Gražuolis tortas "Miško samanos" su maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 100)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 100)
Špinatų tortas miško samanos su maskarpone
Špinatų tortas miško samanos su maskarpone
Špinatų tortas miško samanos su maskarpone
Špinatų tortas miško samanos su maskarpone
Autorius apie receptą: Tai žaliųjų špinatų tortas su maskarponės - grietinėlės kremu ir miško uogomis. Špinatų skonio biskvite visai nesijaučia. Tai neįprastas ir labai gražus tortas, kuris Tai žaliųjų špinatų tortas su maskarponės - grietinėlės kremu ir miško uogomis. Špinatų skonio biskvite visai nesijaučia. Tai neįprastas ir labai gražus tortas, kuris papuoš jūsų šventės stalą. Kepimui naudojau 26 centimetrų skersmens formą, o ingredientams matuoti 250 mililitrų stiklinę. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
300 gramų   špinatų  (šviežių arba šaldytų 450 gramų)
2 stiklinės   kvietinių miltų
4 vienetai   kiaušinių
1 stiklinė   cukraus
180 mililitrų   rapsų aliejaus
2 šaukšteliai   kepimo miltelių
1 šaukštelis   vanilės esencijos
0.5 šaukštelio   sodos
Kremui:
500 mililitrų   grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų   maskarponės sūrio
150 gramų   mėlynių  (arba šilauogių, šviežių)
150 gramų   aviečių  (šviežių)
70 mililitrų   vandens  (želatinai išbrinkinti)
3 šaukštai   cukraus pudros
4 šaukšteliai   citrinos žievelės
4 šaukšteliai   želatinos  (nubrauktų)
16 gramų   vanilinio cukraus
Sulaistymui:
1/4 stiklinės   žaliosios arbatos  (arba juodos)
3 šaukštai   citrinų sulčių
2 šaukšteliai   cukraus pudros
Papuošimui:
1 sauja   mėlynių  (arba šilauogių, šviežių)
1 sauja   aviečių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Špinatus sudėti į maisto smulkintuvą su 90 mililitrų aliejaus ir sutrinti iki visiškos tyrės. Kiaušinius su cukrumi ir vanilės esencija plakti, kol masė padvigubės ir taps balkšva.
2.
Į išplaktą kiaušinių masę supilti likusį aliejų, špinatų tyrę, nugesintą sodą ir viską gerai išmaišyti. Sodą nugesinti sumaišant su šaukšteliu grietinės, su actu ar citrinų sultimis. Į gautą masę įmaišyti išsijotus miltus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišyti.
3.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti tešlą. Kepti 175 C laipsnių orkaitėje apie 60 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku, įkišus į biskvitą, jis turi neaplipti tešla. Iškepusį biskvitą perkelti ant grotelių ir palikti atvėsti.
4.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 20 minučių, kad išbrinktų. Tuomet ištirpinti karšto vandens vonelėje ir atvėsinti. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki standumo. Tada sudėti atvėsintą želatiną ir tarkuotą citrinos žievelę, išplakti. Į grietinėlės masę įmaišyti maskarponę ir viską gerai išsuki. Suberti uogas ir atsargiai išmaišyti.
5.
Sirupui sumaišyti arbatą, citrinos sultis ir cukraus pudrą.
6.
Nupjauti biskvito viršų, apie trečdalį tešlos, ir sutrupinti pirštais. Pusę biskvito trupinių sulaistyti sirupu, kitą pusę atidėti.
7.
Dėti netrupintą biskvitą į torto formą, supilti kremą, išlyginti, sudėti trupinius, sulaistytus sirupu, ir ant viršaus užbarstyti sausus trupinius. Papuošti uogomis ir palikti tortą šaldytuve bent 6 valandoms, o geriausia per naktį.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (31)
Indrė
2023-09-21 17:50
Ar galima nedeti sodos o tik kepimo miltelius? ATSAKYTI
Brigita
2023-04-10 00:35
Labai jaučiasi špinatai, biskvito recepte yra kur tobulėti, antrą kartą nebekartočiau. ATSAKYTI
Mani
2022-03-20 23:30
Tobulas biskvitas ir tobulas kremas ! Gavosi viskas idealiai svarbu daryti kruopščiai ir su meile :) ATSAKYTI
Onutė
2021-08-27 22:19
Niekaip nesuprantu kur uogas sudeti,, ATSAKYTI
Ieva
2021-08-30 09:29
Ketvirto žingsnio pabaigoje parašyta - sudėti į kremą :) ATSAKYTI
Aurelija
2021-05-18 16:21
Puikus receptas! Tik aš truputį improvizavau ir maskarponės dėjau dvigubą kiekį biskvitą pjausčiau į 3 dalis 2 sutepiau o 3 sutrupinau puošimui bei avietes keičiau braškėmis. Gavosi labai gaivus ir skanus! ATSAKYTI
as
2021-04-24 17:57
sveiki ar galima deti saldytas uogas ATSAKYTI
Giedra
2021-04-23 10:50
Issikepiau biskvita, skonis intensyvus, ir sunkus. Kita karta deciau puse aliejaus ir puse sviesto. Ziuresim kaip gausis skonis kai sutepsiu ATSAKYTI
Veronika
2021-04-02 00:44
Sveiki, ar neidėjus želatinos tortas išlaikys formą? nes šeimoje yra alergiškų želatinai, dėl to klausiu.. Gal kažkuo galima keisti pertepimą? Ačiū už atsakymą. ATSAKYTI
Eglė
2021-04-02 09:30
Galima vietoje želatinos naudoti agarą, apie jį plačiau paskaityti galite čia :) ATSAKYTI
Agnė
2021-04-02 12:36
Geriau įdėkite 1-2 pakelius grietinėlės standiklio, kadangi kremas riebus, turėtų pakakti tam, kad laikytų formą. Kad agaras aktyvuotųsi, jį reikia užvirinti, tai šio kremo atveju būtų sudėtinga ATSAKYTI
Paulina
2021-03-30 10:06
kodėl reikia naudoti ir sodą ir kepimo miltelius? Kokį efektą duoda soda? Ar pavyks iškepti biskvitą tik su kepimo milteliais? ATSAKYTI
Žiedra
2021-03-27 13:40
O galima dėti šaldytas uogas? ATSAKYTI
Simona
2021-02-12 20:36
Išsikepiau biskvitą. Pagaliukas sausut sausutėlis jau po 30 min kepimo. Matyt priklauso nuo orkaitės, mano senutė kepa greit ATSAKYTI
Migle
2021-01-02 17:08
Gavosi tobulai! Aciu uz recepta ATSAKYTI
Mig
2021-01-02 17:08
Gavosi tobulas! Aciu uz recepta. ATSAKYTI
2020-12-28 16:08
Pavyko tobulai :) Vienas mėgstamiausių. Tik į pertepiną dedu šilauoges ir šiek tiek vynuogių ☺️ ATSAKYTI
Miglė
2020-07-11 19:22
Nesigavo. Biskvitas kepė 1,5val ir vistiek neiškepė, apačia buvo kaip guminė.Padariau padą iš sausainių ir sviesto. Dalį biskvito sunaudojau tortui papuošti ATSAKYTI
Viktorija
2020-05-04 12:25
Želatina naudoju lapeliais, kiek maždaug jų reikia? ATSAKYTI
LaMaistas.lt
2020-05-04 13:58
Reikėtų pagal nurodymus ant pakuotės skaičiuoti, kokiam kiekiui ji skirta. Plačiau apie želatiną galite paskaityti čia. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital