Kijevo tortas kitaip - su maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Morenginis tortas su maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Originaliai Kijevo tortas gaminamas su sviestiniu kremu, bet galima eksperimentuoti ir išbandyti jo puikius riešutų sklidinus morengus ir su kitokiais kremais. Aš šįkart gaminau Originaliai Kijevo tortas gaminamas su sviestiniu kremu, bet galima eksperimentuoti ir išbandyti jo puikius riešutų sklidinus morengus ir su kitokiais kremais. Aš šįkart gaminau su maskarponės kremu. (...daugiau) Rima, Wise Taste
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Morengui:
5 vienetai kiaušinių baltymų
200 gramų cukraus
45 gramai kvietinių miltų
70 gramų lazdyno riešutų
70 gramų anakardžių riešutų
Kremui:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
240 gramų maskarponės sūrio
50 gramų cukraus
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis vanilės pastos (arba ekstrakto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Riešutus supilame į sausą keptuvę ir ant vidutinės kaitros pakepiname kelias minutes iki gražiai apskrus ir paskleis aromatą. Atsargiai, nesudeginame.
2.
Pakepintus riešutus susmulkiname peiliu arba elektriniu smulkintuvu.
3.
100 g cukraus sumaišome su miltais ir smulkintais riešutais.
4.
Baltymus supilame į švarų indą ir išplakame iki putų. Po šaukštą beriame likusį cukrų kaskart įbėrus gerai išplakant. Baltymus išplakame iki standumo - apvertus dubenį jei neturi iškristi.
5.
Į baltymus suberiame smulkintus riešutus ir švelniai išmaišome (geriausia - silikonine mentele).
6.
Pasiruošiame dvi kepimo skardas, ant jų uždedame kepimo popierių. Pasiimame 18 cm skersmens žiedą uždedame ant skardos. Į žiedą paskirstome ketvirdalį tešlos. Žiedą perkeliame ir vėl įdedame tešlą ir paskirstome. Taip pakartojame dar du kartus kitoje skardoje. Tarp morengų paliekame tarpus.
7.
Abi skardas dedame į iki 120 laipsnių įkaitintą orkaitę (režimas - viršus+apačia, su ventiliatoriumi).
8.
Morengus džioviname 2 valandas. Po valandos džiovinimo skardas sukeičiame vietomis - tą, kuri kepė viršuje, perkeliame į apačią, o tą, kuri buvo apačioje, perkeliame į viršų. Morengus paliekame atvėsti per naktį orkaitėje.
9.
Kremui maskarponę sumaišome su grietinėle ir plakame su mikseriu. Po truputį beriame cukrų, supilame vanilę ir išplakame iki kremas ima laikyti formą. Porą šaukštų kremo atsidedame torto šonams aptepti, o ketvirdalį likusio kremo sumaišome su kakava.
10.
Iškepusius morengus, jeigu reikia, apipjaustome, kad būtų lygus. Vieną morengą dedame ant lėkštės ir ant viršaus uždedame 18 skermens kepimo žiedą. Dedame trečdalį balto kremo, paskirstome. Ant viršaus vėl dedame morengą, tada kremo ir taip kartojame. Ant viršaus uždedame kakavinį kremą. Papuošiame likusiais trupiniais ar kepintais riešutais!
11.
Pagamintą tortą dedame į šaldytuvą kelioms valandoms (o dar geriau - nakčiai).
12.
Nuėmus kepimo žiedą, kraštus uždengiame likusiu kremu.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital