Prancūziškas braškinis tortas FRAISIER - rodome žingsnis po žingsnio

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Prancūziškas braškinis tortas Fraisier
Banga, Wavy Kitchen

Fraisier tortas yra tinkamiausias tortas braškių sezono šventimui. Lengvas it pūkelis biskvitas, vanilinis, burnoje tirpstantis Diplomato kremas, braškinis confit, braškių želė ir žinoma, garsusis braškių ratas aplink tortą - tai desertas, kuris stebina ne tik savo skoniu, bet ir išvaizda. 

 

Fraisier tortas yra laikomas klasikiniu prancūzišku vasaros desertu, o jo pavadinimas yra kilęs iš žodžio “fraise”, reiškiančio braškė. Toks pavadinimas neturėtų stebinti, nes šiame torte susilieja skirtingų tekstūrų braškių sluoksniai, kurie desertui suteikia gaivumo ir natūralios rūgštelės. Šio torto atsiradimas taip pat susijęs su braškėmis - iki XVIII amžiaus Prancūzijoje buvo paplitusios tik mažos, laukinės braškės, tad jos būdavo neįperkamos desertų gamybai. Tačiau nuo XIX amžiaus Prancūzijoje paplito nauja braškių rūšis, kurių jau užtekdavo ir konditerių eksperimentams. Taip po truputį Prancūzijoje pradėjo atsirasti braškiniai desertai, o garsiausias jų - būtent šis tortas. Deja, nors Fraisier tortas prancūzų gastronomijoje yra laikomas vienu iš geriausių klasikinių desertų, jo kūrėjas yra nežinomas.

 

Tradiciškai tortas susideda iš Genoise biskvitų ir Mousseline kremo, tačiau Prancūzijoje yra pateikiamos įvairios šio torto versijos. Šiame recepte pasirinkau kiek gaivesnį Fraisier receptą. Biskvitai pagardinami marcipanu, kuris jiems suteikia ne tik purumo, bet ir ryškesnio skonio. Tuo tarpu Mousseline kremas keičiamas labai panašiu Diplomato kremu - taip sumažinamas sviesto kiekis ir kremas tampa gaivesnis, vasariškesnis.  Braškių sirupas, confit, želė ir uogos suteikia tortui natūralios rūgštelės ir paverčia šį tortą tobulu vasaros desertu.

 

Nors iš pirmo žvilgsnio tortas atrodo sudėtingas, tačiau, sekant kiekvienu žingsniu, jis tikrai pasiseks jau iš pirmojo karto. Tiek jo išvaizda, tiek ir skonis sužavės visus svečius!

 

Šis Fraisier tortas - desertas, vertas kiekvienos prie jo praleistos minutės. Tad gaminkime žingsnis po žingsnio!

 



FRAISIER TORTUI REIKĖS:

Biskvitams reikės:

  • 35 g cukraus
  • 60 g marcipano masės
  • 125 g kiaušinių (apie du su puse kiaušinio)
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • 75 g miltų
  • 5 g (1 a.š.) kepimo miltelių
  • ¼ a.š. druskos
  • 30 g ištirpinto sviesto

Braškiniam sirupui reikės:

  • 125 g braškių
  • 25 g cukraus
  • 25 g vandens
  • 1 v.š. citrinos sulčių

Braškiniam confit sluoksniui reikės:

  • 200 g braškių
  • 30 g cukraus
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 3 želatinos lapelių (žr. patarimus apačioje)

Vaniliniam Diplomato kremui reikės:

  • 350 g pieno
  • 130 g cukraus
  • 3 kiaušinių trynių
  • 20 g miltų
  • 20 g krakmolo
  • 125 g kambario temperatūros sviesto
  • 180 g grietinėlės
  • 1 grietinėlės standiklio
  • 1 a.š. vanilės pastos, vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus


Braškinei želė reikės:

  • 3 lapelių želatinos (žr. patarimus apačioje)
  • 150 g braškių
  • 20 g cukraus

Surinkimui ir papuošimui reikės:

  • 10-12 braškių 

Pradedam!

1. Išsikepkite biskvitą. Iš pradžių pasiruoškite ingredientus. Geriausia, jei visi produktai bus vienodos temperatūros, tad prieš gamindami, palikite juos 20 minučių ant darbastalio. 

 

 

2. Į dubenį suberkite cukrų, vanilę ir marcipaną. Elektriniu plaktuvu išplakite iki daugmaž vientisos masės - tai užtruks keletą minučių. 

 

 

 

3. Įmuškite kiaušinius ir toliau plakite elektriniu plaktuvu, kol masė pakis ir taps puri. Tai užtruks apie 10-12 minučių. 

 

 

 

4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. 

 

 

5. Sausąjį mišinį suberkite į tešlą ir dar kartą išplakite. Elektriniu plaktuvu plakite tik iki vientisos konsistencijos - užtruksite apie minutę. Tešlos neperplakite, nes ji praras savo purumą.

 

 

 

 

6. Galiausiai į tešlą supilkite ištirpintą, bet ne karštą, sviestą ir išmaišykite mentele.

 

 

 

7. Tešlą supilkite į 18 centimetrų skersmens atsegamą kepimo formą arba konditerinį žiedą. Jei naudojate atsegamą kepimo formą, išklokite ją kepimo popieriumi, o jei konditerinį žiedą (kaip aš) - jį padėkite ant folijos ir uždenkite kraštus, kad tešla neišsipiltų. Pasiruoštą kepimo formą perkelkite ant didesnės skardos arba grotelių. Į kepimo formą supilkite paruoštą tešlą.

 

 


 

8. Iškepkite biskvitus. Biskvitą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjelio funkcija apie 23-28 minučių. Ar biskvitas iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku - ištrauktas iš biskvito centro jis turėtų būti sausas, neaplipęs tešla. Biskvitą palikite pilnai atvėsti ir tik tuomet išimkite iš konditerinio žiedo (arba kepimo formos). Atvėsusį biskvitą perpjaukite išilgai į maždaug 1 cm storio diskus.Tuomet nupjaukite vieno iš jų kampus taip, kad gautumėte 16 centimetrų skersmens žiedą. Dabar turėtumėte turėti du žiedus - vieną 18 centimetrų skersmens, kitą 16 centimetrų skersmens.  

 

 

9. Paruoškite kremą.  Iš pradžių pasiruoškite ingredientus.

 

 

10. Į puodą supilkite pieną. Kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol pamatysite kylant burbuliukus. Pieno nereikia pilnai užvirti.

 


 

11. Kol pienas kaistas, į dubenėlį sudėkitei kiaušinių trynius ir suberkite cukrų. Išplakite konditerine šluotele iki vientisos konsistencijos.

 

 

 

12. Suberkite miltus ir kukurūzų krakmolą. Dar kartą išmaišykite.

 

 


 

13. Pienui įkaitus, po šlakelį, nuolat maišant, supilkite jį į trynių plakinį. 

 

 

 

14. Gautą kremą perpilkite atgal į puodą. Nuolat maišydami, kaitinkite virš vidutinės kaitros, kol kremas užvirs. Pavirkite 2 minutes, kad sutirštėtų. Jei verdant susidarė gumuliukų, kremą pertrinkite per sietelį.

 

 

 

15. Į dar karštą kremą sudėkite pusę sviesto ir išmaišykite konditerine šluotele. Kremą uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą bent 3-4 valandoms. Kremą galite šaldytuve laikyti ir per naktį.

 

 

 

 

16. Kremui atvėsus jį, kartu su likusiu kambario temperatūros sviestu, išplakite elektriniu plaktuvu.


 

17. Plaktuvu taip pat išplakite grietinėlę iki standumo. Atsargiai įmaišykite grietinėlę, kartu su vanilės pasta, į plikytą kremą. Iki naudojimo kremą laikykite šaldytuve.

 

 

 

 

18. Prieš naudojimą kremą sudėkite į konditerinį maišelį, su pritvirtintu apvaliu, maždaug 1 cm skersmens antgaliu. Jei tokio antgalio neturite, galite kremą tiesiog sudėti į konditerinį maišelį ir prakirpti konditerinio maišelio galą. 

 

19. Kol kremas vėsta šaldytuve, paruoškite braškinį confit.  Iš pradžių pasiruoškite ingredientus.

 

 

20. Želatinos lapelius sudėkite į dubenėlį ir užpilkite šaltu vandeniu. Palikite išbrinkti. 

 

 

21. Braškes sudėkite į maisto smulkintuvą arba kokteilinę ir sutrinkite iki vientisos piurė konsistencijos. 

 

 

22. Piurė supilkite į nedidelį puodą. Suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. 

 

 

23. Puodą su braškių piurė kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol užvirs. Tuomet, nuolat maišydami, pavirkite apie 2 minutes. Nuimkite nuo kaitros.

 

 

24. Kol gauta tyrė dar šilta, sudėkite išbrinkusią želatiną. Sudėjus želatiną iš karto gerai išmaišykite. 

 

 

 

25. Gautą braškinę masę supilkite į 15-16 cm skersmens apvalią silikoninę formą ir įdėkite į šaldymo kamerą bent vienai valandai. Jei neturite silikoninės formos, taip pat galite naudoti ir konditerinį žiedą - jo apačią išklokite plastikine plėvele, ją prispauskite prie konditerinio žiedo šonų ir perkelkite žiedą ant lentelės - tik tada supilkite pasigamintą confit.

 

 

26. Pasiruošite braškinį sirupą. Pasiruoškite ingredientus.

 

 

27. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, citrinos sultis, suberkite cukrų. Viską išmaišykite ir kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol cukrus ištirps ir sirupas taps vientisos konsistencijos.

 

 

28. Gautą sirupą supilkite ant braškių ir išmaišykite. Braškes kartu su sirupu suberkite į maisto smulkintuvą ar kokteilinę ir išplakite iki vientisos, piurė konsistencijos. 

 

 

29. Torto surinkimas. Iš šaldymo kameros išimkite braškių confit. Apverskite silikoninę formą ir atsargiai išimkite sustingusią confit. Jei naudojote konditerinį žiedą, pirmiausia atsargiai peiliu apipjaukite aplink confit ir tuomet išimkite. Pasiimkite mažesnį, 16 centimetrų skersmens, biskvitą ir ant jo uždėkite pasiruoštą confit. Iki naudojimo laikykite šaldymo kameroje.

 

 

 

30. Kadangi tortas privalo būti renkamas formoje ir stovėti šaldytuve per naktį, kol sustings, jums reikės 18 cm skersmens konditerinio žiedo. Tam, kad gautumėte gražesnį tortą, pravers ir plati acetato juosta - ji užtikrins lygius torto šonus. Tortą iš karto sluoksniuokite ant lėkštės, ant kurios norėsite jį patiekti, nes tortą bus sunku perkelti. Ant jos pasidėkite žiedą, jo vidų apjuoskite acetatine juostą. Tuomet dėkite didesnį, 18 centimetrų biskvitą. Jį sulaistykite pasiruoštu braškiniu sirupu.

 

 

31. Tuomet pasiruoškite braškes. Jas rinkitės didesnes, panašaus aukščio. Jei naudojate namines braškes, jų neplaukite, o tik nuvalykite šlapiomis servetėlėmis - tai užtikrins tvirtesnes braškes. Na, o jei naudojate nelietuviškas braškes, teks jas nuplauti, tačiau plaukite po drungnu vandeniu. Braškių kotelius nupjaukite, o pačias braškes perpjaukite išilgai. Jas išdėliokite kaip parodyta nuotraukoje - ant biskvito šonų.

 

 

32. Ant biskvito atsargiai išspauskite anksčiau pasiruoštą Diplomato kremą. Juo taip pat užpildykite tarpus tarp braškių.

 

 

33. Tuomet į kremą įdėkite confit su mažuoju biskvitu - biskvitas turi likti torto išorėje. Biskvitą sulaistykite braškių sirupu.

 

 

 

34. Diplomato kremu užpildykite visą torto viršų, ypač atsargiai kremą spauskite prie braškių. Torto viršų padarykite kuo lygesnį - tai padaryti padės konditerinė mentelė.


 

35. Tortą atsargiai perkelkite į šaldytuvą ir leiskite jam ten pilnai sustingti. Stingimo procesas truks bent penkias valandas, bet galite laikyti ir pernakt.
 

36. Pasiruoškite braškių žėlę. Pasiruoškite visus ingredientus. 

 

 

37. Želatiną sudėkite į dubenėlį ir užpilkite šaltu vandeniu. Palikite želatiną išbrinkti. 

 

 

38. Braškes sudėkite į maisto smulkintuvą arba kokteilinę ir suplakite iki vientisos piurė konsistencijos. 

 

 

39. Piurė supilkite į nedidelį puodą. Suberkite cukrų ir išmaišykite. 

 

 

40. Puodą su braškių piurė kaitinkite ant vidutinės kaitros iki užvirs. Tuomet, nuolat maišydami, pavirkite apie 1 minutę. Kol gauta masė dar šilta, sudėkite išbrinkusią želatiną. Sudėjus želatiną iš karto gerai išmaišykite. Želė leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. 

 

 

 

41. Iš šaldytuvo išimkite sutvirtėjusį tortą. Jokiu būdu nenuimkite žiedo ir neįpjaukite torto kraštų. Tiesiog ant torto viršaus labi atsargii užpilkite pravėsusią želė masę ir įdėkite atgal į šaldytuvą 4-5 valandoms.

 

 

 

42. Tortui sustingus, atsargiai nuimkite konditerinį žiedą, o vėliau ir acetatinę juostą. Tai geriausia padaryti prieš serviruojant tortą. Torto viršų papuoškite likusiomis braškėmis. 

 

 

 



PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI, KAD FRAISIER TORTAS  PAVYKTŲ TOBULAI

Želatina. Geriausia šiam tortui naudoti želatiną lapeliais - ji būna geresnės kokybės ir jos reikia mažiau tam, kad pasiektumėte tą patį rezultatą. Tokios želatinos rasite bet kurioje konditerinių prekių parduotuvėje ir didesnėse maisto prekių parduotuvėse. Nepamirškite, kad prieš naudojant želatiną, būtina ją išbrinkinti vandenyje.

Migdolinis biskvitas 

Produktų temperatūra. Geriausia, jei visi produktai bus vienodos temperatūros, tad prieš gamindami, palikite juos apie 20 minučių ant darbastalio. 

Marcipanas. Marcipaną rinkitės specialiai tinkantį konditerijai - be šokolado ar kitų priedų. Prieš išplakdami su cukrumi, supjaustykite jį nedideliais gabaliukais arba sutarkuokite. Marcipaną kartu su cukrumi plakite apie 4-5 minutes kartas nuo karto pamaišant, kol gausite vientisą konsistenciją. Tą pačią konsistenciją galima išgauti ir nedideliame maisto smulkintuve.

Kiaušiniai. Kiaušinius galite naudoti bet kokio dydžio. Tam, kad pasvertumėte tinkamą kiekį, įmuškite du kiaušinius į stiklinę, juos lengvai išplakite šakute, ir pasverkite tiek, kiek reikia receptui. Į tešlą įmušus kiaušinius plakite 10-12 minučių, kol masė pakils ir puri.

Nepermaišykite. Labai svarbu biskvito tešlos nepermaišyti. Subėrus sausąjį mišinį, plakite trumpai, apie vieną minutę, tik iki tešla taps vientisos konsistencijos. Sviestą įmaišykite mentele. Tai reikalinga tam, kad tešla nesukristų.

Kepimo formos. Kepimui galite naudoti tiek įprastą 18 centimetrų skersmens atsegamą kepimo formą, tiek ir konditerinį žiedą. Jei naudojate atsegamą kepimo formą, išklokite ją kepimo popieriumi, o jei konditerinį žiedą - jį padėkite ant kepimo popieriaus, tuomet ant folijos folijos ir uždenkite kraštus, kad tešla neišsipiltų. Pasiruoštą kepimo formą perkelkite ant didesnės skardos arba grotelių (jei naudojate atsegamą kepimo formą). Tik tuomet į kepimo formą supilkite paruoštą tešlą. 

Biskvito kepimas. Biskvitą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjelio funkcija apie 23-28 minučių. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės, tad nepamirškite kartas nuo karto patikrinti, ar biskvitas iškepė. Ar biskvitas iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku - ištrauktas iš biskvito centro jis turėtų būti sausas, neaplipęs tešla. Biskvitą palikite pilnai atvėsti ir tik tuomet išimkite iš konditerinio žiedo (arba kepimo formos).
 

Vanilinis Diplomato kremas. 

Produktų temperatūra. Visi produktai turi būti vienodos temperatūros, tad prieš gamindami palikite juos pastovėti apie valandą kambario temperatūroje. 

Tikslumas. Produktus būtinai tiksliai susverkite - Prancūziškoje konditerijoje reikalingas ypatingas tikslumas. 

Pienas. Neleiskite pienui užvirti iki galo - tereikia, kad pasirodytų pirmieji burbuliukai. Kitaip galite nepamatyti ir pienas išbėgs arba bus per karštas ir pilant jį ant trynių, šie išvirs. 

Trynių ir cukraus plakinys. Jokiu būdu neplakite trynių ir cukraus elektriniu plaktuvu - tikslas juos išmaišyti iki vientisos konsistencijos. Pieną ant trynių ir cukraus mišinio pilkite po šlakelį, nuolat maišant, kad jie neišvirtų,

Kremo virimas. Verdant kremą, nuolat maišykite. Užvirkite ir nuolat maišant leiskite pavirti dvi minutes. 

Kremo pertrinimas per sietelį. Jei gaminant kremą susidarė gumuliukų, pertrinkite jį per sietelį.

Kremo vėsinimas. Kremą kelioms valandoms būtinai įdėkite į šaldytuvą. Uždenkite jį taip, kad maistinė plėvelė liestų kremą - taip nesusidarys plėvelė ant kremo.

Grietinėlė. Išplaktą grietinėlę į kremą įmaišykite mentele arba konditerine šluotele. Nebeplakite elektriniu platuvu, nes galite perplakti grietinėlę. Iki naudojimo kremą laikykite šaldytuve. 

Laiko planavimas. Kremą, neįdėjus grietinėlės, galite pasiruošti vieną dieną prieš gaminant tortą. Jau įmaišius grietinėlę, kremą reikia panaudoti tą pačią dieną.
 

Braškinis confit.

Smulkinimas. Prieš verdant confit, pirmiausia susmulkinkite braškes iki vientisos tyrės konsistencijos - tai galite daryti maisto smulkintuve arba kokteilinėje.   

Virimas. Confit virkite nedideliame puode ant nedidelės kaitros. Puodo neuždenkite, nes confit reikia nuolat maišyti. Confit užvirus - virkite apie 2 minutes. Confit perpilkite į dubenėlį ir iš karto įmaišykite išbrinkusią želatiną. 

Šaldymas. Gautą braškinę masę reikia šaldyti bent vieną valandą. Ją šaldykite 15-16 cm skersmens apvalioje silikoninėje formoje. Jei neturite silikoninės formos, taip pat galite naudoti ir konditerinį žiedą - jo apačią išklokite plastikine plėvele, ją prispauskite prie konditerinio žiedo šonų ir perkelkite žiedą ant lentelės - tik tada supilkite pasigamintą confit.

Confit išėmimas iš formos. Confit sustingus, išimkite ją iš šaldymo kameros. Apverskite silikoninę formą ir atsargiai išimkite sustingusią confit. Jei naudojote konditerinį žiedą, pirmiausia atsargiai peiliu apipjaukite aplink confit ir tuomet išimkite ją iš silikoninės formos. Pasiimkite migdolinį biskvitą ir ant jo uždėkite pasiruoštą confit. Iki naudojimo laikykite šaldymo kameroje.
 

Braškinis sirupas.

Sirupo gamyba. Sirupą gaminkite iš vandens, cukraus ir citrinos sulčių. Sirupo kaitinkite tik, kol cukrus ištirps ir sirupas užvirs. 

Smulkinimas. Sirupą supilkite ant braškių, išmaišykite ir susmulkinkite kokteilinėje arba maisto smulkintuve iki vientisos tyrės konsistencijos. Jei norite, galite sirupą perkošti per sietelį.  

Naudojimas. Sirupą atvėsinkite iki kambario temperatūros ir tik tuomet naudokite tortui.
 

Fraisier torto surinkimas. 

Formos pasiruošimas. Labai svarbu reikiamai pasiruošti torto rinkimui. Kadangi tortas privalo būti renkamas formoje ir stovėti šaldytuve per naktį, kol sustings, jums reikės 18 cm skersmens konditerinio žiedo. Tam, kad gautumėte gražesnį tortą, pravers ir plati acetato juosta - ji užtikrins lygius torto šonus. Tortą iš karto sluoksniuokite ant lėkštės, ant kurios norėsite jį patiekti, nes tortą bus sunku perkelti. Ant jos pasidėkite žiedą, jo vidų apjuoskite acetatine juosta.
Braškių pasiruošimas. Fraisier torto išvaizda išskirtinė tuo, kad iš šonų jį puošia braškės. Braškes rinkitės didesnes, panašaus aukščio. Jei naudojate namines braškes, jų neplaukite, o tik nuvalykite šlapiomis servetėlėmis - tai užtikrins tvirtesnes braškes. Na, o jei naudojate nelietuviškas braškes, teks jas nuplauti, tačiau plaukite po drungnu vandeniu. Braškių kotelius nupjaukite, o pačias braškes perpjaukite išilgai. 

Torto sluoksniavimas. Pirmiausia į konditerinio žiedo dugną dėkite didesnį biskvitą ir jį sulaistykite braškiniu sirupu. Iš biskvito šonų išdėliokite braškes. Tuomet atsargiai išspauskite anksčiau pasiruoštą Diplomato kremą - pradėkite nuo braškių šonų, o po to užpildykite vietą, kur yra padėtas biskvitas. Tik tada iš šaldymo kameros išimkite anksčiau pasiruoštą mažesnį biskvitą su braškių confit. Biskvitą dėkite taip, kad jo juo taip, kad jis liktų torto išorėje. Jį sulaistykite braškiniu sirupu. Likusį Diplomato kremą paskleiskite kuo lygiau ant torto - tai padaryti padės konditerinė mentelė. 

Šaldymo laikas. Tortą šaldytuve laikykite bent 5-6 valandas, o geriausia - pernakt.

Braškinė želė.

Laiko planavimas. Želė pradėkite gaminti tik tuomet, kai tortas yra pilnai sušalęs.

Smulkinimas. Prieš verdant confit, pirmiausia susmulkinkite braškes iki vientisos tyrės konsistencijos - tai galite daryti maisto smulkintuve arba kokteilinėje.   

Virimas. Confit virkite nedideliame puode ant nedidelės kaitros. Puodo neuždenkite, nes confit reikia nuolat maišyti. Confit užvirus - virkite apie 1 minutę. Confit perpilkite į dubenėlį ir iš karto įmaišykite išbrinkusią želatiną. 

Užpylimas ant torto. Prieš pilant želė ant torto, palaukite, kol ji atvės iki kambario temperatūros.  Jokiu būdu nenuimkite žiedo ir neįpjaukite torto kraštų prieš pilant želė. Tiesiog ant torto viršaus užpilkite pravėsusią želė masę (ją geriausia pilti į centrą, o želė nubėgs į torto kraštus) ir įdėkite atgal į šaldytuvą 4-5 valandoms. Tortui sustingus, atsargiai nuimkite konditerinį žiedą, o vėliau ir acetatinę juostą. Tai geriausia padaryti prieš serviruojant tortą. Torto viršų papuoškite likusiomis braškėmis. 

 

Daugiau nuostabių desertų receptų galite rasti šioje Bangos knygoje
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital