Gaivus citrininis keto tortas (be kvietinių miltų, cukraus)

AUTORIUS:
Justė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Gaivus citrininis keto tortas (be kvietinių miltų, cukraus)
Gaivus citrininis keto tortas (be kvietinių miltų, cukraus)
Gaivus citrininis keto tortas (be kvietinių miltų, cukraus)
Gaivus citrininis keto tortas (be kvietinių miltų, cukraus)
Gaivus citrininis keto tortas (be kvietinių miltų, cukraus)
Autorius apie receptą: Tai nuostabaus gaivumo ir lengvumo biskvitinis tortas, nustebinantis savo skonių palete. Puikiai tinkantis ir diabetu sergantiems ar dėl kitų priežasčių vengiantiems Tai nuostabaus gaivumo ir lengvumo biskvitinis tortas, nustebinantis savo skonių palete. Puikiai tinkantis ir diabetu sergantiems ar dėl kitų priežasčių vengiantiems angliavandenių. Tiesa, kam tai ne aktualu, galima jį gaminti ir su paprastu cukrumi (recepte naudojau natūralų saldiklį - eritrolį), tik cukraus proporcijas reikėtų truputį mažinti ir ragaujant patiems nuspręsti, kokio saldumo norėtumėte. Į kremą taip pat galite įdėti vanilės ar migdolų ekstrakto, bet nėra būtina (aš nenaudojau). (...daugiau) Justė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
šiek tiek aliejaus (formai patepti)
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
340 gramų migdolų miltų
160 mililitrų augalinio migdolinio gėrimo (arba bet koks kitas, naudojau avižų)
140 mililitrų kokosų aliejaus (ištirpinto)
90 gramų eritritolio
80 gramų kokosų miltų
1 vienetas citrinų (sulčių)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1.5 šaukštelio sodos
1.5 šaukštelio citrinos žievelės (tarkuotos)
1.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 šaukštelis obuolių acto
1/8 šaukštelio druskos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
500 gramų grietinėlės, 35% riebumo (kuo šaltesnės)
2 vienetai citrinų (tarkuotos žievelės ir sulčių, apytikriai, pagal skonį)
pagal skonį eritritolio (ar kito saldiklio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasiruošiame kepimo formą. Naudojau atsegamais kraštais 22 cm skersmens. Ištepame šlakeliu aliejaus. Į dugną įklojame iškirptą pagal formą kepimo popieriaus apskritimą, o prie kraštų ilgą kepimo popieriaus juostelę apie 4 cm pločio. Riebalai padeda popieriui prisiklijuoti ir nebejudėti. Galite pasiruošti dar du tokius popieriaus komplektus visiems trims biskvitams iš karto.
2.
Biskvitui puodelyje sumaišome pieną su actu. Paliekame apie 10 min.
3.
Dubenyje sumaišome sausus produktus - migdolų miltus, kokosų miltus, druską, kepimo miltelius, sodą.
4.
Kitame dideliame inde suplakame kiaušinius su eritroliu, kokosų aliejumi (ištirpintu ir atvėsusiu), citrinos sultimis, žievele, vanilės ekstraktu. Supilti pastovėjusį pieną. Maišyti, kol susijungs. Lėtai suberti sausų ingredientų mišinį ir atsargiai išmaišyti.
5.
Trečdalį masės sudėti į paruoštą kepimo formą.
6.
Kepti 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Durelių nedarinėti bent pirmas 15 min kepimo. Turi gražiai pageltonuoti, paruduoti, kišamas medinis pagaliukas likti sausas. Mano orkaitėje kepimas trunka apie 30 min, tačiau kiekviena orkaitė kitokia, tad siūlau tiesiog stebėti. Kepiau režimu viršus - apačia.
7.
Kai iškeps gražiai atsegam žiedą, atsargiai peilio ar mentelės pagalba perkeliam biskvitą į kitą plokščią indą ar ant lentelės. Tai reikia daryti neskubant, nes kol neatvės, biskvitas bus trapus.
8.
Vėl paruošiam formą su aliejumi ir kepimo popieriumi. Sudedame pusę likusios tešlos ir vėl kepame. Taip iškepame visus 3 biskvitus.
9.
Leidžiame jiems visiems pilnai atvėsti. Galima padėti ant grotelių ar apversti, kad greičiau ir tolygiau vėstų.
10.
Kremui maskarponę inde ištriname mentele ar šaukštu.
11.
Kitame inde grietinėlę (kuo šaltesnę) su 1 citrinos žievele plakame elektriniu plakikliu. Kai suputoja, dedame saldiklį arba cukrų. Siūlau neskubėti ir pamaišant ir ragaujant, dėti po truputį, pagal skonį. Kai pradės standėti, pilame citrinų sultis po truputį, pagal skonį. Aš mėgstu rūgštelę - tad išspaudžiau dvi citrinas. Suplakti iki standžių putų.
12.
Grietinėlę atsargiai įmaišyti į maskarponę - iš pradžių trečdalį ir drąsiau, vėliau likusią ir lėtai, nepermaišant.
13.
Jeigu planuojate naudoti konditerinį maišelį su antgaliais papuošimams formuoti - siūlau kremą palaikyti šaldytuve. Jeigu ne - drąsiai naudokite iškart. Na ir galite formuoti ir tepti tortą! Biksvitas - kremas - biskvitas ir t.t. Negailėkite kremo, jo sluoksnis turi būti storas. Viršutinis aptepimas taip pat. Galite nutepti ir šonus bent plonu sluoksniu - taip persišviečia lakštai.
14.
Prieš pjaustant palaikyti šaldytuve bent 2-3 val. O skaniausia per naktį. Skanaus!
Patarimai:
Ingredientų kiekis nurodytas 3 biskvitams 22 cm skersmens atsegamai kepimo formai. Galite daryti mažesnius, bet storesnius arba mažesnius ir daugiau. Bet nesiūlau daryti 22 cm skersmens ir daugiau nei tris - gali būti per ploni.
AUTORIUS: Justė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Saule
2023-09-20 14:24
Gal galima eritritoli pakeisti stevia ar kitu kokiu saldikliu? ATSAKYTI
Diana
2022-03-08 11:24
Man susuplake kiausiniu mase su kitais ingridijentais iki stangrumo,buvo skysta .Sudejus miltus gavosi kaip meducio mase kad reikejo su rankomis minkyti,ingridijantai nebuvo tokie jau pigus,kad daryti ekperimentus.Ar as ka galejau ne taip padaryti,kad taip gavosi? Aciu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital