Citrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanus

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Citrininis tiramisu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Citrininis tiramisu
Citrininis tiramisu
Citrininis tiramisu
Autorius apie receptą: Ši tiramisu versija gaivesnė, pavasariškesnė, kiekvienas kąsnis tarsi nukelia po saulėtu dangumi. Citrinos suteikia desertui visiškai naują skonio natą, duoda gaivos ir Ši tiramisu versija gaivesnė, pavasariškesnė, kiekvienas kąsnis tarsi nukelia po saulėtu dangumi. Citrinos suteikia desertui visiškai naują skonio natą, duoda gaivos ir malonios, švelnios rūgštelės. Tai yra vienas tų desertų, kuriuos paragavus suprasite, kad gaminsite dar ne kartą. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
250 gramų biskvitinių pirštelių (vadinamų „Damų pirštelių“)
500 gramų maskarponės sūrio (geriausia kambario temperatūros)
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
50 gramų cukraus pudros (arba cukraus)
Citrinų kremui:
3 vienetai citrinų (sultingų, vidutinio dydžio)
3 vienetai kiaušinių (M dydžio)
150 gramų cukraus pudros (arba cukraus)
100 gramų sviesto (tirpinto ir atvėsinto)
Sirupui:
2 vienetai citrinų (sultingų, vidutinio dydžio)
200 mililitrų vandens
50 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Citrinų kremą (vadinamą lemon curd) galite naudoti ir pirktinį iš stiklainiuko, bet jį paruošti namie labai paprasta. Gaminti taip: į dubenį nutarkuoti citrinų, žieveles (tik geltoną dalį), įspausti citrinų sultis, dėti cukraus pudrą (arba cukrų), kiaušinius ir ištirptą pravėsusį sviestą. Išplakti šluotele arba mikseriu, kad viskas susijungtų (jei naudotumėte ne cukraus pudrą, o cukrų, plakite iki cukraus kristalai ištirps).
2.
Paruoštą masę supilti į nedidelį puodą ir kaitinti ant nedidelės kaitros nuolat maišant šluotele iki kremas sutirštės. Svarbu neleisti užvirti. Sutirštėjusį nuimti nuo kaitros ir palikti atvėsti kambario temperatūroje. Atvėsusį perkošti per sietelį.
3.
Citrinų sirupui į nedidelį puodą įspausti citrinų sultis, supilti vandenį ir suberti cukrų. Kaitinti ant silpnos kaitros vis pamaišant iki cukrus ištirps. Atidėti atvėsti.
4.
Į dubenį dėti maskarponę (geriausia - kambario temperatūros), 2 šaukštus atvėsusio citrinų kremo, berti cukraus pudrą (arba cukrų) ir labai gerai išmaišyti iki glotnios konsistencijos. Maišyti galima šaukštu ar trumpai mikseriu.
5.
Grietinėlę ir išplakti iki standžių putų ir švelniais judesiai įmaišyti į maskarponę.
6.
Pasiruošti indą, kuriame sluoksniuosite tiramisu. Aš naudojau apvalų 23 cm, bet tinka ir kitokio dydžio (žr. patarimus žemiau).
7.
Kiekvieną sausainį labai trumpai, vos akimirkai įmerkti į citrinų sirupą ir dėti į indą. Pamirkytais sausainiais padengti visą indo dugną (jei lieka didesnių tarpelių, sausainius pasmulkinti, pamirkyti ir tarpelius užpildyti). Ant sausainių dėti pusę maskarponės kremo ir paskirstyti per visą plotį. Ant viršaus paskirstyti likusį citrinų kremą. Ant jo vėl dėti sluoksnį sirupe pamirkytų sausainių. Ant jų paskirstyti likusį maskarponės kremą. Jei norite estetiškiau, šį viršutinį kremo sluoksnį galite ne tiesiog užtepti, o užspausti konditeriniu maišeliu, naudodami 5-7 mm antgalį.
8.
Tiramisu dėti į šaldytuvą bent 4 valandoms, o geriausiai nakčiai, kad skoniai susijungtų.
9.
Patiekdami galite papuošti tarkuota citrinų žievele ir jų griežinėliais.
Patarimai:
Indo dydis Aš naudojau apvalų 23cm skersmens į viršų kiek platėjantį indą. Tokio sausainių ir kremo kiekio pakaktų ir 22x22 cm ar truputį didesniam indui ar apvaliai 24-26 cm formai. Jei naudotumėte klasikinį 20x30 cm stačiakampį indą, sausainių reikės apie 300-350g, citrinų kremo turėtų pakakti, o maskarponės kremo ingredientų bei sirupo padidinkite trečdaliu.
Be citrinų kremo? Jei norite švelniau citriniško tiramisu ar gal nemėgstate citrinų kremo, galite ruošti ir be jo. Tokiu atveju į maskarponės kremą įtarkuokite citrinų žievelės, o į plakamą grietinėlę įspauskite pagal skonį citrinų sulčių. Virdami citrinų sirupą papildomai irgi galite įtarkuoti citrinų žievelės, jog skonis būtų išraiškingesnis (prieš mirkydami sausainius sirupą perkoškite per sietelį). Į tokio tiramisų vidurį vietoje citrinų kremo galite įdėti porą saujų smulkintų uogų ar šviežių ar konservuotų vaisių (pavyzdžiui, mangų gabalėlių ar konservuotų persikų).
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Žymantė
2024-04-21 14:32
Tobulas ❤️ ATSAKYTI
Indre
2023-12-30 12:05
Kiaušinių nereikia atskirtį nuo baltymo? ATSAKYTI
Austėja
2024-01-25 15:52
Tikrai nereikia atskirti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital