Nekeptas jogurtinis tortas su šaldytomis uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Nekeptas jogurtinis tortas su šaldytomis uogomis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Nekeptas jogurtinis tortas su šaldytomis uogomis
Nekeptas jogurtinis tortas su šaldytomis uogomis
Nekeptas jogurtinis tortas su šaldytomis uogomis
Autorius apie receptą: Nuostabiai skanus ir žavingai atrodantis tortas, kurį pagaminsite vos per 30-40 minučių. Tortas kremiškas, tačiau tuo pačiu labai gaivus, ką jam suteikia graikiškas jogurtas Nuostabiai skanus ir žavingai atrodantis tortas, kurį pagaminsite vos per 30-40 minučių. Tortas kremiškas, tačiau tuo pačiu labai gaivus, ką jam suteikia graikiškas jogurtas ir uogos. Man patinka tortą gaminti su rūgštesnėmis uogomis kaip kad avietės, juodieji serbentai ar vyšnios, bet drąsiai rinkitės ir kitokias savo mėgiamas ar turimas šaldiklyje. Įkvėpimą šiam tortui radau Home Cooking Adventure tinklaraštyje. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų sausainių (naudojau Gaidelis 7 grūdai pusrytainius, vanilės skionio)
90 gramų sviesto (ištirpinto)
1 sluoksnis:
300 gramų graikiško jogurto (šalto)
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
50 gramų cukraus (arba kitokio saldiklio, pvz. ksilitolio ar klevų sirupo, žr. patarimus)
1 vienetas citrinų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2 šaukšteliai želatinos (su kaupukais)
3 šaukštai vandens
2 sluoksnis:
400 gramų šaldytų uogų (arba šviežių, naudojau perpus šaldytas avietes ir juodus serbentus, bet tinka ir kitokios)
90 gramų cukraus (arba kitokio saldiklio, pvz. ksilitolio ar klevų sirupo, žr. patarimus)
200 gramų graikiško jogurto (šalto)
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
2 šaukšteliai želatinos (su kaupukais)
3 šaukštai vandens
Papuošimui:
2 saujos uogų
šiek tiek cukraus pudros
šiek tiek mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia užmerkite brinkti želatiną abiems sluoksniams - į du atskirus indelius įpilkite po 3 šaukštus (40-50 ml) šalto vandens. Ant jo viršaus užbarstykite po 2 a.š. želatinos (su mažais kaupukais).
2.
Paruoškite uogų padažą. Į nedidelį puodą suberkite šaldytas uogas, cukrų ir įpilkite 2 šaukštus vandens. Kaitinkite iki užvirs. Nuo užvirimo pavirkite apie 10 min arba iki padažas sutirštės.
3.
Dar karštą padažą sutrinkite elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu) ir perkoškite per sietelį. Turėtumė gauti apie 200-220 g padažo. Ištirpinkite viename indelyje išbrinkusią želatiną ir įmaišykite į padažą. Trečdalį padažo atsidėkite į atskirą indelį (bus torto viduriui).
4.
Paruoškite torto pagrindą. Sausainius sutrupinkite elektriniu trintuvu iki smėlio konsistencijos. Sumaišykite su tirpintu sviestu. Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 20cm), suspauskite šaukštu. Padėkite į šaldytuvą.
5.
Ruoškite baltą sluoksnį. Ištirpinkite želatiną antrame indelyje. Įspauskite pusės citrinos sultis, išmaišykite.
6.
Į dubenį dėkite jogurtą, cukrų, vanilę, įtarkuokite citrinos žievelę (tik geltoną dalį) ir sudėkite šaltą grietinėlę. Šiek tiek paplakite elektriniu plaktuvu, kad ingredientai susijungtų. Toliau plakdami plona srovele supilkite ištirpintą dar šiek tiek šiltą želatiną. Plakite iki kremas ims laikyti formą. Jį sukrėskite ant torto pagrindo, išlyginkite paviršių.
7.
Ant balto kremo šaukštu apšlakstykite atsidėtą trečdalį uogų padažo (jei stovėdamas spėjo per smarkiai sutirštėti, šiek tiek pašildykite). Padėkite tortą į šaldytuvą.
8.
Ruoškite uogų sluoksnį. Likusį uogų padažą sumaišykite su graikišku jogurtu. Supilkite grietinėlę ir išplakite elektriniu plaktuvu iki kremas ims laikyti formą. Kremą atsargiai sudėkite ant torto, išlyginkite paviršių.
9.
Padėkite tortą į šaldytuvą bent 6 valandoms (dar geriau - nakčiai), kad sustingtų.
10.
Patiekdami, jei norite galite papuošti uogomis, mėtų lapeliais.
Patarimai:
Saldumas. Saldiklio kiekį drąsiai koreguokite pagal savo skonį bei naudojamas uogas - jei jos rūgštesnės, gali norėtis daugiau, jei saldesnės - pakaks mažiau. Tortui galite naudoti tiek cukrų, tiek becukrį saldiklį kaip kad ksilitolis (baltam sluoksniui jį geriau sumalkite iki pudros) ar stevija. Tinka ir skystas saldiklis kaip klevų sirupas ar medus, tik tokiu atveju į baltą sluoksnį įdėkite papildomą šaukštelį želatinos.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Karina
2023-12-24 16:49
Deja nebuvo nurodyta teisingai kur pilti ciktrina įspausta ir net nestingsta kaip nurodyta tame recepte.. gaila, manau būtu buve skanu bet deja nesigavo ATSAKYTI
Dovilė
2023-12-26 14:36
Labai apmaudu, kad tortas nepavyko. Su želatininiais gaminiais reikia šiek tiek įgūdžių ir praktikos, bet juos įgijus - jie tikrai nuostabūs ir nesudėtingi. Tortas galėjo nesustingi dėl kelių priežasčių:
a) per mažai želatios
b) pasenusi želatina arba nepakankamai išbrinkusi
c) tirpinant ją užvirinote (tada nebesustings)
d) įmaišėte per greitai ir ji tolygiai nepasiskirstė
e) nepakankamai gerai išplaktas kremas ar galbūt naudota per liesa ar per šilta grietinėlė.

Pats receptas tikrai geras, mano ne vieną kartą gamintas. O citrinos sultis nurodyta, kur įspausti 5-ame žingsnyje. Bet na jos sustingimui įtakos neturėjo turėti. ATSAKYTI
Akvil.
2023-05-30 22:03
Labai skani idėja! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital