Žavingas tortas "Šokoladinė pagunda" su grietininiu kremu ir karamele

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 77)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 77)
Šokoladinis tortas šokoladinė pagunda
Šokoladinis tortas šokoladinė pagunda
Šokoladinis tortas šokoladinė pagunda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
400 gramų miltų (apytikriai)
7 šaukštai pieno
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės graikinių riešutų (kapotų)
50 gramų sviesto (tirpinto)
2 šaukštai medaus
2 šaukštai kakavos (su kaupu)
1 šaukštas acto
1.5 šaukštelio sodos (nubrauktų)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
1 kilogramas grietinės (naudojau 30% ir 40% riebumo)
0.5 stiklinės cukraus
Pertepimui:
500 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naminio arba "Rududu")
Glazūrai:
20 gramų sviesto
2 šaukštai pieno
1 šaukštas kakavos
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į pieną įmušti kiaušinius, sudėti medų, sodą, nugesintą actu, kepimo miltelius, išmaišyti. Suberti cukrų, kakavą, sviestą, graikiškus riešutus ir dar kartą permaišyti. Po truputį suberti miltus ir užminkyti tešlą.
2.
Tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipti prie rankų. Tešlą padalinti į 8 dalis ir iškočioti ant kepimo popieriaus. Kepti 200 C laipsnių orkaitėje kiekvieną lakštą atskirai po 5 minutes. Karštus lakštus apipjaustyti ir likusius kraštus sutrinti.
3.
Kremui grietinę išplakti su cukrumi, kitas pertepimas bus karamelizuotas kondensuotas pienas.
4.
Paimti du lakštus, vieną petepti grietine, kitą - "Rududu". Užversti "Rududu" išteptą lakštą ant grietine ištepto lakšto taip, kad abu pertepimai liestųsi."Rududu" aptepto lakšto pusę aptepti grietine, o naują lakštą aptepti "Rududu". Vėl karamelinį lakštą uždėti ant grietine aptepto lakšto. Taip dėliokite, kol pastatysite visą tortą, aptepkite likusiu grietinės kremu. Tada visą tortą aplipdykite likusiais trupiniais.
5.
Glazūrai į pieną suberti kakavą, cukrų, sudėti sviestą. Viską išmaišyti, pavirti 2 minutes ir atvėsinti. Aptepti torto viršų glazūra ir galima papuošti graikiniais riešutais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (45)
Lina
2022-04-14 07:43
Tobulas tortas. Jau kelintą kepu. Skanumelis ATSAKYTI
2021-03-27 18:25
Tai tą grietinę plakt, kol beveik sviestas pasidaro? ATSAKYTI
Ona
2021-03-16 18:50
Sveiki. Niekada nesigauna kremai, kurie yra iš grietinės+cukrus. Grietinę visada naudodavau 30%-40%, bet niekaip nesigauna išplakti. Kaip ir minėjo nesenai komentatorė, plakdavau ilgai, bet kremas skystas, kaip grietinėlė. Galų gale pridėdavau želatinos ir taip padarydavau kremą. Tačiau labai norėčiau sužinoti šio kremo paruošimą, kad nereikėtų pridėti želatinos ar pan. ATSAKYTI
Birutė
2021-03-19 10:43
Nedėkit cukraus priš plakant pirma plakit grietinę, o kai sustandės dėkit cukraus pudrą ATSAKYTI
Kepėja
2021-04-02 21:55
Naudokit grietinėlės standiklį. Jis ir su grietine tinka. 1 litrui grietinės reikės kokių 3-4 pakelių. O šiaip naudokit kokybišką grietinę, ne pigiausią. ATSAKYTI
Reda
2020-05-29 16:00
Super tortas gavosi,dabar tik toki ir kepu,tik i grietine dar ipilu citrinos su medum toki misini pasidarau,tai gaunasi grietine su rugstele,super skonis. ATSAKYTI
Aušra
2020-11-18 14:51
Ant kokios programos biskvitus kepėt? Bandysiu ir aš kažką padaryt, žiūrėsim kas gausis ATSAKYTI
Daiva
2020-05-04 20:32
Kepiau šį tortą. Miltų šiek tiek daugiau reikėjo nei parašyta. Gavosi visi 8 lakštai, tik jie labai ploni isšsikociavo, tad kočiuoti nebuvo lengva, bent jau pirmą kartą. Grietinės skonio tikrai nesijautė ir buvo pakankamai didelis, normalios tortinės dydžio. Bet buvo be galo skanus, saldus ir tiesiog tirpo burnoje :) Dar kepsiu tikrai. Rekomenduoju ;) ATSAKYTI
Neringa
2020-04-17 13:05
Dariau šį tortą.. Gavosi lakštai kaip ir video, 8vnt. Miltų įdėti reikėjo ciut daugiau.. Naudojau Karališkus miltus. Nesuprantu bet grietinė pertepimui neissiplake, želė neturėjau tad..... visa jos masė išbėgo, ATSAKYTI
Agnė
2020-04-17 14:22
Neringa, kokią grietinę naudojote? Kad gerai išspiplaktų, grietinė turi būti riebi. ATSAKYTI
Inga
2020-04-25 18:09
Per kiek laiko kažin turi išsiplakti? Plaku jau konia 20min 30% riebumo grietinę ir nieko... kaio skysta taip skysta ATSAKYTI
Erika
2020-04-15 08:26
Iš šio kiekio dariau visko per pus mažiau, nes reikėjo mažo tortuko. Tai kad išgauti tuos 8 lakštus aš nežinau ką būtų reikėję daryt :D man gavosi 6. Nu ir tai buvo vargo kol aš juos išgavau. Jie buvo tokiems ploni, kad reikėjo trumpiau kepti, nes degt pradėjo :) šiaip skonis torto man patiko, tik jo tie lakštai kept žiauriai užkniso.. ATSAKYTI
Aurelija
2020-04-12 18:49
Gaila, bet tortas nuvylė, nes kremas sunkiai susigeria į blynus ir jie lieka kieti, nors miltų blynuose tikrai nepadauginau. Ragavom praėjus parai nuo pagaminimo. ATSAKYTI
Irens
2020-04-12 17:37
Visiškai neatitinka miltu kiekis, ATSAKYTI
Ligita
2020-04-11 20:08
Gavosi 7 lakštai, miltų tikrai per mažai. Dėjau daugiau, nes visiškai lipo prie rankų. Viskas kaip ir gerai, tik per daug kremo, daug atliko. Tokio dydžio, kaip nuotraukoje neišgausi, reikia dvigubinti normą. Greitai ragausime, tikiuosi bus pavykęs. ☺️ ATSAKYTI
Renata
2020-04-07 23:28
Sveiki.O lakstu nereikia sulaistyti sirupu?kad dregnesnis butu ar dregmes nuo pertepimo uztenka? ATSAKYTI
Viktorija
2020-04-07 17:49
O kokio skersmens maždaug darėte lakštus? ATSAKYTI
Edita
2020-04-06 11:34
O grietines skonio labai nesijaucia?
Jeigu neturi rududu , kiek reikia virti kondensuota piena, kad gautum rududu? ATSAKYTI
2019-11-03 22:49
Labai skanus tortas. Rekomenduoju ATSAKYTI
Agnė
2019-04-20 11:50
Aš kai kepu medutį visada 3200g gaunas, tai šitas toks mažiukas atrodo, bet sutepsiu ir žiūrėsim kas gausis. Jei patiks, normą dvigubinsiu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital