Morkų tortas su kokosiniu kremu - drėgnas ir minkštutis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Morkų tortas
Morkų tortas
Morkų tortas
Morkų tortas
Autorius apie receptą: Šiame torte susipina minkštas, drėgnas morkų biskvitas su cinamono ir imbiero skonio natomis bei purus kokosinis maskarponės ir grietinėlės kremas. Nors esu itin lengvų, Šiame torte susipina minkštas, drėgnas morkų biskvitas su cinamono ir imbiero skonio natomis bei purus kokosinis maskarponės ir grietinėlės kremas. Nors esu itin lengvų, gaivių desertų mėgėja, suvalgiau ne vieną šio torto gabalėlį ir vis dar kąsneliui sugrįždavau prie šaldytuvo. Morkų tortas tikrai yra išskirtinis tortas, o pagardintas kokosais, mano nuomone, jis yra dar skanesnis. Tai tobulas desertas Velykoms, kuriam pagaminti užteks maždaug valandos su trupučiu, o likusį laiką teliks išlaukti, kol tortas susistovės šaldytuve. Papuošiau paprastai – aplipdžiau kepintais riešutais ir kokosų riekelėmis, iš marcipano suformavau kelias morkytes viršui. Galite rinktis tokį papuošimą arba tiesiog aptepti tortą kremu. Jei norite, kad tortas būtų apteptas storiau, galite pasigaminti truputį daugiau maskarponės-grietinėlės kremo. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
300 gramų morkų (smulkiai sutarkuotų)
180 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
150 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio)
130 gramų cukraus
80 gramų karijų riešutų (kepintų, kapotų arba graikinių)
50 gramų kokoso drožlių (kepintų)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Sulaistymui:
2 šaukštai apelsinų sulčių (apytikriai)
Kremui:
300 gramų maskarponės sūrio
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
30 gramų kokoso drožlių (+ 50 g kepintų kokoso drožlių)
3 šaukštai cukraus pudros
2.5 šaukšto apelsinų sulčių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
pagal poreikį karijų riešutų (kepintų, kapotų arba graikinių)
pagal poreikį kokoso drožlių
pagal poreikį kokosų dribsnių (riekelių)
Papildomai:
250 gramų marcipanų masės
pagal poreikį maistinių dažų (žalių, raudonų, oranžinių arba geltonų)
pagal poreikį maistinių dažų (žalių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Stačiakampę standartinę orkaitės kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir pieštuku nubrėžkite tris 18 cm dydžio apskritimus.
2.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.
3.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kokosų drožles, cinamoną ir imbierą.
4.
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki purumo (užtruks apie 5-8 min.). Įplakite aliejų ir vanilės ekstraktą. Mentele įmaišykite miltų-kokosų drožlių mišinį.
5.
Įmaišykite tarkuotas morkas ir karijų riešutus.
6.
Suverskite tešlą ant apskritimų ir mentele palyginkite į šonus, šiek tiek užeinant už apskritimų ribų. Kepkite apie 20-25 min. Ar iškepė, tikrinkite ties biskvito viduriu keliose vietose įsmeigdami medinį pagaliuką – jis turi likti sausas.
7.
Atvėsinkite, apverskite ir iš lėto pašalinkite kepimo popierių. Konditeriniu žiedu ar torto formos kraštu išpjaukite tris 18 cm dydžio apskritimus.
8.
Kremui sumaišykite šaltą maskarponę, šaltą grietinėlę ir cukraus pudrą, kol masė taps vientisa.
9.
Plakite elektriniu plaktuvu nedideliu greičiu, kol sutirštės. Neperplakite, kremas turi būti tolygios ir tvirtos konsistencijos, bet nepagelsti, neįgyti sviesto skonio.
10.
Baigiant plakti supilkite vanilės ekstraktą ir apelsino sultis.
11.
Įmaišykite kepintas ir nekepintas kokosų drožles.
12.
Tortas surinktas tiesiog lėkštėje, bet galite naudoti ir konditerinį žiedą ar atsegamą torto formą. Tokiu atveju nepamirškite pasilikti šiek tiek kremo ir torto šonus aptepkite kitą dieną.
13.
Ant lėkštės dėkite biskvitą ir šepetėliu šiek tiek aptepti jį apelsinų sultimis. Paskirstykite trečdalį kremo. Dėkite antrąjį biskvitą, suvilgykite sultimis ir aptepkite antruoju trečdaliu kremo. Galiausiai uždėkite paskutinį biskvitą, sudrėkinkite sultimis ir kremu aptepkite torto viršų bei šonus.
14.
Palaikykite šaldytuve bent 8-12 val. ar ilgiau.
15.
Tortą apibarstykite kokosų drožlėmis ir smulkintais riešutais. Torto kraštą aplipdykite kokosų riekelėmis ir stambiais smulkintais riešutais. Papuoškite marcipano morkytėmis.
16.
Sumaišykite marcipano masę su oranžiniais dažais arba prieš tai iki oranžinės spalvos sumaišytais geltonais ir raudonais dažais (oranžinei spalvai išgauti raudonų prireiks daug mažiau nei geltonų). Išminkykite iki vientisos masės.
17.
Sumaišykite žaliai spalvai marcipano masę su žaliais dažais ir išminkykite, kol spalva taps vientisa.
18.
Rankomis sufomuokite nedideles morkytes. Lapelius formuokite iš dviejų plonų pusiau perlenktų juostelių – padarysite 4 lapelius. Dantų krapštuku ant morkyčių padarykite švelnius įdubimus.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital