cukrus ištirps. Jei iš vyšnių išsiskiria labai mažai sulčių, galima papildomai įpilti kelis šaukštus vandens. Palikti pravėsti iki kambario temperatūros.
8.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu, palikti 10 minučių išbrinkti. Ištirpinti, kaip ir jogurto sluoksniui. Palikti pravėsti iki kambario temperatūros.
9.
Želatiną, maišant, supilti į vyšnių masę. Palikti dar atvėsti.
10.
Vyšnių masę, po kelias vyšnias ir truputį skysčio, atsargiai sudėti ant gerai sustingusios jogurto masės. Dėti į šaldytuvą dar kelioms valandoms galutinai sustingti.
AUTORIUS: Daiva
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Eglė
2019-07-10 00:09
Ar užtenka Želatinos pagal receptą? Nereik dėt daugiau, kokio kietumo gaunasi jei pagal receptą? ATSAKYTI
Ku
2019-06-21 00:12
Gaminau neseniai, greit neliko. Siandien vel gaminsiu :) ATSAKYTI
Sigita
2019-05-06 15:43
Na, aš truputėli pakeičiau, kadangi neturėjau jogurto, tai dėjau 500g. mascarponės ir 400ml. grietinėlės. Tortas gavosi PASAKIŠKAS:))) ATSAKYTI
Evelina
2019-04-05 11:37
Labai skanus tortas! Dariau su saldytais juodaisiais serbentais ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital