Nekeptas jogurtinis tortas su uogomis

AUTORIUS:
Daiva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Nekeptas jogurtinis tortas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Nekeptas jogurtinis tortas
Nekeptas jogurtinis tortas
Nekeptas jogurtinis tortas
Autorius apie receptą: Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas Velykų stalo vaišėms! Paprastai ruošiu su vyšniomis, bet labai skanu ir su avietėmis, mėlynėms, ar kokių tik turite! Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas Velykų stalo vaišėms! Paprastai ruošiu su vyšniomis, bet labai skanu ir su avietėmis, mėlynėms, ar kokių tik turite! Daiva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
160 gramų sausainių (naudojau Gaidelio Spanguolė)
80 gramų sviesto
Kremui:
700 gramų graikiško jogurto (geriausia 8-10% riebumo)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
100 mililitrų vandens (šalto)
100 gramų cukraus
25 gramai želatinos
1 šaukštas citrinų sulčių (arba pagal skonį)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
Viršui:
300 gramų šaldytų vyšnių (be kauliukų, ar kitų šaldytų uogų)
100 mililitrų vandens (šalto)
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius kombainu sutrupinti iki smulkių, smėlio konsistencijos trupinių. Jei neturite kombaino, galima sausainius sudėti į maišelį ir sutrupinti kočėlu.
2.
Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainių trupiniais.
3.
Torto formos dugną (patogiausia nusegamais kraštais, naudojau 20 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi. Sudėti sausainių masę ir tolygiai paskirstyti. Spaudžiant šaukštu arba rankomis suformuoti torto pagrindą. Padėti į šaldytuvą, kol ruošite kremą.
4.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu. Palikti 10-15 minučių išbrinkti, o tada ištirpinti virš garų vonelės (indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps. Neužvirinti!). Palikti šiek tiek atvėsti.
5.
Kambario tempetatūros jogurtą išmaišyti su cukrumi, vanile ir citrinos sultimis (neplakti). Atvėsintą, bet dar šiek tiek šiltą želatiną plona srovele, nuolat maišant supilti į jogurtą.
6.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į jogurto masę. Supilti ant sausainių. Dėti į šaldytuvą ir palikti bent 4 valandas, kol kremas sustings.
7.
Kai sustings, pasiruošti torto viršų. Želatiną užpilti 100 ml šalto vandens palikti 10-15 minučių išbrinkti. Kai išbrinks, ištirpinti virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje (neužvirinti!).
8.
Vyšnias (neatitirpintas) dėti į puodą, pabarstyti cukrumi ir kaitinti ant nedidelės ugnies iki vyšnios susileis ir cukrus ištirps (jei iš vyšnių išsiskiria labai mažai sulčių, galima papildomai įpilti kelis šaukštus vandens). Nuimti nuo ugnies, leisti vos vos atvėsti ir tada įmaišyti ištirpintą želatiną. Palikti pravėsti iki kambario temperatūros.
9.
Vyšnių masę, po kelias vyšnias ir truputį skysčio, atsargiai sudėti ant gerai sustingusios jogurto masės.
10.
Dėti tortą į šaldytuvą dar kelioms valandoms galutinai sustingti.
Patarimai:
Jei naudotumėte jogurtą su skoniu (pvz. vanilinį), cukraus dėkite mažiau
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Arnas
2020-07-17 11:19
Tiktų įdėti į kremą klevų sirupo? ATSAKYTI
Diana
2021-06-09 15:18
Tikrai galite, tik jei dėsite daugiau (pvz. juo keisite visą cukrų), truputį padidinkite želatinos kiekį ATSAKYTI
Jovita
2020-05-21 13:57
Man pasirodė per mažai źelatinos, tai aš įdėjau 5g daugiau dėl visa ko. Labai skanus! ATSAKYTI
Inga
2020-03-18 23:12
Puikus receptas ! Tikrai dar gaminsiu ! ATSAKYTI
Rūta
2019-08-31 21:19
Gaivus ir skanus tortas! ATSAKYTI
Ku
2019-06-21 00:12
Gaminau neseniai, greit neliko. Siandien vel gaminsiu :) ATSAKYTI
Sigita
2019-05-06 15:43
Na, aš truputėli pakeičiau, kadangi neturėjau jogurto, tai dėjau 500g. mascarponės ir 400ml. grietinėlės. Tortas gavosi PASAKIŠKAS:))) ATSAKYTI
Evelina
2019-04-05 11:37
Labai skanus tortas! Dariau su saldytais juodaisiais serbentais ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital