Trijų šokoladų tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Trijų šokoladų tortas
Autorius apie receptą: Šio torto labai švelni tekstūra dėl plaktos grietinėlės ir šokolado. Skanus trijų šokoladų derinys nepaliks abejingų. Šio torto labai švelni tekstūra dėl plaktos grietinėlės ir šokolado. Skanus trijų šokoladų derinys nepaliks abejingų. Stebuklinga virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
55 gramai juodojo šokolado
55 gramai kvietinių miltų
90 gramų cukraus
20 mililitrų pieno
15 gramų sviesto
10 gramų krakmolo
3 gramai kepimo miltelių
Juodojo šokolado musui:
180 gramų grietinėlės, 35% riebumo
90 gramų juodojo šokolado
90 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių trynių
5 gramai želatinos
1 šaukštelis cukraus
Pieniško šokolado musui:
180 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
90 mililitrų pieno
90 gramų pieniško šokolado
2 vienetai kiaušinių trynių
5 gramai želatinos
1 šaukštelis cukraus
Balto šokolado musui:
180 gramų grietinėlės, 35% riebumo
90 gramų balto šokolado
90 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių trynių
5 gramai želatinos
1 šaukštelis cukraus
Papildomai:
4.5 šaukšto pieno (želatinai)
Sulaistymui:
20 mililitrų kakavos (paruoštos)
Ganašui:
100 gramų pieniško šokolado
50 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
Papuošimui:
pagal poreikį šokolado drožlių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui į puodą dėkite sviestą ir šokoladą, įpilkite pieną. Ant silpnos ugnies, maišydami, ištirpinkite iki vientisos masės.
2.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Baltymus plakame elektriniu plakikliu su žiupsneliu druskos, kol masė pradės baltuoti. Toliau plakant, po truputį beriame 50 g cukraus. Plakame, kol baltymai pasidaro standūs ir apvertus dubenį iš jo nekrenta.
3.
Trynius išplakame su likusiu cukrumi.
4.
Miltus persijojame su krakmolu ir kepimo milteliais.
5.
Švelniai sumaišykite baltymų ir trynių masę. Lėtai ir po truputį įmaišome miltų mišinį. Dedame šokolado masę ir atsargiai ir lėtai įmaišome.
6.
Tešlą supilame į kepimo formą, išlyginame paviršių. Naudojau 22 cm skersmens formą.
7.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min. Mediniu iešmeliu patikriname, ar iškepė - įsmeigus ir ištraukus jis turi likti švarus švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepame dar 5 min ir vėl tikriname. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės paliekame atvėsti 5 minutes, tada išimame iš kepimo formos, paliekame visiškai atvėsti. Nupjauname plutą ir apšlakstome biskvitą kakava ar kava.
8.
Visą musams skirtą želatiną (15 g) užpilkite 4,5 šaukštais šalto pieno ir palikite išbrinkti.
9.
Visą musams skirtą grietinėlę (540 g) išplakite iki standžių putų. Padėkite į šaldytuvą.
10.
Juodojo šokolado musui pieną pašildykite iki karštumo.
11.
Trynius sutrinkite su cukrumi ir sumaišykite su karštu pienu, virkite ant silpnos ugnies, kol masė šiek tiek sutirštės, apie 3-5 min. Užgesinkite ugnį, iš karto į masę dėkite trečdalį išbrinkusios želatinos ir šokoladą, sparčiai išmaišykite, kol želatina visiškai ištirps. Sudėkite trečdalį išplaktos grietinėlės ir lengvai išmaišykite.
12.
Paruoštą musą supilkite ant torto pagrindo. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol sluoksnis sustings.
13.
Lygiai taip pat paruoškite pieniško ir baltojo šokolado musus. Kiekvieną jų pilkite ant jau sustingusio sluoksnio, prieš tai šį sluoksnį šiek tiek subraižę šakute - taip sluoksniai geriau vienas su kitu sukibs. Sluoksniai stingsta gana greitai, todėl didelė tikimybė, kad, kol paruošite antrąjį musą, pirmasis jau bus sustingęs, o kol paruošite, trečiąjį, bus sustingęs ir antrasis.
14.
Ganašui garų vonelėje ištirpinkite šokoladą su grietinėle. Užpilkite ganašą ant torto ir dekite į šaldytuvą nakčiai.
15.
Visiškai sustingusį tortą išimkite iš kepimo formos ir dėkite į didelę lėkštę ar tortinę. Viršų apibarstykite juodojo šokolado drožlėmis ar papuoškite pagal fantaziją. Pjaustykite gabalėliais ir ragaukite. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital