„Baltojo miško“ tortas su vyšniomis ir baltu šokoladu - receptas žingsnis po žingsnio

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
„Baltojo miško“ tortas su vyšniomis ir baltu šokoladu - receptas žingsnis po žingsnio

„Baltojo miško” tortas – tai dar viena gardi interpretacija klasikinio „Juodojo miško“ tema. Sodrūs šokoladiniai biskvitai čia pakeičiami šviesiais vaniliniais, o maskarponės kremas pagardinamas baltuoju šokoladu. Kremo sluoksniuose pasislėpusios sultingos, saldžiarūgštės vyšnios – neatsiejama šio torto dalis ir pagrindinis akcentas. Jums tikrai patiks, jei mėgstate minkštus, švelnius, kremiškus desertus su uogomis.

Gaminkite „Baltojo miško“ tortą pavasario ar vasaros šventėms – artėjančioms Velykoms, gimtadieniams ar kitoms progoms, kurias norėsis pasaldinti gardžiu naminiu desertu. Spalvų, skonių ir tekstūrų harmonija nepaliks abejingų!

Net jei naminius tortus gaminate retai, nesijaudinkite. Šis – vienas tų, kuriuos pagaminti visai nesudėtinga. Kad būtų dar paprasčiau, gamybos procesą žingsnis po žingsnio sekite nuotraukose – gaminkime kartu!
 

22 cm tortas
Paruošite per 3 val. + stingdinsite per naktį


Biskvitinis tortas su vyšniomis ir baltuoju šokolado „Baltasis miškas“

Biskvitams:

  • 200 g minkšto sviesto
  • 1 stiklinės (200 g) cukraus
  • 4 didelių kiaušinių
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 1 ½ stiklinės (210 g) kvietinių miltų (naudojau paprastus aukščiausios rūšies 550D)
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos

Vyšnioms:

  • 400 g šaldytų vyšnių (atšildytų)
  • ¼ stiklinės (50 g) cukraus
  • 1 arb. š. vanilės pastos
  • 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 2 valg. š. vandens

Kremui:

  • 250 g maskarponės sūrio
  • ¾ stiklinės (90 g) miltelinio cukraus
  • 50 g baltojo šokolado
  • 1 arb. š. vanilės pastos
  • 2 stiklinių (500 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)

Papuošti:

  • 125 g maskarponės sūrio
  • ½ stiklinės (60 g) miltelinio cukraus
  • ½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
  • gabalėlio baltojo šokolado
  • poros saujų migdolų riekučių

1. Iškepkite biskvitus. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.


2. Minkštą kambario temperarūros sviestą ir cukrų plakite elektriniu plaktuvu apie 5-7 minutes, kol masė taps puri.


3. Po vieną įplakite kiaušinius ir vanilės ekstraktą.


4. Įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Turite gauti tirštą, lygios tekstūros masę.
 

 

5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Pasiruoškite tris 22 cm skersmens kepimo formas. Dugną išklokite kepimo popieriumi, o kraštus patepkite trupučiu sviesto.


6. Paruoštą tešlą paskirstykite į kepimo formas. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tuomet išimkite ir leiskite atvėsti.
 

 

7. Biskvitų krašteliai paprastai apskrunda kiek labiau – jei norite, juos galite nupjauti. Tai padaryti bus paprasčiausia ant viršaus uždėjus lėkštelę – pjaukite pagal jos kraštinę, o nupjautus kraštelius suvalgykite su arbata.


8. Paruoškite vyšnias. Pasiruoškite ingredientus.


9. Vyšnias, cukrų ir vanilės pastą sudėkite į puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol cukrus ištirps ir ims kunkuliuoti.


10. Kukurūzų krakmolą ištirpinkite dviejuose šaukštuose vandens, ir gautą masę supilkite į virsnojančias vyšnias. Maišydami dar šiek tiek pakaitinkite, kol vyšnios sutirštės.


11. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.12. Išplakite kremą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.


13. Į plakimo dubenį sudėkite maskarponę, suberkite miltelinį cukrų ir supilkite tirpintą pravėsintą baltąjį šokoladą ir vanilės pastą. Plakite elektriniu plaktuvu, kol produktais susimaišys.


14. Toliau plakdami, lėtai supilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinkite ir plakite, kol gausite tirštą, formą laikantį kremą. Plakti iškart nustokite – kremo neperplakite!


15. Susluoksniuokite. Ant lėkštės dėkite pirmąjį biskvitą. Apjuoskite torto formos žiedu (borteliu), kuris leis tortui sustingti norimos formos.


16. Biskvitą aptepkite kiek daugiau nei trečdaliu kremo.


17. Ant viršaus paskirstykite maždaug pusę vyšnių.


18. Dėkite antrąjį biskvitą, lengvai paspauskite delnais.


19. Antrąjį biskvitą aptepkite didžiąja dalimi likusio kremo, ant jo paskirstykite vyšnias.
 

 

20. Dėkite trečiąjį biskvitą, lengvai paspauskite delnais.


21. Plonai aptepkite likusiu kremu.


22. Uždenkite tortą maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palikite pastovėti per naktį.


23. Kitą dieną nuimkite torto formos žiedą (bortelį).


24. Papuoškite. Maskarponę ir miltelinį cukrų išplakite elektriniu plaktuvu kol susimaišys. Toliau plakdami, lėtai supilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinkite ir plakite, kol gausite tirštą, formą laikantį kremą.


25. Kremu aptepkite torto kraštus ir viršų. Likusią dalį sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Ant torto viršaus išspauskite kremo bokštelius.


26. Torto kraštus dekoruokite sausoje keptuvėje pakepintomis migdolų riekutėmis (jos labai lengvai prikibs prie kremo), o viršų apiberkite saujele smulkinto baltojo šokolado.
 

 

PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

  • Ruošdami tešlą biskvitui, naudokite kambario temperatūros produktus. Tai leis užmaišyti glotnią, lygios tekstūros tešlą, kuri iškeps minkšta ir puri.
  • Jei ruošdami biskvitą, į kiaušinių ir sviesto plakinį įmaišysite ką tik iš šaldytuvo išimtus kiaušinius, masė taps nebetolygi, sušoks į mažus gabalėlius. Neišsigąskite – taip nutiko dėl produktų temperatūrų skirtumo. Nors geriausia naudoti vienodos kambario temperatūros produktus, galutiniam rezultatui tai neturės labai didelės įtakos, todėl gaminkite toliau. Tešla vėl taps tolygi, kai įmaišysite miltus.
  • Jei neturite trijų kepimo formų trims biskvitams kepti, galite biskvitus kepti vieną po kito arba visą tešlą kepti vienoje formoje, o iškepusį aukštą biskvitą aštriu peiliu perpjauti į tris lakštus. Tokiu atveju biskvitas keps ilgiau, apie 40-45 minutes.
  • Biskvitus galite iškepti iš anksto, dieną prieš sluoksniuojant tortą. Atvėsusius įvyniokite į maistinę plėvelę, kad neapdžiūtų ir neišsausėtų.
  • Vyšnias taip pat galite pasiruošti iš anksto.
  • Ruošdami kremą, būkite atidūs ir jo neperplakite. Maskarponė yra riebus sūris, perplakus kremą – jis sušoka į gumuliukus. Stebėkite plakamą kremą ir plakti nustokite, kai susiformuos formą laikančios kremo putos.
  • Kremui naudokite riebią grietinėlę (35-36 proc. riebumo). Liesesnė grietinėlė netinka tokio tipo kremams ruošti.
  • Sluoksniuojant šį ir panašius minkštus biskvitinius tortus, pravartu turėti reguliuojamo dydžio torto žiedą (bortelį) – jo dėka tortas sustingsta nepriekaištingai taisyklingos formos, o nuimti jį taip pat labai lengva. Jei tokio žiedo neturite, galite naudoti atsegamos torto formos kraštus.
  • Sezono metu, jei tik turite galimybę, tortą puoškite šviežiomis vyšniomis ar trešnėmis. Jos atrodytų nuostabiai, uždėtos ant kremo bokštelių. Jei vis tik šviežių uogų neturite, dailiai atrodys ir subtilus papuošimas baltuoju šokoladu.

Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Indrė
2024-03-30 21:27
Atrodo kelios sekundės, o mano maskarponės kremas jau perplaktas…:( Surinkau vistiek tortą, o po to tik paskaičiau, kad yra metodų kaip tą kremą dar reabilituot. Tai žodžiu, nelabai įsivaizduoju kas gausis su perplaktu kremu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital