Citrininins jogurtinis tortas su baltuoju šokoladu ir žele gabalėliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Citrininins jogurtinis tortas
Citrininins jogurtinis tortas
Citrininins jogurtinis tortas
Citrininins jogurtinis tortas
Autorius apie receptą: Labai pavasariškas, gaivus, lengvas ir skanus 20 cm dydžio tortas. Tobulai tinka Velykų stalui ir tikrai patiks gaivių desertų mėgėjams! Citrinos žievelė, sultys ir citrininė Labai pavasariškas, gaivus, lengvas ir skanus 20 cm dydžio tortas. Tobulai tinka Velykų stalui ir tikrai patiks gaivių desertų mėgėjams! Citrinos žievelė, sultys ir citrininė želė suteikia švelnios rūgštelės, o baltasis šokoladas – lengvo saldumo. Tai tiesiog puikus derinys! Vertinčiau kaip vieną paprasčiau ir greičiau pagaminamų tortų, o kad viskas pavyktų: biskvitui labai gerai išplakite kiaušinius; jogurtiniam sluoksniui naudokite kambario temperatūros ingredientus (tik grietinėlė turi būti tiesiai iš šaldytuvo); gerai ištirpinkite ir greitai įmaišykite želatiną, naudokite smulkiai maltą. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Biskvitui:
140 gramų kiaušinių (3 vienetų)
80 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
70 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Sulaistymui:
6 šaukštai vandens
2 šaukštai citrinų sulčių
3 šaukšteliai cukraus
Pertepimui:
700 gramų graikiško jogurto (tiršto, 10 % rieb.)
250 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
250 mililitrų vandens
180 gramų balto šokolado
60 mililitrų pieno (naudojau augalinį)
20 gramų želatinos (smulkiai maltos)
77 gramai citrinų želė (1 pakelio)
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
5 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želės kubeliams paruošti užvirkite 250 ml vandens.
2.
Į dubenėlį įpilkite šiek tiek užvirto vandens, suberkite želės miltelius, gerai išmaišykite ir maišant supilkite likusį vandenį. Maišykite, kol milteliai visiškai ištirps.
3.
Želę supilkite į indelį (geriau stačiakampio ar kvadrato formos) ir įdėkite į šaldytuvą sustingti. Kai sustings, supjaustykite kubeliais.
4.
Biskvitui paruošti kiaušinius su druska trumpai paplakite iki pirmųjų putų. Suberkite cukrų ir plakite apie 10 min., kol masė kelis kartus padidės, pabals ir taps puri. Baigiant plakti, suberkite citrinos žievelę.
5.
Įsijokite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Silikonine mentele viena kryptimi švelniai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nemaišykite per ilgai, kad tešla neprarastų purumo.
6.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir ant jo šalia vienas kito nubrėžkite vieną 20 cm dydžio ir du 16 cm dydžio apskritimus. Suverskite tešlą ant apskritimų ir mentele švelniai palyginkite į šonus, šiek tiek užeinant už apskritimų ribų.
7.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 min. Ar biskvitas iškepė, tikrinkite pirštu paliesdami jo viršų: paliestoje vietoje turi nelikti įdubimo, biskvitas, kaip kempinė, turi grįžti į ankstesnę padėtį.
8.
Biskvitą atvėsinkite. Apverskite ir iš lėto pašalinkite kepimo popierių. Konditeriniu žiedu ar torto formos kraštu išpjaukite vieną 20 cm ir du 16 cm dydžio apskritimus.
9.
Sirupui paruošti sumaišykite citrinos sultis, cukrų ir vandenį. Atidėkite, kol prireiks.
10.
Jogurtiniam sluoksniui pagaminti visi produktai, išskyrus grietinėlę, turi būti kambario temperatūros.
11.
Jogurtą sumaišykite su cukrumi, citrinos sultimis ir žievele bei vanilės ekstraktu.
12.
Ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą. Jei naudosite mikrobangų krosnelę, tirpinkite nustatę 800 W galingumą, intervalais po 20 sekundžių, po kiekvieno intervalo labai gerai išmaišant. Palikite šiek tiek atvėsti, kad šokoladas nebūtų karštas.
13.
Į jogurto kremą įmaišykite tirpintą šokoladą.
14.
Želatiną užpilkite pienu ir trumpai pabrinkinkite.
15.
Iki purumo išplakite grietinėlę ir padėkite į šaldytuvą, kol jos prireiks.
16.
Išbrinkusią želatiną šildykite ant silpnos kaitros, kol visiškai ištirps. Neužvirkite, kad neprarastų stingimo savybių. Į ištirpusią želatiną įdėkite kelis šaukštus jogurto kremo ir iškart intensyviai išmaišykite šluotele. Vis įdėkite po kelis šaukštus ir greitai maišykite, kol sudėsite apie trečdalį masės.
17.
Tolygiai sumaišykite abi mases. Sudėkite plaktą grietinėlę ir atsargiai viena kryptimi išmaišykite silikonine mentele.
18.
20 cm dydžio konditerinio žiedo ar atsegamos torto formos vidinį kraštą apjuoskite acetato juosta arba kepimo popieriumi.
19.
Įdėkite 20 cm dydžio biskvitą. Šepetėliu paskirstykite apie trečdalį sirupo ant biskvito. Dalį kremo supilkite ant biskvito ir išdėliokite dalį citrininės želė kubelių taip, kad panirtų į kremą. Uždėkite 16 cm dydžio biskvitą ir šepetėliu paskirstykite sirupą (stebėkite, kad sirupas netekėtų ant kremo). Vėl pilkite jogurto kremą ir panardinkite jame želė kubelius. Uždėkite likusį 16 cm dydžio biskvitą, sudrėkinkite sirupu, supilkite pusę likusio kremo, panardinkite želė kubelius (visų gali neprireikti, man truputis liko) ir užpilkite likusiu jogurto kremu.
20.
Dėkite į šaldytuvą bent 6–8 valandoms ar ilgiau. Papuoškite, kaip Jums patinka.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital