Nekeptas tortas su varškės kremu ir uogomis

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 165)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 165)
Nekeptas tortas su varškės kremu ir uogomis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Nekeptas tortas su varškės kremu ir uogomis
Nekeptas tortas su varškės kremu ir uogomis
Nekeptas tortas su varškės kremu ir uogomis
Nekeptas tortas su varškės kremu ir uogomis
Autorius apie receptą: Nuostabiai skanus tortas, skoniu primenantis itališkus stracciatella ledus, o jam pagaminti užtrunku apie pusvalandį. Tortas pavyksta kremiškas, minkštas, turingo skonio. O Nuostabiai skanus tortas, skoniu primenantis itališkus stracciatella ledus, o jam pagaminti užtrunku apie pusvalandį. Tortas pavyksta kremiškas, minkštas, turingo skonio. O jeigu norisi dar prabangesnio skonio, dalį varškės galite pakeisti maskarponės sūriu, bet man labai skanu ir tiesiog su varške. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
160 gramų šokoladinių sausainių (naudojau Gaidelio šokoladinius)
90 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų kreminės varškės (žr. patarimus)
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
140 gramų cukraus (arba pagal skonį)
80 mililitrų vandens
50 gramų juodojo šokolado (naudojau Pergalės 72%)
20 gramų želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Viršui:
200 gramų braškių (arba kitų uogų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šokoladinius sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Paspausdami šaukštu juos paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos torto formos (naudojau 21 cm skersmens) dugno. Padėkite į šaldiklį arba šaldytuvą, kol ruošite kremą, jog torto pagrindas sutvirtėtų.
2.
Kremui želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti. Išbrinkusią ištirpinkite virš garų vonelės ir palikite pravėsti. Kreminę varškę išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tuomet į dalį kremo plona srovele nuolat plakdami pamažu įpilkite pravėsusią, bet dar šiek tiek šiltą želatiną. Galiausiai įmaišykite likusį kremą.
3.
Grietinėlę išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į varšės masę. Galiausiai įmaišykite smulkiai sutarkuotą šokoladą.
4.
Kremą supilkite ant sausainių pagrindo. Palikite šaldytuve sustingti bent 6-7 valandoms arba pernakt.
5.
Puoškite plakta grietinėle ir braškėmis.
Patarimai:
Kreminės varškės rasite daugelyje didesnių parduotuvių. Ji dažniausiai parduodama kibirėliuose, dar kartais vadinima "varške pyragams" (tik rinkitės nesaldintą arba į kremą dėkite mažiau cukraus). Jei kreminės varškės neradote, ją galite pasigaminti elektriniu trintuvu sutrindami 400g pusriebės varškės su 100g jogurto (arba grietinės) iki visiškai glotnios masės, jog nesijaustų grūdelių.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (26)
marija
2021-05-26 12:24
ar galima i pati krema imaisyti uogu, pvz silauogiu, braskiu? ATSAKYTI
diana
2021-05-28 00:46
Tikrai galima, tik želatinos tada dėčiau kokiais 5g daugiau ATSAKYTI
marija
2021-05-26 12:24
sveiki, ar galima i pati krema imaisyti uogu? pavyzdziui silauogiu? ATSAKYTI
Ana
2021-05-06 16:54
Atrodo labai skanus tortas. Ar toks tortukas atlaikys 1,5 val kelione i svecius, norėčiau pasigaminti ir pavaisinti ATSAKYTI
Greta
2021-05-07 10:03
Jei mašinoj labai šilta, tai gali ir aptirpt šiek tiek. Bet jei tiesiai iš šaldytuvo su visa forma į foliją, o tada dar į storą rankšluostį (kad ilgiau šaltas išliktų) suvyniosit ir į storesnį maišelį įdėsit, turėtų išlaikyt. Atvežus, žinoma, irgi gerai būtų šaldytuve palaikyt. Uogomis puoškite prieš pat patiekiant. ATSAKYTI
Ana
2021-06-03 19:14
Ačiū,viskas gavosi super! Atlaike kelione ir sveciai liko nustebinti. ATSAKYTI
Aušra
2021-04-16 13:39
Pagaminau kremą ir gavosi kartus, kodėl? ATSAKYTI
Greta
2021-04-16 15:19
Ar visi produktai švieži? Kremas tikrai neturėtų būti kartus. Jei tiesiog nepakankamai saldus - įdėkite daugiau cukraus. ATSAKYTI
Auksuolė
2021-06-21 11:06
Vanilinis cukrus gali duoti kartuma, jeigu dejote ATSAKYTI
Orinta
2021-04-03 13:39
Ar taip paprastai grietinėlę plakant ir sutirštėja? Nieko neįmaišant? Taigi ji kaip pienas... ATSAKYTI
Dovilė
2021-04-03 14:12
Tikrai sutirštėja :-) Tik ji turi būti 35% riebumo ir būtinai šalta, t.y. ištraukta iš šaldytuvo prieš pat plakant ATSAKYTI
Nesvarbu
2021-06-03 18:44
Ar jus juokaujat ATSAKYTI
Monika
2021-04-02 09:39
Sveiki, koks kiekis grietineles eina i kremine mase? :)
200 ml? ATSAKYTI
Indrė
2021-04-02 12:10
Į varškės masę reikia įmaišyti 400 gramų išplaktos grietinėlės :) ATSAKYTI
Nesvarbu
2021-06-03 18:46
As is iki pirkau su akcija, super susiplaka, jei nera tokio riebumo, buna tirstiklio maximoj ATSAKYTI
Aiste
2020-04-22 19:29
Sakykite, kaip kloti kepimo popieriu, kad tortas atrodytu toks lygus is sonu? Aciu! ATSAKYTI
Ingrida
2020-04-23 10:11
Kad kraštai būtų lygūs, būna tokios specialios acetato juostos, bet galima ir tiesiog plėvele apsuktu formą labai gražiai, irgi turėtų gražiai pavykti :) ATSAKYTI
Elzbieta
2020-04-18 19:06
Noriu daryti pyragą 26 cm skardoje. Sakykit kaip reiktų pakeist proporcijas? ATSAKYTI
Agnė
2020-04-19 17:57
Reikėtų tada kiekius didinti beveik dvigubai ar bent iš 1.5 dauginti (bet aš daryčiau iš dvigubos normos, bus gražesnis tortas) ATSAKYTI
Renata
2020-04-15 01:38
Sveika.kokiu santykių maišyti paprasta varškė su maskarpone?ačiū labai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital