Nekeptas sūrio tortas su mangais

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Nekeptas sūrio tortas su mangais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Nekeptas sūrio tortas su mangais
Nekeptas sūrio tortas su mangais
Nekeptas sūrio tortas su mangais
Nekeptas sūrio tortas su mangais
Autorius apie receptą: Šis tortas yra nerealus. Lengvai pagaminamas, egzotiško skonio, turtingas įvairių tekstūrų ir skonio kontrastų. Pats aktyvaus gaminimo laikas tilps į valandą ar dar mažiau, Šis tortas yra nerealus. Lengvai pagaminamas, egzotiško skonio, turtingas įvairių tekstūrų ir skonio kontrastų. Pats aktyvaus gaminimo laikas tilps į valandą ar dar mažiau, tereikės papildomai luktelėti, kol sluoksniai sustings. Vizualinį įkvėpimą šiam tortui radau RecipeTinEats tinklaraštyje, bet patį receptą pritaikiau pagal savo skonį ir nekeptų tortų gaminimo patirtį. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
160 gramų sausainių (naudojau Gaidelio karamelinius)
100 gramų sviesto
Kremui:
400 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo, galima keisti maskarpone, žr. patarimus)
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
300 gramų mango tyrės (arba šviežių ar šaldytų mangų, žr. patarimus)
120 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
2 šaukštai citrinų sulčių (nebūtina)
17 gramų želatinos (beveik 2 v.š.)
100 mililitrų vandens (šalto, želatinai)
Viršui:
200 gramų mango tyrės (arba šviežių ar šaldytų mangų, žr. patarimus)
1 šaukštas citrinų sulčių (nebūtina)
6 gramai želatinos (2 a.š.)
20 mililitrų vandens (1.5 v.š., šalto, želatinai)
Papuošimui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių (nebūtina)
2 gramai želatinos (nepilnas 1 a.š.)
15 mililitrų vandens (1 v.š., šalto, želatinai)
1 vienetas mango vaisiaus (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pasiruošti torto įdarui reikalingą želatiną. Į nedidelį indelį įpilti 100ml šalto vandens ir ant jo viršaus pabarstyti 17 g (beveik 2 v.š.) želatinos miltelių. Palikti išbrinkti, kol ruošite kitus ingredientus.
2.
Sviestą ištirpinti. Sausainius elektriniu smulkintuvu sumalti iki trupinių. Juos sumaišyti su tirpintu sviestu.
3.
Kepimo formos (naudojau apvalią 20 cm) dugną iškloti kepimo popieriumi. Sukrėsti sausainių masę ir standžiai spaudžiant rankomis ar šaukštu suformuoti torto pagrindą. Padėti jį į šaldytuvą, kol ruošite kremą.
4.
Į plakimo dubenį sukrėsti kreminį surį, berti cukrų ir vanilės ekstraktą. Elektriniu plaktuvu šiek tiek paplakti, kad sūris taptų vientisesnis, kremiškesnis. Supilti grietinėlę ir plakti iki pirmiausia kremas taps vientisas, o toliau plakant ims laikyti formą (tas šiek tiek užtruks, bet tikrai įvyks).
5.
Želatiną ištirpinti virš garų vonelės (arba atsargiai mikrobangėje), jokiu būdu neužvirinant. Dar šiek tiek šiltą želatiną nuolat maišant supilti į kremui skirtą mango tyrę.
6.
Mango tyrę plona srovele supilti į sūrio kremą, plakant elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu arba nuolat greitai maišant. Supilti 1 v.š. citrinų sulčių, išmaišyti. Paragauti, ar patinka kremo skonis - jei norisi saldžiau ar rūgščiau, įdėti dar cukraus ar įspausti citrinos sulčių.
7.
Mango kremą sukrėsti ant torto pagrindo, išlyginti paviršių ir dėti į šaldytuvą bent 3-4 valandoms, kad viršus sutvirtėtų.
8.
Kai sutvirtės, pasiruošti viršutinį mango žele sluoksnį. Želatiną išbrinkinti su 20 ml šalto vandens. Ištirpinti virš garų vonelės (ar mikrobangėje). Nuolat maišant ją supilti į mango tyrę. Įspausti 1 v.š. citrinos sulčių, išmaišyti. Gautą tyrę atsargiai šaukštu paskleisti ant sutvirtėjusio torto. Padėti į šaldytuvą dar 2-3 valandoms (arba nakčiai).
9.
Tortas skanus ir savaime, bet jei norite šventiškai, prieš patiekdami galite jį papuošti plakta grietinėle ir šviežiais mangais.
10.
Pirmiausia 1 a.š. želatinos išbrinkinu su 20 ml šalto vandens, tada ištirpinu (virš garų vonelės arba mikrobangėje). Šaltą grietinėlę pradedu plakti elektriniu plaktuvu, plakdama plona srovele supilu želatiną, dar paplakusi sudedu 2 v.š. cukraus ir 1 v.š. citrinos sulčių. Išplaku iki grietinėlė ima laikyti formą.
11.
Ant sustingusio torto viršaus paskleidžiu plaktą grietinėlę. Tortą galima tiekti iškart arba laikyti šaldytuve 1-2 dienas, nes želatina apsaugos grietinėlę nuo pavandenijimo.
12.
Prieš pat tiekdama papuošiu kubeliais pjaustytu mangu.
Patarimai:
Mango tyrė. Jos būna pirkti didesniuose prekybos centruose, aš pvz. pirkau Rimi patogiose 500 g pakuotėse. Taip pat mažesnėmis porcijomis būna vaikiškų tyrelių skyriuose. Vietoje mango tyrės tinka ir švieži ar šaldyti mangai - juos reikėtų sutrinti elektriniu trintuvu, tokią tyrę aš dar papildomai pakaitinu iki beveik užverda ir atvėsinu - taip gražesnė spalva ir tortas geriau laikosi, visgi kaitinimas nėra būtinas.
Kreminis sūris. Vietoje jo galite naudoti 200 g maskarponės, sumaišytos su 200g graikiško jogurto (arba nesaldintos kreminės varškės) bei 0.5 a.š. druskos. Arba 250 g maskarponės sumaišykite su 150 g paprasto natūralaus jogurto ir 0.5 a.š. druskos.
Plakta grietinėlė. Tortas tikrai bus skanus ir be jos, tačiau grietinėlės sluoksnis suteikia papildomo žavesio patiekiant ir daugiau skonio kontrastų. Aš grietinėlę stabilizuoju trupučiu želatinos - skonyje jos nesijaučia, tačiau stabilizuotos greitinėlės kremas daug geriau laikos, nepavandenija. Ir nereikia jokių grietinėlės standiklių :-)
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Greta
2024-03-29 22:24
Mangų tyrę dariau iš konservuotų mangų ir tortas gavosi su siūleliais nuo mangų. Nesuklyskite ir jūs. ATSAKYTI
Dovilė
2024-03-30 11:55
Tas siūlėtumas labai priklauso nuo mangų rūšies - vieni siūlelių turi, kiti visiškai ne. Bet geriausia tokią tyrę perkošti per sietelį prieš naudojant ATSAKYTI
Zita
2023-12-11 21:01
Ar nebuvo galima visus ingredientus surašyti gramais. ATSAKYTI
Vilma
2023-12-12 09:57
O kieno gramų jums trūksta? Man viskas aiškiai, šaukštais tik vanilė ir sultys parašytos. :) ATSAKYTI
Zita
2023-12-22 15:07
Grietinėlė, vanduo mililitrais parašyta.
Mililitrai tai tūris, o ne svoris. ATSAKYTI
Dovilė
2023-12-23 12:23
Taip užrašiau todėl, kad ir ant pakelių grietinėlė būna mililitrais rašoma :-) Bet jos mililitrai atitinka gramus, t.y. 200 ml grietinėlės bus lygu 100 g grietinėlės. Vandens 15ml bus lygu 15 g ATSAKYTI
Asta
2023-11-08 14:34
Labai gardus kreminis desertas! Kartosim! ATSAKYTI
Aušra
2023-05-06 16:15
Ar čia man vienai, bet į 20 cm apvalią formą netilpo visas kremas. Gal klaida aprašyme? ATSAKYTI
Nika
2022-07-29 15:50
Labai patiko receptas, bet vaikas nėra didelis mango gerbėjas. Su kokiu vaisiu būtų galima kombinuoti mangą? O gal mangą iš viso galima keisti kitu vaisiu? pvz. bananu). Tuomet dėti daugiau/mažiau želatinos? ATSAKYTI
Aušra
2022-07-29 15:53
Taip, galima pakeisti ir kitais vaisiais. Pavyzdžiui tiktų ir persikai. ATSAKYTI
Zita
2021-12-11 16:26
Pas mus sūris Philadelfia tik su prieskoniais parsiduoda, kur nusipirkti kreminis sūrio? Ačiū ATSAKYTI
Dovilė
2021-12-14 13:02
Philadelphia sūrio be prieskonių randu beveik visuose didesniuose prekybos centruose, iš tiesų Vilniuje net ir vidutinio dydžio bei mažose parduotuvėse. Taip pat internetinėse parduotuvėse - Rimi, Barboroje, Last Mile programėlėje. Vietoje Philadelphia taip pat tinka ir kitokie panašaus tipo kreminiai sūriai be prieskonių, parduotuvėse jie dar kartais būna vadinami tepamais grietinėlės sūriais (pvz. Arla sūrelis). Arba galite naudoti maskarponę, sumaišytą su jogurtu, kaip aprašiau patarime. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital