Burnoje tirpstantis Niujorko sūrio pyragas su vyšniomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Burnoje tirpstantis Niujorko sūrio pyragas su vyšniomis
Burnoje tirpstantis Niujorko sūrio pyragas su vyšniomis
Burnoje tirpstantis Niujorko sūrio pyragas su vyšniomis
Burnoje tirpstantis Niujorko sūrio pyragas su vyšniomis
Autorius apie receptą: Tai tikrų tikriausia klasika, kurią privalu bent kartą per metus iškepti. Sūrio pyragas, galima teigti, tinka visomis progomis, o keičiant papuošimo uogas ar vaisius, įmanoma Tai tikrų tikriausia klasika, kurią privalu bent kartą per metus iškepti. Sūrio pyragas, galima teigti, tinka visomis progomis, o keičiant papuošimo uogas ar vaisius, įmanoma visada nustebinti kažkuo nauju. Šį kartą rinkausi klasiką visomis prasmėmis, na, nes kas pirmiausia šauna į galvą kalbant apie sūrio pyragą? Bent jau man, tai tirštas ir rūgštokas vyšnių sluoksnis, kuris puikiai papildo pyrago saldumą.
Ingredientai skirti 16 cm skersmens tortui.
(...daugiau) Inga's Sweeterie
Redakcijos nuomonė: Fantastiškas klasikinis sūrio pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Vyšnių įdaras jam tinka idealiai, bet taip pat tinka ir braškės ar kiti mėgiami vaisiai bei uogos. Fantastiškas klasikinis sūrio pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Vyšnių įdaras jam tinka idealiai, bet taip pat tinka ir braškės ar kiti mėgiami vaisiai bei uogos. Filadelfijos sūris yra būtent tas sūris, kuris naudojamas kepant klasikinį Niujorko sūrio pyragą, bet jeigu jo parduotuvėje nerandate, galite drąsiai pakeisti varške, maišyta perpus su maskarponės sūriu. Tik varškę pirkite arba kreminę (bet nesaldintą), arba paprastą pakeliuose, bet ją sutrinkite iki vientisos konsistencijos (kad neliktų grūdelių) virtuvės kombainu arba rankiniu elektriniu trintuvu. Graikišką jogurtą galite drąsiai keisti paprastu jogurtu arba vietoje jo dėti grietinės arba grietinėlės. Kukurūzų krakmolas kepiniams tinka labiausiai, bet jeigu jo neturite, galite jį pakeisti paprastu bulvių krakmolu arba kvietiniais miltais.

Atkreipkite dėmesį, jog Inga naudoja gana nedidukę 16 cm skersmes torto formą. Jeigu kepsite didesnėje formoje, ingredientų kiekį didinkite (kepdami 20 cm formoje padidinkite jį 50 procentų, o kepdami 24 cm formoje - padidinkite du kartus).
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
80 gramų sausainių
35 gramai sviesto
Kremui:
450 gramų kreminio sūrio (pvz., Filadelfijos)
130 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
2.5 šaukšto graikiško jogurto
0.5 šaukšto citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
2 lašai vanilės ekstrakto
Viršui:
300 gramų vyšnių (be kauliukų)
50 gramų cukraus
2 šaukštai vandens (šalto)
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
2 gramai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui skirtus sausainius sutriname maisto smulkintuvu. Įmaišome išlydytą sviestą. Aš naudojau 16 cm torto žiedą be dugno, todėl pastarąjį apdengiau aliuminio folija, gerai užspaudžiant iš išorės, kad kepant kremas neišbėgtų. Paskleidžiame sausainius ir labai gerai suspaudžiame.
2.
Ruošiame kremą: Išsukame dubenyje kreminį sūrį, cukrų, vanilės ekstraktą, druską ir jogurtą, kad nebūtų gumulėlių. Įmaišome po vieną kiaušinius. Įpilame citrinos sulčių. Supilame kremą ant sausainių pagrindo.
3.
Įkaitiname orkaitę iki 150 C. Kepame sūrio pyragą apie 1 valandą - pajudinus pyragą, centras turi drebėti. Ištraukiame ir atvėsiname. Po to dedame į šaldytuvą 12 valandų arba per naktį.
4.
Vyšnias reikėtų pasiruošti likus kelioms valandoms iki patiekmo. Vyšnias nuplauname, išimame kauliukus ir suberiame į nedidelį puodą. Suberiame cukrų ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol pradeda virti. Verdame 3 minutes nuo virimo pradžios.
5.
Nedideliame puodelyje sumaišome kukurūzų krakmolą su vandeniu. Supilame į verdančias vyšnias, maišome, kol vyšnių skystis sutirštėja (tai įvyks labai greitai). Nukeliame nuo ugnies, paliekame šiek tiek atvėsti. Įmaišome šaltame vandenyje išbrinkusią želatiną. Perpilame vyšnias į švarų indelį ir paliekame atvėsti.
6.
Sūrio pyragą perkeliame į lėkštę, kurioje patieksime, bet metalinio žiedo nenuimame. Uždedame atvėsintas vyšnias ant 12 valandų pastovėjusio sūrio pyrago. Paliekame šaldytuve 1 - 2 valandas, kad vyšnios šiek tiek sutvirtėtų. Nuimame metalinį žiedą ir patiekiame.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Enrika
2019-01-08 20:04
Sveiki, kokiame kiekyje vandens reikia istirpinti zelatina? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital