Nekeptas varškės ir maskarponės tortas su konservuotais persikais

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Nekeptas varškės maskarponės tortas su persikais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gaivus tortas be kepimo! Mes jį labiausiai mėgstame su konservuotais persikais, bet galima rinktis ir kitokius vaisius ar uogas - braškes, šilauoges, konservuotus mandarinus ar Gaivus tortas be kepimo! Mes jį labiausiai mėgstame su konservuotais persikais, bet galima rinktis ir kitokius vaisius ar uogas - braškes, šilauoges, konservuotus mandarinus ar kitus mėgstamus. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
160 gramų sausainių
80 gramų sviesto
Kremui:
360 gramų varškės 9%
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
2 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
1 vienetas citrinų (nebūtina)
4 šaukšteliai želatinos (+100 ml sirupo nuo persikų)
Viršui:
400 gramų konservuotų persikų
2 šaukšteliai želatinos (+200 ml sirupo nuo persikų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius sutrupinti maisto kombainu ar kočėlu, iki drėgno smėlio konsistencijos smulkių trupinių.
2.
Sviestą ištirpinti, išmaišyti su sausainiais. Masę dėti į kepimo popieriumi išklotą formą (apie 20 cm skersmens, patogiausia - nusegamais kraštais) ir spaudžiant rankomis arba šaukštu suformuoti torto pagrindą. Dėti į šaldytuvą, kol ruošite kremą.
3.
Kremui skirtą želatiną užpilti 100 ml persikų sirupo. Palikti 10 minučių išbrinkti, o tada ištirpinti virš garų vonelės. Stebėkite, kad želatina neužvirtų, kitaip ji vėliau nesustings. Palikti pravėsti.
4.
Varškę drauge su maskarpone ir cukrumi sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Supilti želatiną ir dar kartą pertrinti. Įtarkuoti citrinos žievelės (tarkuokite tik geltoną dalį, balta dalis karti!) ir įspausti citrinos sultis, kruopščiai permaišyti.
5.
Grietinėlę išplakti iki standumo. Atsargiai įmaišyti į kremą. Kremą supilti ant torto pagrindo ir dėti į šaldytuvą sustingti bent 4-6 valandoms.
6.
Viršui skirtą želatiną užpilti persikų sirupu. Palikti 10 minučių išbrinkti. Ištirpinti virš garų vonelės ir palikti pravėsti.
7.
Persikus supjaustyti nedideliais gabalėliais.
8.
Ant gerai sustingusio kremo išdėlioti persikų gabalėlius. Atsargiai, po kelis šaukštus užpilti tirpintą želatiną. Dėti dar 2-3 valndoms į šaldytuvą galutinai sustingti. Skanaus!
Patarimai:
Jeigu mėgstate saldesnius tortus, į kremą cukraus galite įdėti šiek tiek daugiau. Arba tiesiog paragaukite kremo ir, jei trūksta saldumo - įdėkite dar šiek tiek cukraus.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ingrida
2019-05-20 12:32
Visų pirma noriu pasakyti, kad tortas tikrai gardus, verta gaminti, tik kitam kartui daryčiau kiek patobulintą ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis