Tortas "Kurmio kalnelis" su kapučino skonio varškės kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Tortas kurmio kalnelis
Tortas kurmio kalnelis
Tortas kurmio kalnelis
Autorius apie receptą: Šis tortas yra labai poluliarus Vokietijoje. Internete daug ir įvairių jo receptų, bet aš gaminau truputėlį pakeisdama pagal save. Pavyko tikrai labai skanus tortas, o ypač Šis tortas yra labai poluliarus Vokietijoje. Internete daug ir įvairių jo receptų, bet aš gaminau truputėlį pakeisdama pagal save. Pavyko tikrai labai skanus tortas, o ypač kapučino kremas nerealus! (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių (M dydžio)
145 gramai cukraus
135 gramai miltų
90 mililitrų kefyro (kambario temperatūros)
40 mililitrų vandens (verdančio)
35 gramai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių (su kaupu)
šiek tiek vanilės aromato
šiek tiek druskos
Įdarui:
2 vienetai bananų (didesnių)
320 gramų konservuotų ananasų (+100 ml skysčio nuo ananasų)
1 šaukštelis želatinos
Kremui:
200 gramų kreminės varškės
200 gramų grietinės (tirštos)
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
27 gramai grietinėlės standiklio
25 gramai kapučino miltelių
25 gramai šokolado (tarkuoto)
pagal skonį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinių trynius, cukrų ir verdantį vandenį išplakti iki standžių putų, plakti 6 - 7 minutes. Pilti kefyrą, berti druską, persijotus miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Atsargiai išmaišyti - neplakti!
2.
Kiaušinių baltymus išplakti atskirai iki standumo, atsargiai įmaišyti į tešlą.
3.
Torto formos (20 - 22 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą.
4.
Kepti iki 170 - 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku, jei krapštukas neaplipęs tešla - biskvitas iškepęs, jei aplipęs - kepti dar kelias minutes. Iškepusį biskvitą palikti pravėsti, atsargiai išimti, apversti ant grotelių ir palikti pilnai atvėsi.
5.
Įdarui ananasų sirupą sumaišyti su želatina, truputį pašildyti ant nedidelės kaitros, kad želatina ištirptų, neužvirinti!
6.
Ananasus supjaustyti smulkiais gabalėliais ir ant jų užpilti paruoštą ananasų sirupą su želatina ir padėti šaltai. Turi šiek tiek apstingti, bet nevisiškai sustingti.
7.
Kremui varške, grietinę, grietinėlę, cukrų, kapučino milteius ir standiklio miltelius išplakti iki purios, standžios masės. Atsargiai įmaišyti tarkuotą šokoladą ir padėti šaltai.
8.
Bananus nulupti.
9.
Biskvito viršų išskobti, kad būtų maždaug 1 cm aukščio kraštai.
10.
Į biskvito vidų, palei kraštą dėti bananus. Į vidurį dėti apstingusius ananasus su želė, užtepti kremą, formuojant kalnelį. Ant viršaus apibarstyti trupiniais iš likusio biskvito. 3 - 4 valandoms dėti į šaldytuvą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Marius
2019-12-08 23:06
Receptas netikslus pirmoje dalyje net nerasot kad trynius nuo baltymu reikia atskirti o kur jau pasakymas kad reikia sildyti vandens voneleje taip daug lengviau! ATSAKYTI
Lina
2019-12-09 10:01
Juk labai aiškiai parašyta recepte, kada naudoti kiaušinių trynius, kada - baltymus :) O želatiną tirpinti nebūtina vandens vonelėje - galima ir ant nedidelės katros, tik reikia tą daryti labai atsargiai, kad neužvirtų ir neprisviltų :) Jei taip nepavyksta, galima vandens garų vonelėje: užpilti šaltu ananasų sirupu ir palikti 10 minučių išbrinkti, indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps, bet neleisti užvirti. Palikti 10 - 15 minučių atvėsti. ATSAKYTI
Vanda
2018-12-28 20:42
Kur ir kaip sudėti bananus? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital