Nekeptas varškės ir maskarponės tortas su konservuotais persikais

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 56)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 56)
Nekeptas varškės maskarponės tortas su persikais
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Nekeptas varškės maskarponės tortas su persikais
Nekeptas varškės maskarponės tortas su persikais
Nekeptas varškės maskarponės tortas su persikais
Autorius apie receptą: Gaivus tortas be kepimo! Mes jį labiausiai mėgstame su konservuotais persikais, bet galima rinktis ir kitokius vaisius ar uogas - braškes, šilauoges, konservuotus mandarinus ar Gaivus tortas be kepimo! Mes jį labiausiai mėgstame su konservuotais persikais, bet galima rinktis ir kitokius vaisius ar uogas - braškes, šilauoges, konservuotus mandarinus ar kitus mėgstamus. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
160 gramų sausainių (naudojau Gaidelio klasikinius)
80 gramų sviesto
Kremui:
360 gramų kreminės varškės (arba paprastos, žr. patarimus)
250 gramų maskarponės sūrio
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
140 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 vienetas citrinų
18 gramų želatinos (+100 ml sirupo nuo persikų)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Viršui:
400 gramų konservuotų persikų
10 gramų želatinos (+200 ml sirupo nuo persikų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainius sutrinti maisto kombainu ar kočėlu iki smulkiių smėlio konsistencijos trupinių.
2.
Sviestą ištirpinti, išmaišyti su sausainiais. Masę dėti į kepimo popieriumi išklotą formą (apie 20 cm skersmens, patogiausia - nusegamais kraštais) ir spaudžiant rankomis arba šaukštu suformuoti torto pagrindą. Dėti į šaldytuvą, kol ruošite kremą.
3.
Kremui skirtą želatiną užpilti 100 ml persikų sirupo. Palikti 10-15 minučių išbrinkti.
4.
Kreminę varškę šaukštu gerai išsukti su maskarpone, cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos konsistencijos.
5.
Želatiną ištirpinti virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje (stebėkite, kad želatina neužvirtų, kitaip ji vėliau nesustings). Palikti šiek tiek pravėsti, o tada maišant supilti į grietinėlę.
6.
Į varškės bei maskarponės masę plakant mikseriu palaipsniui supilti grietinėlę. Plakti iki kremas įgaus purumo, ims šiek tiek laikyti formą (visiškai standus jis neprivalo būti). Pagal skonį įspausti citrinos sulčių ir dar vos vos paplati.
7.
Kremą supilti ant torto pagrindo ir dėti į šaldytuvą sustingti bent 4-6 valandoms.
8.
Kai tortas sustings, viršui skirtą želatiną užpilti persikų sirupu. Palikti 10-15 minučių išbrinkti. Ištirpinti virš garų vonelės (arba atsargiai mikrobangėje) ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
9.
Persikus supjaustyti nedideliais gabalėliais.
10.
Ant gerai sustingusio kremo išdėlioti persikų gabalėlius. Atsargiai, po kelis šaukštus užpilti tirpintą želatiną.
11.
Tortą dėti dar 1-2 valandoms į šaldytuvą galutinai sustingti. Skanaus!
Patarimai:
Jei naudosite ne kreminę, o paprastą varškę, jos imkite 300g ir elektriniu trintuvu gerai ištrinkite drauge su 1-2 šaukštais grietinės (arba graikiško jogurto) iki bus vientisa, neliks grūdelių.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Tortas
2019-12-27 17:55
Gardus! ATSAKYTI
Ingrida
2019-05-20 12:32
Tortas tikrai gardus, verta gaminti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital