Niujorko sūrio pyragas su vyšniomis - tirpstantis burnoje

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 74)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 74)
Niujorko sūrio pyragas su vyšniomis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Niujorko sūrio pyragas su vyšniomis
Niujorko sūrio pyragas su vyšniomis
Autorius apie receptą: Fantastiškas klasikinis sūrio pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Vyšnių įdaras jam tinka idealiai, bet taip pat tinka ir braškės ar kiti mėgiami vaisiai bei uogos. Fantastiškas klasikinis sūrio pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Vyšnių įdaras jam tinka idealiai, bet taip pat tinka ir braškės ar kiti mėgiami vaisiai bei uogos. Filadelfijos sūris yra būtent tas sūris, kuris naudojamas kepant klasikinį Niujorko sūrio pyragą, bet jeigu jo parduotuvėje nerandate, galite drąsiai pakeisti varške, maišyta perpus su maskarponės sūriu. Tik varškę pirkite pirmiausia sutrinkite iki vientisos konsistencijos (kad neliktų grūdelių) virtuvės kombainu arba rankiniu elektriniu trintuvu. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
190 gramų sausainių (naudojau Gaidelio šokoladinius)
75 gramai sviesto
Kremui:
800 gramų kreminio sūrio (arba maskarponės+varškės, žr. patarimus)
180 gramų cukraus (arba pagal skonį)
4 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
150 gramų grietinės (arba grietinėlės)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
Viršui:
400 gramų vyšnių (naudojau šaldytas)
50 gramų cukraus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (arba bulvių krakmolo)
1.5 šaukštelio želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius sutriname elektriniu trintuvu iki trupinių ir sumaišome su tirpintu sviestu. Suberiame į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 24 cm skersmens atsegamais kraštais) ir spausdami rankomis suformuojame pagrindą.
2.
Pagrindą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Ištraukiame, paliekame atvėsti, o orkaitės temperatūrą sumažiname iki 145 laipsnių.
3.
Kremui į dubenį dedame kreminį sūrį, grietinę, cukrų ir vanilę. Elektriniu plaktuvu (mažu greičiu) išsukame iki vientisos masės. Po vieną mušame kiaušinius, gerai išsukdami po kiekvieno (svarbu neplakti ilgai, tik kol kiaušinių nebesimatys kremo tekstūroje). Dubenį su kremu keletą kartų lengvai trinktelime į stalviršį, jog sutrūkinėtų oro burbuliukai ir pyragas iškeptų lygesnis.
4.
Kepimo formos šonus patepame sviestu. Ant sausainių pagrindo supilame kremą.
5.
Pyragą dedame į orkaitės vidurį (truputį žemesnę lentyną negu vidurinė, t.y. kad pats pyragas būtų per vidurį). Kepame apie 45-60 minučių. Tikslus laikas labai priklausys nuo orkaitės. Ar iškepęs tikrinkite taip - paimkite kepimo formą už kraštelio ir lengvai kilstelkite. Pyrago kraštai turėtų būti sutvirtėję per 3-4 cm, o vidurys - tyvuliuoti lyg žele.
6.
Orkaitę išjungiame, jos dureles lengvai praveriame (labai nedaug) ir leidžiame sūrio pyragui bent valandą lėtai atvėsti orkaitėje. Tada pyragą išimame, leidžiame atvėsti galutinai ir dedame į šaldytuvą bent 6-7 valandoms (o dar geriau nakčiai), kad sutvirtėtų.
7.
Kai pyragas atšala, galima jį puošti vyšnių sluoksniu. Želatiną užpilame 3 šaukštais vandens ir paliekame išbrinkti bent 10-15 minučių. Šaldytas vyšnias suberiame į prikaistuvį drauge su cukrumi. Kaitiname ant vidutinės ugnies iki užverda. Tada verdame dar 3-4 minutes. Į vyšnias supilame krakmolą, ištirpintą 3 šaukštuose vandens. Kaitindami maišome iki vyšnių padažas sutirštėja. Nukeliame nuo ugnies, paliekame vos vos pravėsti. Sudedame išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišome, kad ji ištirptų. Paliekame įdarą atvėsti visiškai.
8.
Visiškai atvėsusį įdarą paskleidžiame ant sūrio pyrago viršaus. Dedame į šaldytuvą dar 1-2 valandoms, jog viršus sutvirtėtų.
Patarimai:
Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje.. Arba galite jį pakeisti 400g maskarponės + 400 g varškės, tokiu atveju varškę pirmiausia sutrinkite blenderiu iki bus vientisa, tada sumaišykite su maskarpone.
Kremo ingredientai susimaišys tolygiausiai, jeigu kreminis sūris, grietinė ir kiaušiniai bus kambario temperatūros.
Jei norite, kad sūrio pyragas iškeptu dar skanesnis, kepkite jį garuose, t.y. į pačią apatinę orkaitės lentyną įdėkite skardelę su karštu vandeniu. Kepant vanduo garuos ir palaikys tolygesnę kepimo temperatūrą. Svarbu - tokiu atveju pyrago formos dugną būtinai apvyniokite 2-3 sluoksniais folijos, jog vandens garai nesudrėkintų pyrago pagrindo.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Rūta
2021-05-15 10:35
Niujorko sūrio pyragas nerealiai skanus, verta gaminti ir kviesti draugus į svečius ragauti ATSAKYTI
Ilona
2021-05-11 22:31
Puikus receptas ATSAKYTI
Rasa
2021-03-13 19:03
Sveiki, ar kepti su vejeliu, ar be jo? ATSAKYTI
Gintarė
2021-02-13 00:37
Gaminsiu šiam Valentinui, nes turiu visus ingredientus :) Manau vyras liks sužavėtas, ir aš, nes vien matant nuotraukas jai bėga seilės... :) ATSAKYTI
Liudmila
2021-02-11 18:13
Kokia temperatūra kepti su kremų? Nenurodyta. Tik laikas nurodytas. ATSAKYTI
Greta
2021-02-12 10:03
Parašyta - kai iškeps pagrindas, temperatūrą sumažinti iki 145 C laipsnių :) ATSAKYTI
Gretualija
2021-01-05 20:03
Super, duper. :) ATSAKYTI
Justina
2021-01-01 12:01
Išbandžiau naujametiniam stalui. Super! Tik varškę palikau nesutrintą ir jautėsi varškės gabaliukai. Dariau su 500g maskaponės ir 300g varškės. Vyras liko sužavėtas. Receptas keliaus į geriausiųjų top :)) Labai ačiū autoriui :) ATSAKYTI
Ana
2020-12-27 18:17
Tooobulas! Labai labai patiko visiems ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital