Gaivus jogurtinis tortas su konservuotais persikais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Gaivus jogurtinis tortas su konservuotais persikais
Gaivus jogurtinis tortas su konservuotais persikais
Gaivus jogurtinis tortas su konservuotais persikais
Autorius apie receptą: Prieš kepant tortą turiu kelis patarimus. Kremo saldumą reguliuokite pagal savo skonį ir jogurto saldumą. Nepabijokite įdėti daugiau cukraus, jeigu atrodo, kad reikia. Sirupo Prieš kepant tortą turiu kelis patarimus. Kremo saldumą reguliuokite pagal savo skonį ir jogurto saldumą. Nepabijokite įdėti daugiau cukraus, jeigu atrodo, kad reikia. Sirupo saldumą/rūgštumą taip pat reguliuokite pagal save, priklausomai kokio saldumo/rūgštumo yra persikų sirupas likęs nuo konservuotų persikų. Taipogi, nepamirškite atsargiai elgtis su želatina, kad tirpinant mikrobangėje želatina neperkaistų ir maišant į kremą būtų pakankamai atvėsusi, bet dar skysta (kad galėtumėte plona srovele pilti į kremą). Skanaus. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
130 gramų cukraus
100 gramų kvietinių miltų
8 šaukštai vandens (šilto)
1.5 šaukšto krakmolo
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
2 žiupsneliai druskos
Kremui:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
400 gramų konservuotų persikų (1 skardinės)
300 mililitrų persikų jogurto
6 šaukštai cukraus
60 mililitrų vandens
20 gramų želatinos
1 sauja braškių (nebūtina)
Sulaistymui:
šiek tiek sirupo (nuo konkservuotų persikų, viso)
1 stiklinė vandens (šilto)
4 šaukštai cukraus
0.5 vieneto citrinų sulčių
Papuošimui:
160 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
3 šaukštai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kepimo formos (naudojau 20 cm skermens išardomą formą) dugne patiesiame kepimo popierių. Formos dugną ir kraštus patepame trupučiu sviesto.
2.
Biskvitui kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius sudedame į vieną dubenį kartu su cukrumi, plakame elektriniu plakikliu. Tada supilame vandenį ir plakame apie 3 minutes, kol masė padvigubėja.
3.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos. Plakame, kol baltymai pasidaro standūs ir apvertus dubenį iš jo nekrenta.
4.
Atskirai miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir žiupsniu druskos. Miltus persijojame 2 kartus. Lėtai ir pamažu įmaišome miltus į trynių masę (aš naudoju guminę mentelę). Atsargiai ir lėtai įmaišome baltymus.
5.
Pusę tešlos supilame į kepimo formą, išlyginame paviršių ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-22 minutes. Ar biskvitas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės paliekame atvėsti 5 minutes, tada išimame iš kepimo formos, paliekame visiškai atvėsti ir atsargiai perpjauname perpus. Tokiu pačiu būdu iškepame antrąjį biskvitą ir perpjauname perpus. Jei norite, galite kepti biskvitą iškart 2-jose formose, arba kepti 1 biskvitą ir perpjauti į 3 dalis.
6.
Sulaistymui visus ingredientus sumaišome viename indelyje ir atidedame į šalį. Sirupo saldumą reguliuokite pagal savo skonį. Aš dėjau daugiau cukraus, nes mano naudotas sirupas ir jogurtas nebuvo itin saldūs.
7.
Kremui jogurtą paliekame kambario temperatūroje, kad nebebūtų šaltas. Grietinėlę plakame elektriniu plakikliu, kol pradeda truputį tirštėti, sudedame cukrų ir plakame, kol pasidaro tiršta (tik neperplakite).
8.
Mažame indelyje želatiną užpilame vandeniu, paliekame išbrinkti 5-10 minučių. Tada pašildome mikrobangėje 10-15 sekundžių, kad želatina ištirptų (sekite šildymo laiką ir neperkaitinkite, kitaip želatina nestings). Želatiną truputį atvėsiname ir plona srovele supilame į jogurtą, nuolat maišydami elektriniu mikseriu. Po to atsargiai ir lėtai įmaišome grietinėlę (aš naudojau guminę mentelę). Kremą trumpam paliekame šaldytuve (nepalikite per ilgai, kitaip kremas sustengs).
9.
Persikus nusausiname, supjaustome nedideliais kubeliais. Braškes supjaustome mažais kubeliais.
10.
Ant tos pačios kepimo formos (kurioje kepėte biskvitus) dugno ir kraštų patiesiame kepimo popierių. Dedame pirmąjį biskvitą, apšlakstome sirupu (sirupo nepagailėkite, bet apšlakstykite atsargiai, kad nebėgtų per biskvito kraštus). Tepame trečdalį kremo, išdėliojame trečdalį vaisių, uždedame antrąjį biskvitą, sulaistome sirupu, tepame pusę likusio kremo ir išdėliojame pusę vaisių. Dedame trečiąjį biskvitą, sulaistome sirupu, tepame kremą, išdėliojame likusius vaisius, ir uždedame paskutinį biskvitą, jį sulaistome sirupu (sirupo gali ir atlikti). Tortą dedame į šaldytuvą ir paliekame bent 4 valandoms ar pernakt.
11.
Torto papuošimui viename inde išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Tortą išimame iš formos, dekoruojame grietinėle ir braškėmis. Skanumėlis!!!
Patarimai:
Kremo saldumą reguliuokite pagal savo skonį ir jogurto saldumą. Nepabijokite įdėti daugiau cukraus, jeigu atrodo, kad reikia. Sirupo saldumą/rūgštumą taip pat reguliuokite pagal save, priklausomai kokio saldumo/rūgštumo yra persikų sirupas likęs nuo konservuotų persikų.
Taipogi, nepamirškite atsargiai elgtis su želatina, kad tirpinant mikrobangėje želatina neperkaistų ir maišant į kremą būtų pakankamai atvėsusi, bet dar skysta (kad galėtumėte plona srovele pilti į kremą).
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital