Niujorko sūrio pyragas su vyšniomis - tirpstantis burnoje

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 138)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 138)
Niujorko sūrio pyragas su vyšniomis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Niujorko sūrio pyragas su vyšniomis
Niujorko sūrio pyragas su vyšniomis
Autorius apie receptą: Fantastiškas klasikinis sūrio pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Vyšnių įdaras jam tinka idealiai, bet taip pat tinka ir braškės ar kiti mėgiami vaisiai bei uogos. Fantastiškas klasikinis sūrio pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Vyšnių įdaras jam tinka idealiai, bet taip pat tinka ir braškės ar kiti mėgiami vaisiai bei uogos. Filadelfijos sūris yra būtent tas sūris, kuris naudojamas kepant klasikinį Niujorko sūrio pyragą, bet jeigu jo parduotuvėje nerandate, galite drąsiai pakeisti varške, maišyta perpus su maskarponės sūriu. Tik varškę pirkite pirmiausia sutrinkite iki vientisos konsistencijos (kad neliktų grūdelių) virtuvės kombainu arba rankiniu elektriniu trintuvu. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
190 gramų sausainių (naudojau Gaidelio šokoladinius)
75 gramai sviesto
Kremui:
800 gramų kreminio sūrio (arba maskarponės+varškės, žr. patarimus)
180 gramų cukraus (arba pagal skonį)
4 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
150 gramų grietinės (arba grietinėlės)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
Viršui:
400 gramų vyšnių (naudojau šaldytas)
50 gramų cukraus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (arba bulvių krakmolo)
1.5 šaukštelio želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius sutriname elektriniu trintuvu iki trupinių ir sumaišome su tirpintu sviestu. Suberiame į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 24 cm skersmens atsegamais kraštais) ir spausdami rankomis suformuojame pagrindą.
2.
Pagrindą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Ištraukiame, paliekame atvėsti, o orkaitės temperatūrą sumažiname iki 145 laipsnių.
3.
Kremui į dubenį dedame kreminį sūrį, grietinę, cukrų ir vanilę. Elektriniu plaktuvu (mažu greičiu) išsukame iki vientisos masės. Po vieną mušame kiaušinius, gerai išsukdami po kiekvieno (svarbu neplakti ilgai, tik kol kiaušinių nebesimatys kremo tekstūroje). Dubenį su kremu keletą kartų lengvai trinktelime į stalviršį, jog sutrūkinėtų oro burbuliukai ir pyragas iškeptų lygesnis.
4.
Kepimo formos šonus patepame sviestu. Ant sausainių pagrindo supilame kremą.
5.
Pyragą dedame į orkaitės vidurį (truputį žemesnę lentyną negu vidurinė, t.y. kad pats pyragas būtų per vidurį). Kepame apie 45-60 minučių. Tikslus laikas labai priklausys nuo orkaitės. Ar iškepęs tikrinkite taip - paimkite kepimo formą už kraštelio ir lengvai kilstelkite. Pyrago kraštai turėtų būti sutvirtėję per 3-4 cm, o vidurys - tyvuliuoti lyg žele.
6.
Orkaitę išjungiame, jos dureles lengvai praveriame (labai nedaug) ir leidžiame sūrio pyragui bent valandą lėtai atvėsti orkaitėje. Tada pyragą išimame, leidžiame atvėsti galutinai ir dedame į šaldytuvą bent 6-7 valandoms (o dar geriau nakčiai), kad sutvirtėtų.
7.
Kai pyragas atšala, galima jį puošti vyšnių sluoksniu. Želatiną užpilame 3 šaukštais vandens ir paliekame išbrinkti bent 10-15 minučių. Šaldytas vyšnias suberiame į prikaistuvį drauge su cukrumi. Kaitiname ant vidutinės ugnies iki užverda. Tada verdame dar 3-4 minutes. Į vyšnias supilame krakmolą, ištirpintą 3 šaukštuose vandens. Kaitindami maišome iki vyšnių padažas sutirštėja. Nukeliame nuo ugnies, paliekame vos vos pravėsti. Sudedame išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišome, kad ji ištirptų. Paliekame įdarą atvėsti visiškai.
8.
Visiškai atvėsusį įdarą paskleidžiame ant sūrio pyrago viršaus. Dedame į šaldytuvą dar 1-2 valandoms, jog viršus sutvirtėtų.
Patarimai:
Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje.. Arba galite jį pakeisti 400g maskarponės + 400 g varškės, tokiu atveju varškę pirmiausia sutrinkite blenderiu iki bus vientisa, tada sumaišykite su maskarpone.
Kremo ingredientai susimaišys tolygiausiai, jeigu kreminis sūris, grietinė ir kiaušiniai bus kambario temperatūros.
Jei norite, kad sūrio pyragas iškeptu dar skanesnis, kepkite jį garuose, t.y. į pačią apatinę orkaitės lentyną įdėkite skardelę su karštu vandeniu. Kepant vanduo garuos ir palaikys tolygesnę kepimo temperatūrą. Svarbu - tokiu atveju pyrago formos dugną būtinai apvyniokite 2-3 sluoksniais folijos, jog vandens garai nesudrėkintų pyrago pagrindo.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (32)
Živilė
2023-01-16 21:32
Jau nežinau kiek kartų kepiau šį pyragą, tiesiog tobulas skonis, ką pavaišinu, nelieka abejingų. Ačiū už receptą! ATSAKYTI
Ina
2022-12-16 12:23
Ačiū už receptą. Labai labai skanus tortas gavosi. Maišiau philadelphia su marskapone ATSAKYTI
Melisa
2022-11-15 10:44
Koki tiksliai kremini sūrį naudojote? ATSAKYTI
Laura
2022-11-15 10:56
Tinka bet koks kreminis sūris, philadelphia tipo :) ATSAKYTI
Saulė
2022-04-21 13:27
O jeigu darote garų vonelėje ar folija reikia dėti taip pat kepant pagrindą ar tik kai dedate kremą kepti? ATSAKYTI
Iglė
2022-11-15 10:56
Reikėtų naudoti kepant kremą :) ATSAKYTI
Emilija
2022-04-10 19:04
O gal būtų galima pakeisti kitomis uogomis pvz trintomis braškėmis? ATSAKYTI
Justė
2022-11-15 10:55
Tinka ir braškės ir kiti mėgiami vaisiai bei uogos. ATSAKYTI
Jurga
2022-04-05 22:50
Puikus pyragas! Visada kepu jį su "garų vonele", gaunasi tobulai! ATSAKYTI
Viltė
2022-01-08 15:58
Manasis pyragas jau kepa!Labai kvepia,tai nežinau, ar išlauksiu to momento kai bus iškepes ATSAKYTI
Greta
2021-12-26 09:56
Dėl kokių priežasčių sūrio sluoksnis gali išeiti labai minkštas? Iš nuotraukos atrodo labai tvirtas pyragas,bet man vidus išėjo gerokai per minkštas(ne skystas). Sūrio pyragai dažniausiai tvirti būna. Gal kažką ne taip dariau? Skonis labai skanus:) ATSAKYTI
Diana
2021-12-27 09:51
O šaldytuve laikėte per naktį? Jei taip, tikriausiai reikėjo pakepti truputėlį ilgiau, tada būna tvirtesnis. ATSAKYTI
Greta
2022-01-17 21:34
Taip,laikiau per naktį. Greičiausiai kepime suklydau:) ATSAKYTI
Aiste
2021-12-12 16:11
Įdomu ar tiktų viršui naminė vyšnių uogienė? Ji gana skysta, saldi, galvoju tada nereikėtų dėti dėti, o visus likusius ingridientus palikti tokius pačius, tik ar proporcijos tos pačios? ATSAKYTI
Aiste
2021-12-12 16:12
*nereikėtų dėti cukraus :) ATSAKYTI
Gintarė
2021-12-13 09:27
Turėtų tikti, tik irgi ruoškite su želatina, jei uogienė skysta, galite net ir truputį daugiau želatinos dėti. ATSAKYTI
Agne
2021-12-02 22:31
Dariau su philadelphia sūriu - tooobulas. Kartosiu būtinai. O tas vyšnių glaistas eis ant visų mano sūrpyragių kol nenusibos. ATSAKYTI
Daiva
2021-09-25 19:57
Ar tikrai užtenka 1,5 arbat šaukštelio želatinos 400g vyšnių? ATSAKYTI
Dovilė
2021-11-01 13:22
Tikrai užtenka, nes vyšnias sutirštins ir krakmolas. ATSAKYTI
Greta
2021-09-21 18:15
Vietoje vyšnių, galima naudoti šaldytas avietes? :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital