Nekeptas šokoladinis maskarponės sūrio tortas su kondensuotu pienu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Nekeptas šokoladinis maskarponės sūrio tortas su kondensuotu pienu
Nekeptas šokoladinis maskarponės sūrio tortas su kondensuotu pienu
Nekeptas šokoladinis maskarponės sūrio tortas su kondensuotu pienu
Autorius apie receptą: Jeigu galvojate, kad torto pagaminimas užtrunka ilgai, tikrai klystate. Sausainių pagrindą ir kremą pagaminsite per kiek daugiau nei 30 minučių, o tada jau paliksite tortą Jeigu galvojate, kad torto pagaminimas užtrunka ilgai, tikrai klystate. Sausainių pagrindą ir kremą pagaminsite per kiek daugiau nei 30 minučių, o tada jau paliksite tortą stengti šaldytuve. Šokoladinis sluoksnis yra Jūsų pasirinkimas, nenorite – praleiskite, bet šiaip ar taip jis labai lengvai pagaminamas. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Pagrindui:
200 gramų šokoladinių sausainių (ar vanilinių)
90 gramų sviesto
2 šaukštai kondensuoto pieno, saldinto
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio (būtinai kambario temperatūros)
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (minu 2 šaukštai pagrindui, būtinai kambario temperatūros)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų juodojo šokolado
1.5 šaukšto želatinos
4 šaukštai vandens (šalto)
Glajui:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Torto pagrindui sausainius susmulkiname iki trupinių. Tam galite naudoti arba virtuvinį kombainą, maisto smulkintuvą, arba sausainius sudėti į maišelį ir sutrupinti mėsos muštuku.
2.
Sviestą ištirpiname ir užpilame ant sausainių kartu su kondensuotu pienu. Gerai išmaišome. Ant išardomos tortinės pagrindo patiesiame kepimo popierių, sudedame sausainių masę ir gerai prispaudžiame prie dugno. Sausainių pagrindą paliekame šaldytuve, kol gaminsime maskarponės kremą.
3.
Kremui želatiną užpilame šaltu vandeniu, paliekame išbrinkti. Želatiną ištirpdome mikrobangų krosnelėje - man užtenka 10-15 sekundžių, tik labai atidžiai sekite kaitinimo laiką, kad želatina neperkaistų, pakanka, kad išsilydytų.
4.
Šokoladą ištirpdome (tik neperkaitinkite) ir paliekame truputį pravėsti.
5.
Grietinėlę išplakame iki standumo.
6.
Maskarponės sūrį išplakame su likusiu kondensuotu pienu, įmaišome šokoladą. Nuolat maišant, plona srovele supilame želatiną. Tada lėtai įmaišome grietinėlę.
7.
Maskarponės kremą supilame ant sausainių pagrindo, išlyginame ir paliekame šaldytuve sustingti maždaug 2 val.
8.
Šokolado glajui šokoladą sulaužome ir sudedame į dubenį.
9.
Grietinėlę supilame į nedidelį puodą, kaitiname ant vidutinės ugnies, kol vos pradeda virti ir užpilame ant šokolado. Paliekame 5 minutėms, o tada maišome, kol šokoladas ištirpsta. Kremą paliekame šiek tiek pravėsti ir užpilame ant torto. Kai šokoladinis sluoksnis sustingsta, tuomet puošiame kaip patinka. Aš naudojau šokoladinius rutuliukus. Skanumėlis!
Patarimai:
Šiam tortui pakanka 1 skardinės kondensuoto pieno, tiesiog iš tos vienos skardinės panaudojame pora šaukštų sausainių masei sutvirtinti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Tavo mama
2023-04-02 17:15
Labai skanu ATSAKYTI
Rosita
2023-03-28 23:05
Ar galiu vietoj maskarpones dėti philadelphia kreminio sūrio ATSAKYTI
Slay
2023-02-17 10:42
Puikus receptas,viskas puikiai isejo ,buvo labai skanus☺️ ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital