Veganiškas sūrio pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Veganiškas sūrio pyragas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Veganiškas sūrio pyragas
Veganiškas sūrio pyragas
Veganiškas sūrio pyragas
Veganiškas sūrio pyragas
Veganiškas sūrio pyragas
Veganiškas sūrio pyragas
Veganiškas sūrio pyragas
Veganiškas sūrio pyragas
Veganiškas sūrio pyragas
Autorius apie receptą: Šis sūrio pyragas man buvo vienas didžiausių pastarųjų metų skonio atradimų. Rimtai. Turint minty, jog sūrio pyragus aš dievinu, ne veganiškų esu jų kepusi daug ir Šis sūrio pyragas man buvo vienas didžiausių pastarųjų metų skonio atradimų. Rimtai. Turint minty, jog sūrio pyragus aš dievinu, ne veganiškų esu jų kepusi daug ir įvairių, esu itin priekabi jų skoniui, tekstūrai bei kremiškumui, įvertinimas pyragui tai yra rimtas. Žinoma, jo skonis skiriasi nuo klasikinio cheesecake’o, jis toks riešutiškesnis Visgi lažinuosi, kad valgantieji niekada neatspės, iš ko pagamintas šis garduolis, o tiesiog mėgausis kiekvienu ultra kremišku kąsneliu ir klausinės recepto. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
140 gramų riešutų (naudojau migdolus, bet tinka ir kitokie)
100 gramų minkštų datulių
Viršui:
580 gramų tofu (šilkinio, naudojau „Clearspring“)
200 gramų kokosų kremo (naudojau tirštą „Clearspring“)
100 gramų anakardžių riešutų (išmirkytų šaltame vandenyje per naktį arba ką tik užvirusiame vandenyje 2 valandas)
100 gramų eritritolio (arba kitokio saldiklio)
40 gramų kukurūzų krakmolo
1 vienetas citrinų (reikės sulčių ir nutarkuotos žievelės)
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ruošiame pyrago pagrindą. Riešutus sudedame į elektrinio trintuvo indą ir sumalame iki smulkių trupinių.
2.
Ten pat sudedame minkštas datules (prieš tai išimame kauliukus) ir triname iki masė taps lipni. Jei tokia vis netampa, įpilkite šiek tiek vandens (labai nedaug, turėtų pakakati 1-2 šaukštelių).
3.
Kepimo formos (naudojau 18 cm skersmens) dugną išklojame kepimo popieriumi. Ant jo sukrečiame masę ir spausdami rankomis ar šaukštu suformuojame vientisą pyrago pagrindą. Padedame jį į šaldytuvą, kol ruošime kremą.
4.
Į elektrinio trintuvo (idealu - galingesnio kokteilinės tipo) indą sudedame visus kremo ingredientus. Sutriname iki vientisos, glotnios konsistencijos. Paragaujame, ar patinka skonis. Jei norisi daugiau rūgštelės, įspaudžiame dar citrinos sulčių, o jei daugiau saldumo - įdedame dar saldiklio.
5.
Kremą supilame ant pyrago pagrindo. Pyragą šauname į iki 160 laipsnių įkaitintos orkaitės vidurį (ne ant vidurinės lentynos, o kad pyragas būtų per vidurį, t.y. ne per arti kaitinimo elemento).
6.
Kepame kaitinimo režimu viršus+apačia (be vėjelio) apie 50-60 minučių. Pyragas bus iškepęs, kai lengvai kilstelėjus formos kraštą kraštai jau bus daugmaž sutvirtėję, o vidurys liūliuos lyg žele.
7.
Sūrio pyragui iškepus orkaitės kaitrą išjungiame, dureles šiek tiek praveriame ir leidžiame pyragui apie pusvalandį lėtai pravėsti orkaitėje. Tada išimame ir leidžiame atvėsti galutinai. Kai atvės, padedame į šaldytuvą bent 5-6 valandoms (o dar geriau - nakčiai), kad sutvirtėtų.
8.
Atvėsintą pyragą puošiame kaip tik norisi (aš tam panaudojau keletą braškių ir žiupsnelį maltų migdolų), pjaustome ir bandome nenusikąsti liežuvio, nes šis sūrio pyragas tikrai puikus!
Patarimai:
Naudojau 18 cm skersmens apvalią formą, bet tinka ir 20 cm.
Jei nepasitikite savo orkaite (nujaučiate, kad gali kaisti netolygiai), o norite tobulai šviesaus pyrago viršaus, orkaitės apačioje padėkite skardelę su vandeniu, o pyrago formą iš išorės standžiai apvyniokite dviem folijos lakštais, jog drėgmė nepatektų į kepamo pyrago vidų.
Šio sūrio pyrago pagrindui aš naudojau savo mėgiamą greitą maltų riešutų ir datulių masę, bet jei turite kitokį pamėgtą pagrindo receptą, naudokite jį drąsiai. O štai kalbant apie kremo ingredientus, šilkinio tofu, kokosų kremo ir anakardžių derinio nerekomenduoju keisti į jokį kitą, nes tofu pyragui duoda “sūriškumą” bei tekstūrą, padeda sukurti formą, o anakrdžiai bei kokosų kremas suteikia tobulo kremiškumo, to visiško tirpimo burnoje pojūčio.
Saldiklį šiam sūrio pyragui aš naudojau bekalorį eritritolį (išgaunamą natūraliu būdu fermentuojant kukurūzus), bet vietoje jo puikiai tiks ir bet koks kitas mėgiamas saldumas - klevų ar datulių sirupas, stevija, kokosų žiedų cukrus ar tiesiog paprastas cukrus.
RECEPTO DRAUGAS:
LIVIN
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital