Citrininis maskarponės tortas - dieviškai skanus

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Citrininis maskarponės tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
120 gramų cukraus
75 gramai miltų
75 gramai krakmolo
2 šaukštai vandens
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų cukraus
1.5 šaukštelio želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Pertepimui:
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
120 gramų sviesto
2 vienetai citrinų
1 žiupsnelis druskos
Sulaistymui:
50 mililitrų vandens
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Citrininiam pertepimui citrinų žieveles smulkiai nutarkuoti, sultis išspausti. Dubenėlyje sumaišyti kiaušinius, cukrų, citrinų sultis, žieveles ir druską. Sviestą kaitinti puode, kol ištirps, tada supilti į puodą citrinų - kiaušinių masę ir plakimo mentele maišyti, kol masė sutirštės. Nuimti puodą nuo ugnies, supilti masę į stiklainėlį ir palikti šaldytuve, kad atvėstų.
2.
Biskvitui kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su vandeniu, supilti cukrų ir plakti, kol masė taps tiršta ir puri. Baltymus išplakti iki purumo su žiupsneliu druskos. Į trynių masę įdėti 1/3 baltymų ir išmaišyti mediniu šaukštu. Sudėti likusius baltymus ir toliau atsargiai maišyti. Dubenėlyje sumaišyti miltus ir krakmolą, įsijoti juos į tešlą ir išmaišyti. Kepimo formos (naudojau 24 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu ir supilti tešlą.
3.
Mentele tešlą tolygiai paskirstyti ir kepti 30 minučių 180 C laipsnių orkaitėje. Iškepusį palikti atvėsti. Biskvitą perpjauti horizontaliai į 3 dalis.
4.
Maskarponės kremui želatiną užpilti keliais šaukštais šalto vandens, kad išbrinktų. Vėliau pakaitinti garų vonelėje, kad ištirptų ir palikti atvėsti. Grietinėlę išplakti, vėliau supilti cukrų, vanilinį cukrų ir plakti iki standumo. Maskarponę lengvai išplakti šluotele, sudėti grietinėlę ir elektriniu plakikliu, lėtai išmaišyti. Lėtai plakant plona srovele supilti želatiną.
5.
Sulaistymui vandenį pašildyti, suberti cukrų, maišant ištirpinti, įspausti citrinų sulčių. Paragaukite, ar reikia daugiau cukraus ar citrinos. Sulaistykite biskvitus.
6.
Dėti pirmą lakštą į torto formą, užtepti pusę turimo citrininio kremo, paskirstyti tolygiai po pagrindą. Tada dėti kitą lakštą, užtepti likusį citrininį kremą, maskarponės kremą ir dėti paskutinį lakštą. Palikti šiek tiek kremo puošybai. Dėti tortą į šaldytuvą, kelioms valandoms, išėmus iš formos aptepti likusiu kremu ir puošti pagal savo fantaziją.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (14)
Vilma
2019-07-15 15:19
O i biskvita nereikia jokio riebalo? ATSAKYTI
Diana
2019-07-18 17:45
Tikrai nereikia, į klasikinį biskvitą dažnai nededama papildomų riebalų - tada jis būna purus ir lengvas, geriau geria kremą. Šie tiek riebalų jame bus nuo kiaušinių. Tik prieš pjaustant biskvitui būtinai leiskite visiškai atvėsti (idealu - dar ir 2-3 valandas pastovėti atvėsus), tada jis pjaustysis daug lengviau. ATSAKYTI
Inga L.
2019-06-02 11:57
Pastebėjau, kad darausi Dalios gerbėja. :) Nuostabūs receptukai! Ir šis tortas puikiai pavyko. Nedėjau į biskvito tešlą jokių miltelių. Tikrai nereikia. Ir antro biskvito kepti, kaip kad rašo viena komentatorė, man nereikėjo. Sausų tortų nemėgstu, tad susinaudojo abu kremai. Tikrai darysiu dar ir dar kartą. Gal tik cukraus dėsiu truputėlį mažiau, nes nemėgstu labai saldžiai.
Už receptuką dėkinga be galo! Persirašau į sąsiuvinį prie savo mėgstamiausių. ATSAKYTI
Ruta
2019-04-08 11:10
gaminau,viskas pavyko puikiai.skanu.
man jis primine prabangesni kursenu viniotini :)citrininis kursenu viniotinis :) kartosiu:) ATSAKYTI
Kamilė
2019-01-05 18:27
Dėkui už šį receptą. Gaminau kartu su močiute, ką mes pastebėjome, kad citrinionio pertepimo ir maskarponės kremo buvo daugiau nei prireikė. Tiek,kad kepėme dar viena biskvitą kad sunaudoti viską. Sekantį kartą planuosime dvigubint biskvito receptą taip pat truputį sumažinti cukraus kiekį. Į kremą taip pat dėjome dvigubai daugiau želatinos ir jis puikiai sustingo ir tortas nebirėjo nė trupučio.

Bet skanumas yra nepakartojamas. Susilaukiau nepaprastai daug komplimentų ir žmonės kovojo dėl paskutinių gabaliukų. ATSAKYTI
Kamilė
2019-01-05 18:29
Ir gaminimo laikas labai meluoja. nuo 0 iki 100proc reikėjo pusdienio :) (aišku dalis laiko buvo praleista veikiant kažką kita) bet gryno darbo vistiek gavosi bent pirmą kartą darant apie 2 valandas ATSAKYTI
Danute
2018-12-30 13:59
Visiskai neatitika realybes, kremo per daug ,biskvitas gavosi tragiskas,raso dekite pirma citrinu kremo nuotraukoje maskarpones ,kremas kaskokia nesamone klaidina ar visko nedaraso iki galo ATSAKYTI
Inga
2018-12-31 09:12
Kažką, matyt, ne taip padarėte, man biskvitas iškepa geras. O kremai čia du: vienas maskarponės, kitas - citrininis. ATSAKYTI
svetlana
2018-12-28 15:46
ačiū už receptą ATSAKYTI
Virginija
2017-12-30 23:17
Kepimo miltelių dėti į biskvitą? ATSAKYTI
Inga
2017-12-31 09:12
Pagal šį receptą nereikia, nes kelia kiaušiniai. Aš dėl visa ko įdėjau 0.5 šaukštelio - labai geras biskvitas gavosi ATSAKYTI
Eglė
2017-11-07 09:12
Ačiū, Vilija. ATSAKYTI
Eglė
2017-11-05 22:29
Kokio dydžio formą naudojot? ATSAKYTI
Vilija
2017-11-06 13:29
Aš šį tortą kepiau 26 cm formoje, gavosi puikus ir labai skanus. O autorės Dalios puslapyje esu skaičiusi, kad ji paprastai tortams naudoja 28 cm formą berods ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital