Žavingas tortas "Šokoladinė pagunda" su grietininiu kremu ir karamele

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Šokoladinis tortas šokoladinė pagunda
Šokoladinis tortas šokoladinė pagunda
Šokoladinis tortas šokoladinė pagunda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
400 gramų miltų (apytikriai)
7 šaukštai pieno
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės graikinių riešutų (kapotų)
50 gramų sviesto (tirpinto)
2 šaukštai medaus
2 šaukštai kakavos (su kaupu)
1 šaukštas acto
1.5 šaukštelio sodos (nubrauktų)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
1 kilogramas grietinės (naudojau 30% ir 40% riebumo)
0.5 stiklinės cukraus
Pertepimui:
500 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naminio arba "Rududu")
Glazūrai:
20 gramų sviesto
2 šaukštai pieno
1 šaukštas kakavos
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į pieną įmušti kiaušinius, sudėti medų, sodą, nugesintą actu, kepimo miltelius, išmaišyti. Suberti cukrų, kakavą, sviestą, graikiškus riešutus ir dar kartą permaišyti. Po truputį suberti miltus ir užminkyti tešlą.
2.
Tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipti prie rankų. Tešlą padalinti į 8 dalis ir iškočioti ant kepimo popieriaus. Kepti 200 C laipsnių orkaitėje kiekvieną lakštą atskirai po 5 minutes. Karštus lakštus apipjaustyti ir likusius kraštus sutrinti.
3.
Kremui grietinę išplakti su cukrumi, kitas pertepimas bus karamelizuotas kondensuotas pienas.
4.
Paimti du lakštus, vieną petepti grietine, kitą - "Rududu". Užversti "Rududu" išteptą lakštą ant grietine ištepto lakšto taip, kad abu pertepimai liestųsi."Rududu" aptepto lakšto pusę aptepti grietine, o naują lakštą aptepti "Rududu". Vėl karamelinį lakštą uždėti ant grietine aptepto lakšto. Taip dėliokite, kol pastatysite visą tortą, aptepkite likusiu grietinės kremu. Tada visą tortą aplipdykite likusiais trupiniais.
5.
Glazūrai į pieną suberti kakavą, cukrų, sudėti sviestą. Viską išmaišyti, pavirti 2 minutes ir atvėsinti. Aptepti torto viršų glazūra ir galima papuošti graikiniais riešutais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (26)
Agnė
2019-04-20 11:50
Aš kai kepu medutį visada 3200g gaunas, tai šitas toks mažiukas atrodo, bet sutepsiu ir žiūrėsim kas gausis. Jei patiks, normą dvigubinsiu :) ATSAKYTI
Rasa
2019-04-20 06:52
O taip, juk video net nepaziurejau ATSAKYTI
Rasa
2019-04-19 15:55
Sveiki. O lakstai sutepami ne torto formoj? ATSAKYTI
Lina
2019-04-19 17:09
Iš video matosi, kad ne :) Bet, jei nerimaujate dėl torto lygumo, galima ir formoje. ATSAKYTI
milda
2019-03-19 21:01
kepiau šį tortą .labai ,labai skanus ATSAKYTI
Milda
2019-03-10 21:32
Sveiki. Labai puikus receptas, isbandziau ATSAKYTI
Asta
2019-02-02 12:21
Laba diena,kokio storio kočioti lakštus,ir koks formos skersmuo. ATSAKYTI
Akvilė
2019-01-14 18:05
Kepiau šį tortą, galvojau bus sudėtingesnis, tačiau tortas tikrai paprastas ir begalo skanus !!! Rekomenduoju visiems išbandyti ! ATSAKYTI
Vaida
2018-12-22 17:17
Issikepiau siandien lakstus. 8 butu neiseje, tai pasidariau 6 dalis (skersmuo gavosi apie 24cm). Lakstai vos vietomis pakilo, nezinau ka dariau ne taip, atrodo viska pagal recepta ATSAKYTI
Vaida
2018-12-22 17:17
Galvoju ar bandyt juos sutept ar nebegadint produktu ir mest lauk ATSAKYTI
Diana
2018-12-23 17:29
Paragaukite paties lakšto, ar jo skonis patinka, ar nėra labai kietas, akmeninis (šiaip nuo kremo jie suminšktės dar). Pagal tai ir spręsčiau, ar gamint ar ne. O šiaip man panašu, kad arba soda pakankamai nenesigesino (gal per mažai acto įpylėte, ar nepalaukėte, kol gerai suputos), arba miltų per daug (skirtingi miltai skirtingai brinksta), čia dažniausios neiškylimo priežastys. Arba dar gal nekepėte iškart užmaišę tešlą ir tešla pastovėjo? Kai kelia soda, reikia kepti iškart, nes kitaip prasčiau kils irgi. ATSAKYTI
Vaida
2018-12-17 19:34
O kakavos kartumas nesijaučia? ATSAKYTI
Dana
2018-12-19 12:13
Kad kakavos čia ne tiek daug ant viso produktų kiekio. Mažiau negu tinginyje :) Labai skanus tortas, rekomenduoju! ATSAKYTI
Vaida
2018-12-20 12:11
Ačiū bandysiu, nes kiek esu kepusi, su biskvitais nelabai kas gaunasi - neiškyla arba visai kieti ATSAKYTI
Natalija
2018-11-02 00:42
Kas pasikeistu jeigu vietoje sodos butu kepimo milteliai? ATSAKYTI
Diana
2018-11-02 19:00
Biskvito konsistencija gali būti šiek tiek kitokia ir bijau, kad nuo 3 šaukštelių kepimo miltelių gali jaustis jų skonis biskvite. O soda, jeigu gerai nugesinta, nesijaučia ATSAKYTI
Kristina
2018-10-26 12:40
Gavosi tobulas!!! Tikrai nepersaldus :) Rekomenduoju! ATSAKYTI
Roberta
2018-10-25 16:08
Mano lakstai gavosi ploni ir kai iskepe pasidare sviesios spalvos... nors kakavos dejau tiek kiek reikia.. ATSAKYTI
Reda
2018-10-26 12:36
Galbūt kočiojote šiek tiek per plonai? O tiksli spalva gali labai priklaustyti nuo kakavos kokybės - kuo kokybiškesnė, tuo bus tamsesnė. Ar kakava kokybiška dažniausiai parodo riebumo procentas, kuris ant pakuotės nurodytas (turėtų būti bent 20-25 proc., o ne 12 proc. ar mažiau). Aš paprastai naudoju Beatos kakavą kepiniams, ji tikrai gero skonio, o visokios pigesnės būna prastos, ir spalvos, ir skonio stiprumo atžvilgiu. O šis tortas nuostabus!!! Jau du kartus kepiau ir šventėms kartosiu ATSAKYTI
Kristina
2018-10-24 17:00
Na kepiau ir aš dukrytės gimtadieniui. Lakštai visai nesaldūs, bet dėl kremo bus matyt. Ačiū už receptą.: ) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital