Biskvitinis tortas su kreminio sūrio kremu ir vaisiais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Biskvitinis tortas su kreminio sūrio kremu ir vaisiais
Biskvitinis tortas su kreminio sūrio kremu ir vaisiais
Biskvitinis tortas su kreminio sūrio kremu ir vaisiais
Autorius apie receptą: Labai paprastas ir skanus. Biskvitui reikės aukšto torto žiedo, nes jis iškepa 7.5 cm aukščio. Jei tokio neturite, kepkite 24 cm skersmens torto formoje, tuomet jis bus mažesnis. Labai paprastas ir skanus. Biskvitui reikės aukšto torto žiedo, nes jis iškepa 7.5 cm aukščio. Jei tokio neturite, kepkite 24 cm skersmens torto formoje, tuomet jis bus mažesnis. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių (L dydžio, kambario temperatūros)
150 gramų cukraus
150 gramų kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių (nubraukto)
pagal skonį vanilės (nebūtina)
pagal skonį citrinos žievelės (nebūtina)
Kremui:
300 gramų kreminio sūrio
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
pagal skonį cukraus pudros
pagal skonį vanilės
9 gramai grietinėlės standiklio (nebūtina)
Pertepimui:
450 mililitrų vaisių kokteilio (naudojau pirktinį mango pasifloros ir banano)
1 vienetas mango vaisiaus (gerai sunokusio)
9 gramai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilę ir plakti apie 8 - 10 minučių iki kol masė patrigubės. Tuomet įberti miltus, kepimo miltelius, įdėti citrinos žievelės ir atsargiai išmaišyti. Tik neplakite ir nemaišykite ilgai.
2.
Torto žiedo dugną iš išorės apvynioti kepimo popieriumi, tuomet keliais sluoksniais folija, kad stabiliai laikytus ir per šonus neišbėgtų.
3.
Ant kepimo formos dėti torto formą, supilti tešlą ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 - 35 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigus ir ištraukus, iešmelis turi likti švarus.
4.
Iškepusį biskvitą apversti kartu su žiedu ant grotelių ir leisti atvėsti. Tik tuomet nuimti žiedą. Suvynioti į rankšluostį ar maistinę plėvelę ir palikti pastovėti mažiausiai 5 - 6 valandas.
5.
Kremui į dubenį pilti grietinėlę, dėti sūrį, berti cukraus pudrą, vanilę ir grietinėlės standiklį. Išplakti iki purios masės. Dėti į šaldytuvą iki kol rinksite tortą.
6.
Vaisių sluoksniui į dubenį berti želatiną, pilti 50 ml vaisinio kokteilio ir palikti išbrinkti.
7.
Mangą nulupti, supjaustyti nedideliais gabaliukais, dėti į puodą. Supilti 400 ml vaisių kokteilio ir pavirti ant mažos ugnies apie 5 - 6 minutes vis maišant. Nuimti nuo ugnies ir truputį palikti atvėsinti. Tuomet sudėti želatiną ir išmaišyti. Paruoštą masę dėti į šaldytuvą iki kol atvės ir šiek tiek pastings. Sluoksnis neturi visiškai sustingti, želatiną dedu tik tam, kad jis būtų tirštesnis.
8.
Biskvitą perpjauti į 3 dalis.
9.
Ant lėkštės dėti 1 biskvito sluoksnį, dėti torto lanką. Ant biskvito dėti trečdalį paruošto kremo, tuomet pusę vaisių sluoksnio. Dėti antrą biskvito lakštą, pusę likusio kremo, paskirstyti per visą plotį ir dėti likusį vaisinį sluoksnį. Aš vaisinį sluoksnį dedu palikdama iki krašto maždaug 1 - 1.5 cm vietos, kad kraštuose būtų kremas. Galiausiai uždėti 3 biskvito sluoksnį, sutepti likusį kremą, uždėti maistinę plėvelę ir padėti tortą į šaldytuvą visai nakčiai. Tortui pastovėjus, atsargiai nuimti torto lanką, papuošti pagal fantaziją.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ana
2021-05-05 13:26
Kur perkate vaisių kokteilį? Kaip jis atrodo? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital