Garsusis "Snickers" tortas - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Snickers tortas

Yra tortų, kurie skaniai suvalgomi, o tada – lengvai pamirštami. Ir yra tokių, kurių receptai dar nespėjus išplauti lėkščių nugula užrašų knygelėje. Man taip prieš dešimtį metų nutiko su „Snickers“ tortu; tikiu, kad taip nutiko dar daugeliui žmonių.

Kepiau jį tiek kartų, kad nebesuskaičiuočiau – gal tas skaičius šiandien būtų net triženklis? Gali būti! Tiesa ta, kad šis tortas turi kažką tokio – savo akimis mačiau ir girdėjau, kaip jį liaupsina ir didžiausi smaližiai, ir tie, kurie tortų šiaip jau nemėgsta. Eilę metų, paklaususi, kokį tortą iškepti, išgirsdavau lygiai tą patį pavadinimą – „Snickers“ tortą! Galiausiai buvau padariusi trumpą poros metų pertrauką, bet, žinot, gal tik todėl, kad pasiilgti dalykai tampa dar skanesni; o ir man šįkart kepti seną gerą tortą po pertraukos buvo dar didesnis džiaugsmas.

Kartais man atrodo, kad pasaulyje jau nelikę tų, kurie „Snickers“ torto dar nebūtų ragavę. Tasai receptas sklando visur – ir tikrai ne veltui! Kad ir kaip ten bebūtų – kepėte jį kartą, dešimt ar dar niekada – kviečiu išsikepti. Dar kartą, o gal pirmą kartą; jei kepsite pirmą kartą, jau dabar jums truputį pavydžiu to pirmojo įspūdžio.

Ruduo pilnas progų ir jaukių vakarų kepiniams, ypač – tokiems saldiems ir tobulai gardiems kepiniams! Tad dalinuosi žingsnis po žingsnio Snickers torto receptu, o straipsnio apačioje rasite naudingų praktinių patarimų, jog šis gardumynas pavyktų skaniausias iš paties pirmo karto.



Tortui „Snickers“ reikės:
Porcijos: 16
Paruošimo laikas: 2 val.


Karameliniams biskvitams:

  • 330 g miltų
  • 250 g grietinės
  • 200 g cukraus
  • 200 g skardinės “Rududu” (pirktinio arba naminio)
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio sodos


Šokolado pertepimui:

  • 100 g juodo šokolado
  • 50 ml pieno


Grietinėlės kremui:

  • 400 g riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
  • 2 šaukštų cukraus


Sviestiniam kremui:

  • 270 g “Rududu” (pirktinio arba naminio), kambario temperatūros
  • 100 g sviesto, kambario temperatūros
  • 100 g smulkintų kepintų žemės riešutų


Sulaistymui:

  • vandens
  • cukraus


Papuošimui:

  • biskvito trupinių
  • sviestinio kremo
  • „Snickers“ šokoladinio batonėlio
  • smulkintų kepintų žemės riešutų

 

Pradedam!
 

1. Pasiruoškite ingredientus karameliniams biskvitams.

 

 

2. Visus produktus sudėkite į didelį dubenį ir elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Nenustebkite, jog biskvito tešla bus tiršta, tokia ji ir turi būti. Tirštesnė net už riebią grietinę. Iškepęs biskvitas bus turtingos tekstūros, sunkus, kvapnus, minkštas ir drėgnas.
 

3. Gautą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (22 cm skersmens) ir kepkite 180 ºC temperatūroje apie 40 – 45 min., kol biskvito paviršius bus tamsiai karamelinės spalvos ir, į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir jį ištraukus, jis bus švarus.

 

 

 

4. Gerai atvėsinkite ir perpjaukite biskvitą į tris dalis – tris biskvito lakštus. Perpjauti bus lengviausia su labai ilgu peiliu; iš pradžių padarykite negilias įpjovas aplink visą biskvitą, tuomet įstatykite į jas peilį ir perpjaukite. Jei biskvitas iškepa su kuprele, ją nupjaukite atskirai ir išsaugokite, kol galėsite panaudoti torto papuošimui.

 


 

5. Paruoškite šokoladinį pertepimą. Šokoladą su pienu ištirpinkite virš garų vonelės (arba mikrobangų krosnelėje) iki visiškai vientisos tekstūros.

 


 

6. Paruoškite grietinėlės kremą. Į plakimo indą ar didesnį dubenį supilkite šaltą riebią grietinėlę, suberkite cukrų ir išplakite elektriniu plaktuvu iki standžių putų. Neperplakite.

 


 

 

7. Pasiruoškite ingredientus sviestiniam kremui. Labai svarbu – naudokite vienodos kambario temperatūros produktus; geriausia, jei kelias valandas ar per naktį palaikysite juos toje pačioje kambario temperatūroje.

 

 

8. Minkštą sviestą išsukite mediniu šaukštu (ar išplakite plaktuvu) iki purumo, tuomet sudėkite karamelizuotą sutirštintą pieną „Rududu“ ir dar kartą išplakite.

 

 

9. Suberkite smulkintus kepintus žemės riešutus. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.

 


 

 

 

10. Surinkite tortą. Į metalinį žiedą (22 cm skersmens) dėkite vieną biskvito lakštą, sulaistykite jį šlakeliu saldinto vandens.

 

 

 

11. Plonai aptepkite biskvitą trečdaliu tirpinto šokolado, ant šio tolygiai paskleiskite pusę grietinėlės kremo.

 

 

 

12. Ant viršaus dėkite antrą biskvito lakštą, lengvai paspauskite delnais, taip pat apšlakstykite saldintu vandeniu. Aptepkite antru trečdaliu šokolado, o ant viršaus tolygiai paskleiskite visą sviestinį kremą.

 

 

 

13. Dėkite trečią biskvito lakštą, lengvai paspauskite delnais, apšlakstykite saldintu vandeniu, aptepkite likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu.

 

 

14. Tortą laikykite šaldytuve iki patiekiant. Skaniausias jis yra antrą ar net trečią dieną.

 

15. Prieš patiekdami tortą papuoškite. Papuošti galite labai įvairiai, pagal savo norus. Vienas iš pavyzdžių: likusius biskvito gabalėlius (nupjautą iškilusią biskvito kuprelę ar apipjautus biskvito kraštelius) maisto smulkintuvu susmulkinkite iki trupinių. Padenkite jais torto viršų ir šonus. Išplakite dar šiek tiek sviestinio kremo (tik be riešutų) ir, sudėję jį į konditerinį maišelį, išspauskite bokštelius. „Snickers“ šokoladinį batonėlį supjaustykite riekelėmis ir įsmeikite po riekelę į kiekvieną sviestinio kremo bokštelį. Apibarstykite smulkintais kepintais žemės riešutais. 

 


 

16. O dabar metas skanauti!
 

 

 

Patarimai gaminant Snickers tortą


Vieno dubens biskvitas. Taip, tikrai – ruošiant šį tortą visai nebūtina atskirai plakti ir maišyti skirtingų ingredientų. Pakanka vieno vienintelio dubens. Sudedate produktus, gerai išplakate iki vientisos masės, supilate į kepimo indą ir šaunate kepti. Paprasta kaip dukart du!

Sviestinis kremas. Pagrindinė sąlyga, kad jis pavyktų itin paprastai ir puikiai – naudoti kambario temperatūros ingredientus. Kad būtumėte užtikrinti, karamelizuotą sutirštintą pieną („Rududu“) ir sviestą jau iš vakaro padėkite ant to paties virtuvės stalviršio ir palikite pernakt. Tiek laiko tikrai pakaks, kad kitą dieną du pagrindiniai kremo ingredientai būtų visiškai vienodos kambario temperatūros ir virstų nuostabiai gardžiu ir saldžiu sviestiniu kremu.

Grietinėlės kremas. Jei sviestiniam kremui reikia naudoti kambario temperatūros produktus, grietinėlės kremui – priešingai. Grietinėlę lengviau išplaksite, jei ji bus gerai atšaldyta; t.y. išimkite ją iš šaldytuvo tik prieš plakdami. Lygiai taip pat šaldytuve kurį laiką galite palaikyti ir plakimo indą, ir plaktuvo šluoteles. Dar vienas labai svarbus niuansas – naudokite riebią, 35-36 proc. riebumo, grietinėlę. Galiausiai, būkite atidūs plakdami grietinėlės kremą ir neperplakite jo. Vos susiformuos standžios putos, nustokite plakti; kitaip galite visai netyčia imti ir „sumušti“ sviestą.

Laikas. Jis yra šio torto sąjungininkas. Gardžiausias tortas bus antrą ar net trečią dieną, todėl drąsiai ruoškite jį anksčiau ir leiskite pastovėti šaldytuve – per tą laiką tortas subręs, o visi jo skoniai susijungs į bendrą tobulą skonių dermę. Taip, prašyti kantrybės, kai kalba eina apie tortus, yra labai daug, bet, patikėkite, palaukti net labai verta!

Papuošimas. Man patys gardžiausi – valgomi papuošimai. Todėl ir šį tortą puošti mėgstu to paties karamelinio biskvito trupiniais, sviestiniu „Rududu“ kremu ir riešutais. Žinoma, tai yra tik pasiūlymas. Jei konditerinių kepinių gamyba reikalauja tikslumo ir atidumo smulkmenoms, jų puošyba – visai kas kita. Pasitelkite savo fantaziją ir puoškite kaip tik norite!


Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Skaityti komentarus
Komentarai (23)
Rima
2024-02-28 11:15
Kokio riebumo grietinė tinkamiausia? ATSAKYTI
Alma
2024-02-28 12:36
Tinka 30% ir riebesnė. ATSAKYTI
Lina
2023-04-05 07:13
Ar riešutqi sūdyti, ar tik kepti? ATSAKYTI
Indrė
2023-04-05 10:13
Tik kepti. ATSAKYTI
Gintarė
2022-04-12 13:03
Ar galima šaukštelį sodos pakeisti į kepimo miltelius? ATSAKYTI
Simona
2022-04-13 09:48
Manyčiau, kad galima :) ATSAKYTI
Judita P.
2021-12-22 04:00
Antrus metus darysiu ant sv. Kaledu, buvo labai isgirtas praeitais taip kad manau nenuvils ir siais :) Aciu jums Asta ATSAKYTI
Asta
2021-01-04 22:58
Dekojam autorei. Jau trecia karta su dukrytem darom ir visada tobulai. Gaila Tik, kad nelieka taip greit ATSAKYTI
Dalvyda
2020-10-16 17:32
O i plakta grietinele zelatino nereikia? Esu darius panasu torta tai grietineles kremas tiesiog isbego ir tortas prarado visa savo forma ATSAKYTI
Nijole
2020-10-16 19:14
Butina, salta ir riebi grietinele. ATSAKYTI
Ugnė
2021-01-25 17:15
O kiek reikia želatinos? ATSAKYTI
Kepėja
2021-10-30 13:01
Naudokite grietinėlės standiklį ir visada pavyks. Pakelis gal 0,30 eur kainuoja. :) ATSAKYTI
Kepėja
2021-10-30 13:02
Želatina turi savitą poskonį ir gali pagadinti desertą. ATSAKYTI
Vilma
2020-04-22 10:36
Gavosi tobulai! ATSAKYTI
A. S.
2020-03-07 19:03
o ar reikia nugesinti sodą? ATSAKYTI
Rv
2021-01-23 01:13
Geras klausimas, nes jaučiasi sodos skonis ATSAKYTI
Simona
2021-04-24 13:03
Grietinė neutralizuoja sodą, todėl manau nereikia. ATSAKYTI
As
2019-12-11 14:46
Mano forma 26cm ,ar kiekiu pagal ši receptą pakaks?Bijau,kad gausis plonas ir neis perpjauti ATSAKYTI
Diana
2020-10-15 16:20
Jei forma didesnė, ingredientų kiekius reikėtų padidinti proporcingai, t.y.šiuo atveju dauginti iš 1.4 ATSAKYTI
Roma
2019-10-23 20:47
Tikrai pabandysiu.Aciu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital