Tortas "Senelio sapnas" su kondensuoto pieno kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Tortas "Senelio sapnas" su kondensuoto pieno kremu
Tortas "Senelio sapnas" su kondensuoto pieno kremu
Tortas "Senelio sapnas" su kondensuoto pieno kremu
Tortas "Senelio sapnas" su kondensuoto pieno kremu
Tortas "Senelio sapnas" su kondensuoto pieno kremu
Tortas "Senelio sapnas" su kondensuoto pieno kremu
Autorius apie receptą: Šis tortas labai skanus ir tikrai paprastai pagaminamas. Jį gaminau pagal receptą iš Beatos kepinių knygos. Šis tortas labai skanus ir tikrai paprastai pagaminamas. Jį gaminau pagal receptą iš Beatos kepinių knygos. Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
250 gramų cukraus
160 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
40 gramų aguonų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
500 mililitrų jogurto, natūralaus
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto (0.5 skardinės)
3 šaukštai želatinos
Sulaistymui:
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto (0.5 skardinės)
100 gramų degtinės (tortą valgė ir vaikai, tad naudojau vandenį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui plakame kiaušinius su cukrumi geras 5 minutes, kad masė kaip reikia suputuotų ir pabaltų. Po to pamažu pilame grietinėlę ir toliau plakame.
2.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir aguonomis. Miltų mišinį suberiame į kiaušinių masę ir pamažu išmaišome.
3.
Kepimo formos dugną (naudojau 26 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi, o šonus aptepame sviestu. Į paruoštą formą supilame biskvito tešlą ir kepame iki 190ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
4.
Kremui želatiną užpilame vandeniu tiek, kad apsemtų (apie 7 šaukštus vandens) ir paliekame išbrinkti.
5.
Grietinėlę lengvai išplakame, kad šiek tiek pastandėtų. Tada supilame kondensuotą pieną, išmaišome. Įmaišome jogurtą (bus gana skysta masė).
6.
Išbrinkusią želatiną ant silpnos ugnies ištirpiname, minutėlę maišant atvėsiname ir plona srovele (maišant) įpilame į grietinėlės masę, išmaišome. Tada kremą dedame į šaldytuvą, kol paruošime kitus dalykus.
7.
Sirupui degtinę (ar vandenį) sumaišome su kondensuotu pienu.
8.
Atvėsusį biskvitą išimame iš kepimo formos, perpjauname pusiau. Paimame viršutinę biskvito pusę ir dedame į lekštę ar tortinę taip, kad biskvito viršus būtų viršuje (o pjauta dalis būtų ant lėkštės). Gerai palaistome sirupu (sunaudojame pusę). Užmauname kepimo formos kraštus (kad kremas niekur nepabėdtų). Tada ant biskvito supilame apie 2/3 dalies paruošto kremo. Sirupu sulaistome kitą biskvito dalį, bet tą plokštumą, kurią lietė peilis ir ta pačia sulaistyta plokštuma dedame ant kremo (gaunasi, kad viršuje turime kepto biksvito padą – labai lygų torto paviršių). Tada ant viršaus supilame likusį kremą ir dedame į šaldytuvą, kad tortas sustingtų.
9.
Nuo sutvirtėjusio torto nuimame kepimo formos kraštus ir uošiame pagal savo fantaziją. Puošiau tirpintu šokoladu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Roma
2019-04-15 10:20
Ar nereikia miltus persijoti? ATSAKYTI
Diana
2019-04-15 19:11
Galite persijoti, bet aš niekada nesijoju. Teko užsienio internetuose patyrusių šefų nuomonę skaityti, jog miltų sijojimas - šiais laikais mažai reikalingas žingsnis. Seniau jis būdavo aktualus, kai miltų kokybė buvo prastesnė, daugiau priemaišų, šiukšlių ATSAKYTI
Riko
2015-04-03 17:46
Labai skanus receptas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis