Griliažinis tortas - receptas žingsnis po žingsnio

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Griliažinis tortas

Kuo gi kvepia jūsų ruduo? Ar tik ne įvairiais pyragais, pripildytais rudeninėmis gėrybėmis: obuoliais, slyvomis, moliūgais ir kriaušėmis? Visgi, nors rudenį įprasta desertus gardinti būtent taip, tačiau niekas taip nesuteikia kepiniams šilumos kaip riešutai, karamelė ir griliažas. Įdomu tai, kad griliažo tradicijos konditeriniuose kepiniuose skaičiuoja jau ne vieną šimtmetį. Viskas prasidėjo nuo prancūzų konditerio Marshal du Plessis-Praslin, kuris dar XVII amžiuje pradėjo cukruje karamelizuoti migdolų riešutus. Prancūziškai tokie karamelizuoti gardumynai vadinami praline - žodis kildinamas nuo konditerio pavardės Praslin. Neilgai truko, kol tokie karamelizuoti riešutai išplito ne tik Prancūzijoje, bet ir visoje Europoje, o XIX amžiuje ir JAV. 

 

Nenuostabu, kad griliažas greitai pradėtas naudoti ir tortuose bei tartaletėse. Mes Lietuvoje taip pat turime savo tradicinį Griliažinį tortą. Nors šiuo metu desertų pasirinkimų yra begalės, tačiau tų nostalgiškų kepinių, taip valgytų ir mylėtų vaikystėje, skonis visada išlieka ypatingas… Nors iš pirmo žvilgsnio Griliažinis tortas gali pasirodyti labai saldus kepinys, tačiau tai puikiai subalansuotas desertas. Vaniliniai ir šokoladiniai biskvitai, sulaistomi kavos sirupu, kuris ne tik suteikia tortui drėgnumo, bet ir praturtina jį gilesniu, kiek kartesniu skoniu. Nors žmonės dažniausiai bijo sviestinių kremų tortuose, tačiau čia naudojamas kremas ne per riebus - gaminamas jis ne tik iš sviesto, bet ir grietinėlės, kuri suteikia puresnės bei švelnesnės tekstūros! Galiausiai griliažas tortui prideda dar vieną tekstūrą ir natą - taip laukiamą traškumą bei rudeninį šiltumą. Tokį tortą net nemirktelėjus būtų galima vadinti tortų karaliumi! Pažadu, kad visų, net ir išrankiausių, svečių širdys, patiekus tokį desertą, bus pavergtos…

 

O kad šį gardumyną paruošti būtų dar paprasčiau, paruošiau išsamų žingsnis po žingsnio receptą, kuriuo vadovaujantis griliažinis tortas pavyks puikus net ir gaminant pirmą kartą. 

 

Griliažinis tortas


GRILIAŽINIAM TORTUI REIKĖS:
pagaminsite 22-23 cm skersmens tortą

Vaniliniam biskvitui reikės:
4 kiaušinių (L dydžio)
35 g šilto pieno
120 g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus 
80 g miltų
80 g bulvių krakmolo
¾ a.š. kepimo miltelių
¼ a.š. druskos

Šokoladiniam biskvitui reikės:
30 g kiaušinių (daugmaž pusės L dydžio kiaušinio)
30 ml saulėgrąžų ar rapsų aliejaus
60 ml pasukų (arba kefyro)
75 g miltų
85 g cukraus
30 g kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
0.25 a.š. druskos
60 ml verdančio vandens

Griliažui reikės:
500 gramų kepintų žemės riešutų (be odelių, nesūdytų)
360 gramų cukraus
100 g vandens
1 a.š. druskos

Sulaistymui reikės:
200 mililitrų juodos kavos

Sviestiniam kremui reikės:
255 g kambario temperatūros sviesto
550 g 35% riebumo grietinėlės (šaltos)
450 g  saldinto kondensuoto pieno
1 v.š. tirpios kavos miltelių (ne granulių)

Papuošimui reikės:
Likusio griliažo

Pradedam!

 

1. Išsikepkite biskvitą. Iš pradžių pasiruoškite ingredientus. Geriausia, jei visi produktai bus vienodos temperatūros, tad prieš gamindami, palikite juos bent 20-30 minučių ant darbastalio. 

 

 

2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus supilkite į dubenį ir suberkite pusę kiekio cukraus. Elektriniu plaktuvu plakite apie 8-10 minučių, kol gausite standžius, nuo mentelės nekrentančius baltymus.

 

 

3. Į kitą dubenį supilkite trynius, pieną ir likusį cukrų. Elektriniu plaktuvu plakite, kol cukrus ištirps, masė taps šviesiai gelsva, o jos tūris patrigubės. Tai užtruks apie 8-10 minučių. 

 

 

4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską.  

 

 

5. Sausąjį mišinį suberkite į trynių masę ir atsargiai išmaišykite silikonine mentele. Maišykite tik, kol neliks sausų miltų. Jokiu būdu nebandykite miltų įplakti elektriniu plaktuvu. Tokiu būdu trynių masė sukris ir biskvitas nepavyks.

 


 

6. Į biskvito tešlą sudėkite pusę standžiai išplaktų baltymų ir labai atsargiai įmaišykite juos silikonine mentele. Tą patį pakartokite su antra dalimi baltymų. Jokiu būdu nebandykite baltymų įplakti elektriniu plaktuvu, nes tešla sukris ir bikvitas nepavyks.

 

 

7. 22-23 cm skersmens kepimo formą su išimamu dugnu išklokite kepimo popieriumi. Vietoje formos taip pat galite naudoti ir konditerinį žiedą (kaip dariau aš), tik nepamirškite jo apačios apvynioti folija tam, kad kepant, biskvito tešla neišbėgtų pro kraštus. Į pasiruoštą kepimo formą supilkite tešlą. Tešlos viršų nulyginkite konditerine mentele. 

 

 

8. Biskvito kepimas. Biskvitą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje, įjungę vėjelio funkciją - ji užtikrins, kad karštis orkaitėje pasiskirstytų tolygiai. Kepkite apie 30-35 minutes, tikslus kepimo laikas priklausys nuo jūsų orkaitės. Ar biskvitas gerai iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - ištrauktas iš kepinio centro jis turėtų būti sausas, neaplipęs tešla. Palikite biskvitą pravėsti kambario temperatūroje 15 minučių. Tuomet išimkite iš kepimo formos ir atvėsinkite iki kambario temperatūros - tai truks kelias valandas.

 

 

9. Išsikepkite šokoladinį biskvitą. Iš pradžių pasiruoškite ingredientus. Geriausia, jei visi produktai bus vienodos temperatūros, tad prieš gamindami, palikite juos 20-30 minučių ant darbastalio. 

 

 

10. Į dubenį supilkite kiaušinių trynius, aliejų ir pasukas ar kefyrą. Elektriniu plaktuvu gerai išplakite ingredientus - tai truks apie 2 minutes. Masė šiek tiek pašviesės, o jos tūris padidės.

 

 

11. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. 

 

 

12. Pusę sausojo mišinio suberkite į kiaušinių masę ir plakite tol, kol neliks sausų miltų. Tuomet supilkite verdantį vandenį ir dar kartą išplakite iki vientisos masės. Galiausiai suberkite likusį miltų mišinį ir išplakite. Svarbu tešlos neperplakti - plakite tik, kol neliks sausų miltų.

 

 

13. 22-23 cm skersmens kepimo formą su išimamu dugnu išklokite kepimo popieriumi. Vietoje formos taip pat galite naudoti ir konditerinį žiedą (kaip dariau aš), tik nepamirškite jo apačios apvynioti folija tam, kad kepant, biskvito tešla neišbėgtų pro kraštus. Į pasiruoštą kepimo formą supilkite tešlą. Tešlos viršų nulyginkite konditerine mentele. 

 

 

14. Biskvito kepimas. Biskvitą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, įjungę vėjelio funkciją - ji užtikrins, kad karštis orkaitėje pasiskirstytų tolygiai. Kepkite apie 22-25 minutes, tikslus kepimo laikas priklausys nuo jūsų orkaitės. Ar biskvitas gerai iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - ištrauktas iš kepinio centro jis turėtų būti sausas, neaplipęs tešla. Palikite biskvitą pravėsti kambario temperatūroje 15 minučių. Tuomet išimkite iš kepimo formos ir atvėsinkite iki kambario temperatūros - tai truks kelias valandas.

 

 

15. Pasigaminkite griliažą. Iš pradžių pasiruoškite ingredientus. 

 

 

16. Į puodą suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Ingredientus kaitinkite ant vidutinės kaitros. Iš pat pradžių cukrus pradės tirpti, o vėliau iš tamsėti. Jei karamelė tamsėja netolygiai - pamaišykite silikonine mentele. Pamažu ištirps ir karamelizuosis visas cukrus - svarbiausia karamelės nesudeginti. Karamelė turi tapti tamsaus gintaro spalvos, tačiau nesudegti. Kai pajusite dūmų kvapą, suskaičiuokite iki trijų ir išjunkite kaitrą. 

 

 

17. Karamelę iš karto nuimkite nuo kaitros ir įmaišykite druską. Nieko nelaukiant suberkite kepintus žemės riešutus ir išmaišykite. 

 

 

18. Karamelizuotus riešutus išberkite ant kepimo popieriaus. Palikite pilnai atvėsti - tai užtruks apie valandą. 

 

 

19. Karamelizuotus riešutus maisto smulkintuvu arba kočėlu sutrupinkite iki nedidelių gabaliukų.

20. Pasiruoškite sulaistymui skirtą kavą. Išsivirkite mėgstamo stiprumo kavos ir atvėsinkite ją iki kambario temperatūros. Į kavą nepilkite jokio pieno. Jei norite, galite įdėti šaukštelį cukraus ir įpilti šiek tiek brendžio. 

 

 

21. Pasigaminkite sviestinį kremą. Pasiruoškite ingredientus - grietinėlę prieš gaminant kremą laikykite šaldytuve, o sviestą ir kondensuotą pieną palikite kambario temperatūroje kelias valandas.


 

22. Grietinėlę supilkite į aukštą dubenį ir elektriniu plaktuvu išplakite iki purumo. Svarbu grietinėlės neperplakti. Išplaktą grietinėlę perdėkite į kitą dubenį ir įdėkite į šaldytuvą, kol pasiruošite maskarponę. 

 

 

23. Į tą patį dubenį, kuriame plakėte grietinėlę, sudėkite kambario temperatūros sviestą ir išplakite iki purumo - tai užtruks apie 5-6  minutes. Kartas nuo karto silikonine mentele permaišykite sviestą. Sviestas turi tapti šviesesnis, o jo tūris patrigubėti.

 

 

24. Į sviestą supilkite kondensuotą pieną ir elektriniu plaktuvu plakite kremą dar kelias minutes. 

 

 

25. Į kremą sudėkite prieš tai išplaktą grietinėlę, suberkite tirpią kavą ir dar kartą, labai trumpai, išplakite elektriniu plaktuvu. Plakite tik minutę-dvi tam, kad grietinėlė nepersiplaktų ir nevirstų sviestu. Kremą dar kartą permaišykite silikonine mentele - dažnai elektrinis plaktuvas nepasiekia kremo dugno. Iki naudojimo kremą laikykite šaldytuve.




26. Torto surinkimas. Vanilinį biskvitą aštriu peiliu perpjaukite išilgai. Iš viso turėtumėte gauti 4-5 sluoksnius. Aš visada biskvitą pjaunu plonai, tai užtikrina drėgnesnį, skanesnį tortą. Jei kepant biskvitą, jo viršuje iškilo kauburėlių, juos nupjaukite prieš pjaustydami biskvitus. Šokoladinio biskvito perpjauti nereikia, nebent jo viršuje yra kauburėlių - juos nupjaukite.

 

 

27. Ant didelės, lygios lėkštės padėkite pirmąjį vanilinio biskvito sluoksnį. Jei nesate įgudę tortų kepėjai ir bijosite jau surinktą tortą perkelti ant serviruoti skirtos tortinės, tortą galite iš karto rinkti ant jos. Taip pat, jei jaudinatės dėl torto surinkimo ir norite tiesesnio, lygesnio torto, pirmąjį biskvitą apjuoskite konditeriniu žiedu arba apvalia kepimo forma. 

 

 

28. Vanilinį biskvitą sulaistykite kava. Tuomet biskvitą aptepkite keliais šaukštais sviestinio kavos kremo. Viršų apibarstykite griliažu. Uždėkite antrąjį vanilinio biskvito lakštą ir lengvai spustelėkite delnais. Pakartokite tuos pačius žingsnius. 

 

 

29. Trečiajam sluoksniui naudokite šokoladinį biskvitą. Visa eiga ta pati - kava, kremas ir griliažas.

 


 

30. Visus likusius biskvito lakštus susluoksniuokite ta pačia tvarka, tik ant paskutiniojo nebedėkite griliažo.
 

31. Torto viršų nulyginkite konditerine mentele. Tortą perkelkite į šaldytuvą ir laikykite pernakt - tai leis visiems skoniams labiau susijungti. Likusį kremą sudėkite į nedidelį, sandarų indelį ir taip pat įdėkite į šaldytuvą.
 

32. Torto papuošimas. Kitą dieną išimkite tortą iš šaldytuvo. Jei naudojote konditerinį žiedą, jį atsargiai nuimkite. Torto šonus ir viršų aptepkite likusiu kremu ir nulyginkite konditerine mentele. Tortą įdėkite į šaldymo kamerą 30 minučių. 

 

 

33. Torto šonus ir viršų apibarstykite likusiu griliažu. Iki patiekimo tortą laikykite šaldytuve.
 



PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI, KAD GRILIAŽINIS TORTAS  PAVYKTŲ TOBULAI

 

Šokoladinis biskvitas 

 

Produktų temperatūra. Geriausia, jei visi produktai bus vienodos temperatūros, tad prieš gamindami, palikite juos apie 20 minučių ant darbastalio. 

 

Kiaušiniai. Kiaušinius naudokite didesnius, geriausia L dydžio. Tiek baltymus, tiek ir trynius su cukrumi plakite ilgai, apie 8-12 minučių. Gerai išplakta trynių masė turi būti gelsva, puri, o jos tūris turėtų patrigubėti.Gerai išplakti baltymai turi nekristi nuo mentelės.  Vienas iš tradicinių būdų patikrinti, ar baltymai gerai išplakti - apversti dubenį.

 

Nepermaišykite. Labai svarbu biskvito tešlos nepermaišyti. Į trynius subėrus sausąjį mišinį jokiu būdu neplakite elektriniu plaktuvu. Išmaišykite silikonine mentele. Maišykite palengva tam, kad tešla nesukristų. Baltymus sudėkite per kelis kartus. Jų taip pat į tešlą jokiu būdu neįplakite elektriniu plaktuvu - lengvais judesiais maišykite silikonine mentele.

 

Kepimo formos. Kepimui galite naudoti tiek įprastą 22-23 centimetrų skersmens atsegamą kepimo formą, tiek ir konditerinį žiedą. Jei naudojate atsegamą kepimo formą, išklokite ją kepimo popieriumi, o jei konditerinį žiedą - jį padėkite ant kepimo popieriaus, tuomet ant folijos ir uždenkite kraštus, kad tešla neišsipiltų. Pasiruoštą kepimo formą perkelkite ant didesnės skardos arba grotelių (jei naudojate atsegamą kepimo formą). Tik tuomet į kepimo formą supilkite paruoštą tešlą. 

 

Biskvito kepimas. Biskvitą kepkite iš karto, nelaukite, nes sukris baltymai. Biskvito tešlą supilkite į pasiruoštą kepimo formą ir kepkite  iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjelio funkcija apie 30-35 minutes. Vėjelio funkcija užtikrins, kad karštis orkaitėje pasiskirstytų tolygiai. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės, tad nepamirškite kartas nuo karto patikrinti, ar biskvitas iškepė. Ar biskvitas iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku - ištrauktas iš biskvito centro jis turėtų būti sausas, neaplipęs tešla. Biskvitą palikite šiek tiek pravėsti (apie 15-20 minučių) ir tik tuomet išimkite iš konditerinio žiedo (arba kepimo formos). Iškepusius biskvitus atvėsinkite iki kambario temperatūros - tai truks kelias valandas.

 

Vanilinis biskvitas 

 

Produktų temperatūra. Geriausia, jei visi produktai bus vienodos temperatūros, tad prieš gamindami, palikite juos apie 20 minučių ant darbastalio. 

 

Kiaušiniai. Kadangi receptui reikia tik pusės kiaušinio, įmuškite kiaušinį į dubenėlį, paplakite šakute ir pasverkite reikiamą dalį. Kiaušinius išplakite su aliejumi ir pasukomis arba kefyru - masė turi pašviesėti, o tūris padidėti. Tai truks apie 2-3 minutes.

 

Cukrus. Atkreipkite dėmesį, kad cukrus yra maišomas su miltais, kakavos milteliais, kepimo milteliais ir druska ir neplakamas su kiaušiniais, kaip daugumoje receptų.

 

Vanduo. Užvirinkite vandenį ir, jam pravėsus iki maždaug 90 laipsnių, naudokite kaip nurodyta.

 

Nepermaišykite. Sausąjį mišinį į tešlą įmaišykite per du kartus - pusę sausojo mišinio suberkite į kiaušinių masę ir plakite apie 1-2 minutes, kol neliks sausų miltų. Tuomet supilkite karštą vandenį ir vėl taip pat trumpai paplakite. Galiausiai subėrus likusį miltų mišinį plakite apie 1 minutę - tik kol neliks sausų miltų. Nepamirškite tešlos permaišyti silikonine mentele, nes kartais elektrinis plaktuvas nesiekia dubens dugno.
 

Kepimo formos. Kepimui galite naudoti tiek įprastą 22-23 centimetrų skersmens atsegamą kepimo formą, tiek ir konditerinį žiedą. Jei naudojate atsegamą kepimo formą, išklokite ją kepimo popieriumi, o jei konditerinį žiedą - jį padėkite ant kepimo popieriaus, tuomet ant folijos ir uždenkite kraštus, kad tešla neišsipiltų. Pasiruoštą kepimo formą perkelkite ant didesnės skardos arba grotelių (jei naudojate atsegamą kepimo formą). Tik tuomet į kepimo formą supilkite paruoštą tešlą. 

 

Biskvito kepimas. Biskvito tešlą supilkite į pasiruoštą kepimo formą ir kepkite  iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjelio funkcija apie 22-25 minutes. Vėjelio funkcija užtikrins, kad karštis orkaitėje pasiskirstytų tolygiai. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės, tad nepamirškite kartas nuo karto patikrinti, ar biskvitas iškepė. Ar biskvitas iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku - ištrauktas iš biskvito centro jis turėtų būti sausas, neaplipęs tešla. Biskvitą palikite šiek tiek pravėsti (apie 15-20 minučių) ir tik tuomet išimkite iš konditerinio žiedo (arba kepimo formos). Iškepusius biskvitus atvėsinkite iki kambario temperatūros - tai truks kelias valandas.

 

Griliažas.

 

Riešutai. Griliažui tradiciškai naudojami žemės riešutai, bet juos galite keisti ir kitais mėgstamais riešutais. Žemės riešutus rinkitės nesūdytus ir be odelės. Prieš gaminant karamelę, būtinai pakepinkite riešutus orkaitėje - suberkite juos ant skardos ir apie 10-15 minučių kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Riešutus kartas nuo karto patikrinkite ir permaišykite. Svarbiausia - nesudeginkite.

 

Karamelė. Gaminant karamelę, svarbiausia ją nuolat prižiūrėti ir nepalikti vienos. Cukrų kaitinkite virš vidutinės kaitros, o kai puodo šonuose cukrus pradės karamelizuotis, galite pradėti jį maišyti silikonine mentele. Pamažu, nuolat maišant ir kaitinant visas cukrus karamelizuosis. Svarbiausia, karamelės nesudeginti - karamelė turi tapti gintaro atspalvio. Kai tik pajuntate dūmų kvapą, suskaičiuokite iki trijų ir kaitrą išjunkite. Tuomet, nieko nelaukdami, suberkite druską ir išmaišykite. Suberkite kepintus riešutus ir vėl permaišykite. Karamelizuotus riešutus suberkite ant kepimo popieriaus ir palikite pilnai atvėsti - tai truks keletą valandų. Svarbiausia - dirbti greitai, nes karamelė greitai stingsta. 

 

Smulkinimas. Griliažą reikia susmulkinti. Tam galite naudoti maisto smulkintuvą arba sudėkite griliažo gabaliukus į maišelį ir padaužykite kočėlu. Griliažo nesmulkinkite iki trupinių konsistencijos, palikite mažyčius gabaliukus.

 

Kava. Kava naudojama sulaistymui. Galite naudoti mėgstamą kavos rūšį, svarbiausia - be jokių priedų. Į kavą nepilkite pieno, tačiau galite įberti šaukštelį cukraus ir įpilti brendžio ar amareto.

 

Sviestinis kavos kremas. 

 

Produktų temperatūra. Prieš gamindami kremą grietinėlę būtinai palaikykite šaldytuve bent valandą. Tuo tarpu sviestą ir kondensuotą pieną išimkite iš šaldytuvo ir bent kelioms valandoms (arba iš vakaro) palikite kambario temperatūroje. 

 

Grietinėlės plakimas. Gamindami kremą, pirmiausia išplakite grietinėlę. Grietinėlę plakite aukštame dubenyje tam, kad neaptaškytų visko aplink. Grietinėlę plakite iki purumo, svarbiausia jos neperplakti, kad nevirstų sviestu. Išplaktą grietinėlę perdėkite į kitą dubenį ir įdėkite į šaldytuvą. Jei norite dar tvirtesnio kremo, plakant grietinėlę, galite įdėti ir vieną pakelį grietinėlės standiklio. 

 

Sviesto plakimas. Tame pačiame dubenyje, kuriame plakėte grietinėlę, iki purumo išplakite sviestą. tai užtruks apie 5-6  minutes. Kartas nuo karto silikonine mentele permaišykite sviestą. Sviestas turi tapti šviesesnis, o jo tūris patrigubėti. Supilkite kondensuotą pieną ir plakite dar kelias minutes. Nepamirškite permaišyti kremo, nes kartais elektrinis plakiklis nepasiekia dubens dugno. 

 

Ingredientų sumaišymas. Į kremą sudėkite prieš tai išplaktą, iš šaldytuvo ištrauktą, grietinėlę, suberkite tirpią kavą ir dar kartą, labai trumpai, išplakite elektriniu plaktuvu. Plakite visai neilgai, minutę-dvi, tam, kad grietinėlė jokiu būdu nepersiplaktų. Kremą būtinai kelis kartus permaišykite silikonine mentele - dažnai elektrinis plaktuvas nepasiekia kremo dugno. Iki naudojimo kremą būtinai laikykite šaldytuve. 

 

Griliažinio torto surinkimas ir papuošimas. 

 

Tinkamos lėkštės pasiruošimas. Tortą rinkite ant didelės, lygios lėkštės. Jei nesate įgudę tortų kepėjai ir bijosite jau surinktą tortą perkelti ant serviruoti skirtos tortinės, tortą galite iš karto rinkti ant jos. Prieš renkant tortą, pirmąjį biskvitą taip pat galite apjuosti konditeriniu žiedu ar apvalia kepimo forma - tai užtikrins, kad tortas bus lygesnis, tiesesnis.
 

Biskvitų pjaustymas. Vanilinį biskvitą išilgai pjaustykite aštriu peiliu. Iš viso turėtumėte gauti 4-5 sluoksnius. Aš visada biskvitą pjaunu plonai, tai užtikrina drėgnesnį, skanesnį tortą. Jei kepant biskvitą, jo viršuje iškilo kauburėlių, juos nupjaukite prieš pjaustydami biskvitus. Šokoladinio biskvito pjaustyti nereikia. Visgi jei jo viršuje yra kauburėlių - juos nupjaukite. 

 

Torto surinkimas. Ant lėkštės dėkite pirmąjį vanilinį biskvitą (jį galite apjuosti konditeriniu žiedu). Biskvitą pirmiausia sulaistykite kava. Biskvitą aptepkite keliais šaukštais sviestinio kremo, o viršų apibarstykite griliažu. Uždėkite antrąjį vanilinį biskvitą, lengvai spustelėkite ir pakartokite žingsnius. Trečiajam sluoksniui naudokite šokoladinį biskvitą - jį lygiai taip pat kaip ir vanilinius biskvitus apšlakstykite kava, aptepkite kremu ir apibarstykite griloiažu. Tokia pačia tvarka susluoksniuokite visą tortą - tik ant paskutiniojo biskvito sluoksnio neberkite griliažo. 

 

Šaldymo laikas. Susluoksniuotą tortą įdėkite į šaldytuvą ir laikykite bent 5-6 valandas, o geriausia - pernakt.  Likusį kremą sudėkite į nedidelį, sandariai uždaromą indelį ir taip pat įdėkite į šaldytuvą - jis bus skirtas torto papuošimui.

 

Torto papuošimas. Po nurodyto laiko arba kitą dieną tortą išimkite iš šaldytuvo. Jei naudojote konditerinį žiedą, jį atsargiai nuimkite. Torto viršų ir šonus aptepkite kremu. Kremą nulyginkite konditerine mentele. Tortą įdėkite į šaldymo kamerą  30 minučių. Torto šonus ir viršų apibarstykite likusiu griliažu. Iki patiekimo tortą laikykite šaldytuve. 

 


 

Daugiau nuostabių desertų receptų galite rasti šioje Bangos knygoje
Skaityti komentarus
Komentarai (4)
As
2023-11-20 12:48
Hmm o jei įdėsiu ne puse o visa kiaušinį kas atsitiks? Įtariu nieko. Labai nemėgstu recepto su tokiom nesamonėm kaip puse kiaušinio ATSAKYTI
Justė
2023-11-20 13:07
Kadangi kiekis parašytas ir gramais, tai jei naudosite M kiaušinį, pasverkite kiek sveria jis jau be lukšto, gal panašus svoris ir bus. ATSAKYTI
Valerijus
2022-10-19 16:08
Kurioje vietoje aguonas deti, recepte nemaciau ATSAKYTI
Aistė
2022-10-19 17:27
Tortas ruošiamas be aguonų :) Taškeliai kreme bus nuo tirpios kavos. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital