Šokoladinis tortas su kondensuoto pieno kremu ir džiovintomis slyvomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Šokoladinis tortas su kondensuotu pienu ir slyvomis
Šokoladinis tortas su kondensuotu pienu ir slyvomis
Šokoladinis tortas su kondensuotu pienu ir slyvomis
Šokoladinis tortas su kondensuotu pienu ir slyvomis
Šokoladinis tortas su kondensuotu pienu ir slyvomis
Šokoladinis tortas su kondensuotu pienu ir slyvomis
Šokoladinis tortas su kondensuotu pienu ir slyvomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
180 gramų miltų
180 gramų cukraus
35 mililitrai vandens (verdančio)
25 gramai kakavos (tamsios)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų džiovintų slyvų
160 gramų kondensuoto pieno, saldinto
50 gramų šokolado gabaliukai
50 gramų graikinių riešutų
30 mililitrų vandens
8 gramai želatinos
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
Glajui:
100 gramų šokolado
50 gramų sviesto
30 gramų grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos ir 20 gramų cukraus. Plakti iki standumo.
2.
Plakant trynius pilti karštą vandenį, supylus, plakti dar minutę. Tada suberti 160 gramų cukraus ir plakti, kol cukrus ištirps, o masė taps šviesi ir puri. Trynius atsargiai sumaišyti su baltymais.
3.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir kakava ir suberti į tešlą. Atsargiai permaišyti iki vientisumo.
4.
Supilti tešlą į 18 centimetrų skersmens kepimo formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
5.
Želatiną užpilti 30 mililitrų šalto vandens ir palikti, kad išbrinktų.
6.
Grietinėlę išplakti iki standumo. Išbrinkusią želatiną ištirpinti karšto vandens vonelėje. Sumaišyti su kondensuotu pienu ir įmaišyti į plaktą grietinėlę. Riešutus ir slyvas pasmulkinti, kartu su šokoladu suberti į kremą. Pagardinti vanile.
7.
Biskvitą perpjauti į tris dalis. Dėti į torto formą ir pertepti du sluoksnius kremo, palikti kremui sutvirtėti valandą šaldytuve. Viršų palikti neteptą.
8.
Glajui ištirpinti šokoladą su sviestu ir grietinėle garųvonelėje. Aplieti sustingusį tortą, puošti riešutais, šokoladu ar kaip sugalvosite.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital