Artėjant metų pabaigai, siūlome nustebinti savo artimuosius ypatingais receptais ir skaniais garudmynais pasitikti kitus puikius metus. Bendras susėdimas su šeima ar draugais, skanaujant gardžius patiekalus, yra puikus būdas palydeti metus. Tai puiki proga pasidalyti įspūdžiais ir prisiminimais, o tegul tokie maisto gaminimo ir dalijimosi momentai tampa maloniomis metų užbaigimo akimirkomis.
Siūlome net 39 puikias idėjas - desertai, karšti patiekalai ir užkandžiai bei gėrimai. Patiekalą, kuris nuguls ant stalo, iš tokios gausos išsirinks kiekvienas.
Šis krevečių patiekalas yra tobulas - paruošiamas vos per pusvalandį, o skonis nerealus. Kartais vasarą vietoje saulėje džiovintų pomidorų naudoju paprastus pasmulkintus pomidorus arba vyšninius perpus perpjautus pomidorus, tik juos beriu gaminimo pabaigoje drauge su krevetėmis, tik kad sušiltų. Beje, šis padažas taip pat puikiai tinka lašišai, vištienai ir net avinžirniams.
Receptą
rasite čia.
Ši Prancūzijos virtuvės skonių įkvėpta vištiena yra TOBULA. Lengvas karamelizuotų svogūnų salstelėjimas, sultinga mėsytė ir tįstantis sūris - atrodo, tarsi ingredientai paprastučiai, bet jie susilieja į be krašto gerą skonio harmoniją.
Receptą
rasite čia.
Jei ieškote gardžių ir nepabodusių sumuštinukų idėjų užkandžių stalui, šie puikiai tiks. Labai gardu valgyti tiek didesnius pailgus, supjaustytus kaip sušiai, tiek mažus kvadratinius vieno kąsnio sumuštinukus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Sodrus biskvitas, lyg sniegas purus ir lengvas kremas ir viską vainikuojančios vyšnios su rūgštele. Šis tortas ne tik nudžiugins kiekvieną jūsų svečią, bet ir papuoš stalą tikra šventine nuotaika.
Receptą
rasite čia.
Šie vištienos krūtinėlės kepsneliai dėl šoninės bei sūrio iškepa tobulai sultingi, atrodo labai šventiškai, o paruošti užtruksite vos 15-20 minčių. Tada pusvalandis orkaitėje ir nuostabi vakarienė garuos ant stalo. Suktinukų viršaus galima niekuo papildomai netepti, o įdarui rinktis bet kokį mėgstamą sūrį.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Super dailiai atrodančios, labai skanios ir lengvai pagaminamos užkandėlės. Su recepte naudoju sūrių deriniu man jos pačios skaniausios, bet galite rinktis ir vien tik rikotos sūrį ar jį keisti tepamu varškės sūreliu ar kreminiu sūriu.
Receptą
rasite čia.
Jei dairotės, kokiu kokteiliu nustebinti svečius, jog būtų ne tik skanus, bet ir žaviai atrodytų, šis dvispalvis ombré kokteilis yra TAI. Ingredientai visiškai paprasti, o atrodo įspūdingai. Sultimis galite varijuoti ir ananasų sultis keisti pvz. apelsinų. Visgi pats ryškiausias spalvų kontrastas pavyksta būtent su geltonos spalvos sultimis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Karšti tortilijų suktinukai niekada nenuvilia, o šie - pažadu, sužavės kiekvieną šeimos narį ar draugus savo puikiai subalansuotu skoniu bei tekstūra! Labai skanūs, pikantiški, sotūs ir sunkiai atsivalgomi, tad ruošti norėsis vis dažniau. Žinoma, jei norisi, galima gaminti ir su mėsos įdaru ar kitais mėgstamais priedais, tačiau varškės ir špinatų bei sūrio įdaras yra skoniu sunkiai nurungiamas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ši vištiena tiesiog fantastiška. Tokia skani, kad sūrį nuo kraštų tiesiog norisi graibstyti pirštais! Jei mėgstate vištieną ir sūris bei majonezas jūsų negąsdina, labai labai stipriai rekomenduoju. Super paprasta pagaminti, vos keli ingredientai, o nuostabiai tinka ir ypatingesniems pietums, ir šventiniam stalui.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vos keli nekomplikuoti ingredientai, greitas paruošimas, o koks skonis ir vaizdas! Nuostabiai tinka draugų susibūrimui, kai norisi palepinti artimuosius ar tiekti ant šventinio stalo.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ši tiramisu versija gaivesnė, kiekvienas kąsnis tarsi nukelia po saulėtu dangumi. Citrinos suteikia desertui visiškai naują skonio natą, duoda gaivos ir malonios, švelnios rūgštelės. Tai yra vienas tų desertų, kuriuos paragavus suprasite, kad gaminsite dar ne kartą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šis patiekalas tikrai vertas aplodismentų, tad jei dairotės įspūdingų, bet nesudėtingų idėjų šventiniam stalui ar šventiškai vakarienei, šie kepsneliai bus tobuli. Sūrio padažas suteiks malonią skonio natą kiekvienam kąsneliui, tad nuo stalo dings akimirksniu! Receptas tinkamas tiek kiaulienai, tiek vištienai ar net lašišai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Pavasariškai gaivios Cezario salotos su kiek neįprastu priedu - kepsnio juostelėmis, kurios čia labai labai tinka!
Receptą
rasite čia.
Tai vienas žymiausių, ir greičiausiai vienas skaniausių, klasikinių Prancūzijos desertų. Akį traukianti išvaizda bei ypatingas skonių ir tekstūrų derinys - tai, kas vieną kartą paragavus, neleidžia pamiršti šio skanėsto. Minkštutė plikyta tešla, gardinta migdolų riekelėmis, riešutų pasta, burnoje tirpstantis kava ir riešutais kvepiantis grietinėlės kremas bei abejingų nepaliekantis plikytas mousseline kremas.
Receptą
rasite čia.
Paprastai paruošiamas, tačiau labai skanus užkandis, kuris puikiai papuoš šventinį stalą! Paruošti tikrai labai lengva. Beje, jei norisi, į lydytą sūrį galima įmaišyti laiškinius česnakus ar kitus mėgstamus žalumynus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ši be galo skani ir super paprastai pagaminama pomidorų bei buratos užkandėlė tobulai tinka vakarui su draugais, lėtiems savaitgalio pusryčiams ar tiesiog kai norisi įdomesnės vakarienės.
Receptą
rasite čia.
Labai puošnus ir labai skanus užkandis! Paruošti jį tikrai visai nesudėtinga, o atrodo įspūdingai ir tikrai nustebins svečius. Jeigu norite lengvesnio skonio, vietoje kreminio sūrio galima rinktis varškę, ją tuomet reikėtų petrinti per sietelį, kad nebūtų gumuliukų ir būtų kremiškesnė.
Receptą
rasite čia.
Sultinga kiaulienos nugarinė, įdaryta troškintomis kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu! Tobulas skonių derinys, kuris mums sužavėjo tiek skoniu, tiek tekstūra, tiek išvaizda. Jis skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai paprastas patiekalas, kuris nereikalauja įmantrių sugebėjimų, o visą darbą atlieka orkaitė. Beje, daržoves galite rinktis kokias tik norite ir mėgstate. Mes asmeniškai mėgstame šias aprašytas recepte, nes jos spalviškai, ir skoniu labai dera, nors kitą kartą pridėsime ir brokolių!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
O kaip skanu! Tokie žodžiai nori nenori išsprūsta po pirmojo kąsnelio. O geriausia, kad ne tik gardu, bet ir labai paprasta paruošti - tereikia viską sudėti į kepimo formą, o orkaitė atliks didžiausią darbą. Lengviau tikrai nebūna.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Puikaus skonio sumuštinukai su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir rikotos sūriu. Tobulas skrudintos bagetės traškumo, lengvo rikotos salstelėjimo ir pomidorų rūgštelės derinys. Ingredientų pakaks visai nedaug, o nuo stalo šios užkandėlės išgaruos akimirksniu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Nors lašišos gaminimo variantų yra daug, tačiau kreminiame padaže ji mano mėgiamiausia. O ši su citrininiu sūrio padažu tiesiog visomis prasmėmis tobula, tad tikrai tiks šventiniams pietums ar ypatingai vakarienei, nors paruošiama labai paprastai.
Receptą
rasite čia.
Jei atrodo, jog jau visi vištienos paruošimo būdai jau yra išragauti, išmėginti, ši be galo skani vištiena tikrai nustebins. Labai paprasta paruošti, o iškepa taip gardžiai ir sočiai, kad norėsis gaminti dar ne vieną ir ne du.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Jei mėgstate vanilinius ledus su miško uogomis, tada pažadu, kad šis nekeptas pyragas jums tikrai patiks! Kiekvienas kąsnis tiesiog tirpte tirpsta burnoje, o ir paruošimas nesudėtingas. Savo žavia išvaizda iš skoniu sužavės kiekvieną, kuris paragaus šio puikaus deserto.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Toks šventiškas, aromatingas, jaukumu kvepiantis patiekalas! Prie stalo tikrai privilios kiekvieną tiek skoniu, tiek išvaizda. Jei dar neragavote taip apruoštos vištienos, labai rekomenduojame. Beje, tokiu paruošimo būdu galima gaminti ir kiaulienos nugarinę, tik šią dar tinka patepti medumi.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Traški duonelė, purus rikotos krema su subtilia bazilikų nata ir orkaitėje kepti pomidoriukai. Ingredientus galite pasiruošti ir iš vakaro: paskrudinkite duoneles, pasiruoškite rikotą ir iškepkite pomidoriukus, o ryte teliks suformuoti.
Receptą
rasite čia.
Jei mėgstate tiramisu, tikrai liksite neabejingi šiai variacijai. Vietoje tiramisu įprastų biskvitinių pirštelių čia naudojama amerikietiška klasika - oreo sausainiai. Per naktį pabuvę kreme jie nuostabiai suminkštėja ir suteikia pažįstamam desertui visiškai naują spalvą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Itin greitai paruošiamas ir labai skanus patiekalas, kurio skonių derinys įkvėptas legendinių vištienos suktinukų. Vištiena pavyksta minkštutė, tokia kremiška, soti - puikiai tiks tiek savaitgalio, tiek šventiniams pietums ar vakarienei.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Puikus patiekalas kinų virtuvės gerbėjams. Skanutėlė kiauliena saldžiarūgščiame padaže su ananasais. Labai skanu tiekti su ryžių garnyru.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kokosais ir šokoladu kvepiantis desertas tikrai nepaliks abejingų. Gaivus, nesudėtingai paruošiamas, kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje.
Receptą
rasite čia.
Sotūs ir aromatingi pietūs? Romantiška vakarienė? Šventinis patiekalas? Jei į kažkurį klausimą palinkčiojote, tai šis receptas kaip tik jums. Gaminant kvapas pasklinda po visus namus, taip ir norisi greičiau ragauti. Sotu, labai skanu ir iš paprastų ingredientų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Be galo skansu užkandis, kuris sužavės kiekvieną! Puikiai tiks norintiems pasilepinti ar kai ilgai nesinors stovėti virtuvėje. Šis skonių derinys tiesiog stulbinantis! Geriausia tai, kad gardu valgyti tiek šiltus, tiek jau atvėsusius.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Gardus padažas ir puikiai subalansuoto skonio salotos sudaro dar gardesnį junginį! O pelėsinis sūris kiekvienam kąsneliui suteiks tobulą skonio natą. Puikiai tiks tiekti ant šventinio stalo ar pasilepinti ypatingomis dienomis pietums ar vakarienei.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Puikaus subalansuoto skonio, nesunkiai paruošiamas patiekalas, o pelėsinis sūris labai dera su malonia obuolių rūgštele. Puikiai tiks tiekti ir ant šventinio stalo.
Receptą
rasite čia.
Su traškia plutele, sultingu vidumi, aromatinga ir be galo skani - tokia pavyksta ši vištiena ir puikiai tinka šventiniam stalui. O spanguolės ir obuoliai suteikia jai išskirtinio šventiškumo. Labai rekomenduoju išmėginti, tikrai nepasigailėsite, ypač kad paruošimas itin paprastas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduojame išbandyti! Skanus jis ir be šokoladinio glaisto papuošimo. Beje, jei naudosite nesūdytus riešutus, labai rekomenduojame tinginio masę pasūdyti - būtent subtilus sūrumas ir karamelė padaro šį tinginį ypatingu. O jei norite mažų "triufeliukų", juos taip pat nesudėtingai suformuosite iš karamelinės tinginio masės, tuomet papildomai galima apvolioti sausainių ar vaflių trupiniuose. Jei ruošite apvalioje formoje, jis dar labiau primins tortą!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos
Ši nachos traškučių užkepėlė tobulai tinka vakarui su draugais - žavingai atrodo, yra neatsivalgomai skani, o pagaminama vos per 20-30 minučių. Mėsos padažą galite pasiruošti ir iš anksto - atėjus laikui tereikės susluoksniuoti ingredientus kepimo inde, pašauti į orkaitę, o tada - mėgautis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Greitai paruošiamas, skanus ir saldus desertukas, puikus receptas šventiniam stalui. Paruošite tikrai greitai, o sužavėtas liks kiekvienas smaližius.
Receptą
rasite čia.
Ieškote tobulai kremiško lašišos recepto, turite vos pusvalandį ir nenorite kaisti orkaitės? Tada ši lašiša yra būtent tai. Fantastiško kremiškumo, švelnaus suderinto skonio ir tiesiog sunkiai atsivalgoma. Padažą norisi išlaižyti iki paskutinio lašelio, o receptą išsisaugoti ir gaminti dar ne kartą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kokios juk šventės be puikių krabų lazdelių salotų? Na, arba be gardžios užtepėlės. Ši pavyksta švelnaus skonio ir tikrai nesudėtingai paruošiama, tad gali būti tiekiama ant šventinio stalo ar tiesiog, kai norisi sočios užkandėlės. Gardu kabinti šaukštu vieną, tiekti ant duonos ar batono riekelės, krekerių, įdaryti krepšelius ar kabinti su kepta duona.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Plonas, šiek tiek traškus pagrindas ir idealiai kremiškas viršus - sūrio pyragas yra vienas tų legendinių desertų, kuriame vos keli ingredientai susijungia į tokio puikumo visumą, jog nepajauti, kaip rankos pačios siekia dar vieno gabalėlio. Ir dar vieno.
Receptą
rasite čia.
Paruošite vos per 20 minučių - tobulai kreminiai, minkšti sūrio rutuliukai su malonia aštrumo nata. Bet jei nemėgstate aštriai, galima ruošti be aitriosios paprikos ir padidinti, pavyzdžiui, šoninės, svogūno laiškų kiekį ir pagardinti mėgstamais prieskoniais.
Receptą
rasite čia.
Šie kepsniai pavyksta beprotiškai skanūs! Super traškūs, o agurkėlių ir sūrio viršus duoda kremiškumo bei lengvo pikantiškumo. Kepsnelius skanu valgyti ne tik šiltus, bet ir jau atvėsusius.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tikrai taip, spanguolės ne tik kisieliui! Šis žavingas nealkoholinis kokteilis puikiai tiks tiek žiemos šventėms, tiek jų belaukiant. Jį ruošti galite tiek su spanguolių sultimis, tiek su naminiu spanguolių sirupu, kurį itin paprasta pasigaminti iš šviežių ar šaldytų spanguolių vos per 15 min., kaip aprašyta recepto patarimuose.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Gardieji vištienos kepsniai - traškūs, minkšti ir labai skanūs. Tiekiami su pomidorų ir mocarelos salotomis, kurios suteikia gaivumo. Paruošimas nesudėtingas, neužima daug laiko ir nėra įmantru, tad puikiai tiks visos šeimos pietums.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Kokosais ir šokoladu kvepiantis desertas tikrai nepaliks abejingų. Gaivus, nesudėtingai paruošiamas, kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje.
Receptą
rasite čia.
Prancūzišką plikytų pyragėlių bokštą Croquembouche galima būtų drąsiai pavadinti desertų karaliumi. Jis pasižymi ne tik pakeriančia ir žadą atimančia išvaizda, tačiau ir ypatingu skoniu bei tekstūrų gausumu. Minkštas plikytas pyragėlis, švelnus, burnoje tirpstantis vanilinis kremas ir traški karamelė - visa tai susijungia į tobulą derinį, kuris sužavės net griežčiausius maisto kritikus.
Receptą
rasite čia.
Ši nesudėtingai paruošiama vištiena - įkvėpta braziliškos virtuvės. Mėsa pavyksta sultinga ir sodraus skonio, o kokosinis padažas suteikia švelnumo natą ir puikiai dera su lengvu aštrumu, kurį galite koreguoti pagal savo skonį.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šis tortas yra nerealus. Lengvai pagaminamas, egzotiško skonio, turtingas įvairių tekstūrų ir skonio kontrastų. Pats aktyvaus gaminimo laikas tilps į valandą ar dar mažiau, tereikės papildomai luktelėti, kol sluoksniai sustings.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Traškūs salotų lapai idealiai dera su lengvai saldžiu/aštriu kepta malta vištiena. Kadangi toks užkandis turi mažai kalorijų, todėl be didelės sąžinės graužaties galima suvalgyti ne vieną ir ne du tokius salotų laivelius.
Receptą
rasite čia.
Ypatingai gardus, spalvingas desertas, kuris papuoš vaišių stalą. Desertas pavyksta labai gaivus ir labai labai skanus!
Receptą
rasite čia.
Akimirksniu paruošiama užkandėlė sužavės švelniu, bet labai gardžiu skoniu. Spalvingas užkandis puikiai papuoš šventinį stalą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Receptas nesudėtingas, nereikalaujantis daug pastangų, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys galite kartu kepti bulves, morkas ar kitų daržovių. Prie kepsnio puikiai dera rūgštesnis spanguolių padažas, bet skanu ir be jo.
Receptą
rasite čia.
Šie kąsneliai yra viena greičiausiai paruošiamų šventinių užkandėlių. Tereikia suraikyti agurką, su prieskoniais sutrinti avokadą ir labai trumpai pakepti krevetes. Viskam pakaks vos 15-20 minučių, o ragautojai liks sužavėti tiek šių kąsnelių skonio, tiek išvaizdos.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Purus kaip debesėlis, kremiškas, saldus - šis tortas yra ledenginis ir tikrai ne veltui. Nes jis BE PROTO skanus. O paruošiamas vos per 20-30 minučių ir ingredientai visiškai paprastučiai!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Traškios paskrudintos bagetės riekelės ir ši kremiška skumbrės užtepėlė dera be galo gardžiai, atrodo žavingai, o paruošimui pakaks vos 20-30 minučių. Užtepėlę mes gardinome saulėje džiovintais pomidorais, bet vietoje jų tinka ir konservuotos paprikos ar tiesiog marinuoti agurkėliai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt