Varškės tortas su kondensuotu pienu ir želė gabaliukais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Varškės tortas su kondensuotu pienu ir želė gabaliukais
Varškės tortas su kondensuotu pienu ir želė gabaliukais
Varškės tortas su kondensuotu pienu ir želė gabaliukais
Varškės tortas su kondensuotu pienu ir želė gabaliukais
Varškės tortas su kondensuotu pienu ir želė gabaliukais
Varškės tortas su kondensuotu pienu ir želė gabaliukais
Autorius apie receptą: Tortas buvo išbandytas ir išgirtas kitų, tad nebeliko nieko kito kaip pačiai išbandyti ir įsitikinti ar jis toks geras ( Tortas buvo išbandytas ir išgirtas kitų, tad nebeliko nieko kito kaip pačiai išbandyti ir įsitikinti ar jis toks geras ( šaltinis). Ir ką gi rezultatas - mūsų šeimai labai patiko. Torto skonį pilnai nusako jo pavadinimas - tortas varškinis, gaivus ir labai skanus. Artėjant vaikų dienai siūlau savo mylimiausius palepinti būtent šituo tortu. (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
220 gramų cukraus
220 gramų kvietinių miltų
60 gramų aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių (su kaupu)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Sulaistymui:
150 mililitrų vandens
0.5 vieneto citrinų
2 šaukštai cukraus
Kremui:
500 mililitrų vandens (karšto)
360 gramų grietinėlės, 35% riebumo
360 gramų desertinės varškės (trintos)
154 gramai želės (vyšnių ir persikų skonio)
3 šaukštai cukraus
0.5 šaukštelio citrinos rūgšties
Viršui:
200 gramų sviesto (minkšto)
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
pagal poreikį uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Želė paruošti iš karto. Į du dubenėlius įpilti po 250 ml karšto vandens, į vieną dubenį įberti persikų skonio želė, į kitą suberti vyšnių skonio. Išmaišyti. Atidėti atvėsti ir laikyti šaltoje vietoje iki kol sustings.
2.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilinį cukrų ir plakti elektriniu plaktuvu apie 5 minutes iki kol masė patrigubės ir taps balta. Vis plakant, plona srovėle supilti aliejų ir dar minutę paplakti, suberti miltus su kepimo milteliais ir atsargiai išmaišyti nuo dugno link viršaus. Lengvai, bet gerai.
3.
Paruoštą tešlą padalinti į 3 lygias dalis.
4.
Kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, dėti 1 tešlos dalį ir kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 18 minučių iki kol gražiai paruduoja. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus. Tuomet biskvitą išimti, atidėti atvėsti ir tokiu pat būdu iškepti likusius du biskvitus.
5.
Kremui sustingusią želė sutarkuoti burokine tarka.
6.
Į dubenį pilti grietinėlę, berti cukrų, dėti citrinos rūgštelę ir išplakti iki standumo, įdėti varškę, permaišyti. Sudėti tarkuotą želė ir lengvai išmaišyti.
7.
Sulaistymui į dubenį supilti vandenį, suberti cukrų, išspausti citrinos sultis ir išmaišyti iki kol cukrus ištirps.
8.
Į torto formą dėti biskvitą, gerai sulaistyti, dėti pusę paruošto kremo. Dėti antrą biskvitą, vėl sulaistyti ir sudėti likusį kremą. Uždėti trečią biskvitą ir sulaistyti. Dėti paruoštą tortą į šaldytuvą.
9.
Aptepimui į dubenį dėti sviestą ir plakti iki kol taps baltas, tuomet dalimis, vis maišant, supilti kondensuotą pieną ir dar plakti iki vientisos, glotnios masės.
10.
Tortą aptepti paruoštu sviesto kremu. Papuošti uogomis ar pagal fantaziją.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital