Sūrio pyragas su baltu šokoladu ir uogų įdaru

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Sūrio pyragas su baltu šokoladu ir uogų įdaru
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sūrio pyragas su baltu šokoladu ir uogų įdaru
Sūrio pyragas su baltu šokoladu ir uogų įdaru
Sūrio pyragas su baltu šokoladu ir uogų įdaru
Sūrio pyragas su baltu šokoladu ir uogų įdaru
Autorius apie receptą: Šis tirpstantis burnoje, švelnaus skonio ir malonia uogų rūgštele pagardintas sūrio pyragas, beveik tortas, papuoš bet kokios šventės stalą. Kiekvienas jo kąsnelis nukels Šis tirpstantis burnoje, švelnaus skonio ir malonia uogų rūgštele pagardintas sūrio pyragas, beveik tortas, papuoš bet kokios šventės stalą. Kiekvienas jo kąsnelis nukels į pačius gražiausius jausmus! Pyrago paruošimas nėra sudėtingas, kaip gali pasirodyti, o jis pavyksta tikrai tobulas. Kepiau 20 cm skersmens formoje. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
160 gramų sausainių
60 gramų sviesto
Kremui:
800 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo, kambario temperatūros)
250 gramų maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
4 vienetai kiaušinių (M dydžio, kambario temperatūros)
100 gramų cukraus
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Padažui:
350 gramų šaldytų uogų (naudojau avietes, bet tinka ir kitokios mėgiamos)
50 gramų cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių (nebūtina)
Viršui:
100 gramų balto šokolado
45 mililitrai grietinėlės, 35% riebumo (kambario temperatūros)
Papuošimui:
pagal skonį uogų (naudojau šilauoges, avietes, tinka kitos uogos, nebūtina)
šiek tiek mėtų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180 C (režimu viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Pirmiausia pasiruošiame uogų padažą. Į prikaistuvį sudėti šaldytas avietes, cukrų ir citrinos sultis. Maišant kaitinti ant vidutinės ugnies iki užvirs. Užvirus pavirti apie 5 - 7 minutes nuolat maišant, kad šiek tiek sutirštėtų. Išvirtą padažą padalinti į dvi dalis - du trečdalius naudosime pyrago įdarui, o trečdalį - papuošimui. Įdarui skirtą padažą pertrinti per sietelį, kad neliktų aviečių sėklyčių.
3.
Pyrago pagrindui į prikaistuvį dėti sviestą ir ištirpinti. Sausainius sudėti į elektrinį smulkintuvą ir sumalti iki trupinių. Jei elektrinio smulkintuvo neturite, galima sudėti į šaldymui skirtą maišelį ir sutrumpinti kočėlu. Sausainius sumaišyti su ištirpintu sviestu.
4.
Kepimo formos (naudojau 20 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi, o išorę apvynioti dviem sluoksniais folijos (kaip šioje nuotraukoje), Sukrėsti sausainių masę ir paskirstyti per visą plotį. Spaudžiant šaukštu arba rankomis suformuoti tvirtą pagrindą.
5.
Kepti iki 180 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 10 - 12 minučių iki kol lengvai paruduos. Ištraukti, o orkaitės temperatūrą sumažinti iki 150C (režimu viršus+apačia, be vėjelio)
6.
Pyrago kremui dubenėlyje sumaišyti cukrų ir miltus.
7.
Į gilų dubenį sudėti kreminį sūrį, maskarponės sūrį, cukraus ir miltų mišinį bei vanilinės ekstraktą. Maišyti mažu greičiu elektriniu kombainu su maišymo antgaliu iki vientisos masės, jokių gabaliukų jau neturėtų būti. Jei kombaino nenaudojate, maišyti reikėtų šaukštu arba konditerine šluotele darant maišymo, o ne plakimo judesius.
8.
Į paruoštą kremą po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno švelniai permaišant tik tiek, kad ingredientai susijungtų. Plakti tikrai nereikia.
9.
Dubenį su paruoštu kremu kelis kartus trinktelėkite į stalviršį - tokiu būdu iškils oro burbuliukai, juos susprogdinkite.
10.
Ant iškepusio sausainių pagrindo sudėti pusę paruošto kremo ir paskirstyti per visą plotį. Tuomet sudėti įdarui skirtą aviečių padažą paskirstant per visą plotį (tiesiog švelniais judesiais dėkite šaukšteliu, nieko tokio, kad liks tarpelių). Galiausiai labai švelniais judesiais sudėti likusį kremą, stengiantis, kad kuo mažiau susimaišytų su uogų padažu.
11.
Šis sūrio pyragas kepamas garuose. Tad pirmiausia reikėtų pasiruošti kepimui. Į nedidelę kepimo formą (aš naudojau mažą pyrago formą, galima naudoti ir kekso formą) įpilti iki pusės vandens ir pastatyti orkaitės apačioje.
12.
Sūrio pyragą kepti iki 150C įkaitintos orkaitės viduryje - ne ant vidurinės lentynos, o, kad pats pyragas būtų per orkaitės vidurį. Kepti apie 45 - 60 min, tikslus laikas priklausys nuo jūsų orkaitės. Pyragas bus iškepęs, kai pajudinus kepimo formą pyrago kraštai yra sutvirtėję, o pats vidurys šiek tiek juda lyg želė.
13.
Tada orkaitę išjungti, o jos dureles šiek tiek atidaryti - patogiausia tarp durelių įdėti rankšluostį ir tokiu būdu palikti poros centimetrų tarpą. Taip palikti atvėsti 1 - 2 valandoms. Vėliau išimti iš orkaitės ir leisti visiškai atvėsti kambario temperatūroje. Galiausiai pyragą dėti į šaldytuvą bent 4 - 5 valandoms (arba nakčiai), nes šaltas jis pats skaniausias.
14.
Pyragui atšalus, pasiruošti balto šokolado sluoksnį. Baltą šokoladą peiliu smulkiai sukapoti ir suberti į dubenį.
15.
Grietinėlę pašildyti iki bus labai karšta, bet dar ne verdanti. Supilti ant šokolado ir palikti pastovėti 3-4 min. Tada gerai išmaišyti šluotele ar silikonine mentele iki šokoladas ištirps (jei liko neištirpusių gabalėlių, dėti kelioms sekundėms į mikrobangę ir vėl išmaišyti).
16.
Kremą supilti ant atšaldyto sūrio pyrago ir paskirstyti per visą plotį. Dėti į šaldytuvą sutvirtėti bent 30-60 min.
17.
Prieš patiekiant tortą papuošti likusiu uogų padažu ir šviežiomis uogomis bei mėtų lapeliais.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital