Vištiena orkaitėje su spanguolėmis ir obuoliais

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Vištiena orkaitėje su spanguolėmis ir obuoliais
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Su traškia plutele, sultingu vidumi, aromatinga ir be galo skani - tokia pavyksta ši vištiena ir puikiai tinka šventiniam stalui. O spanguolės ir obuoliai suteikia jai išskirtinio Su traškia plutele, sultingu vidumi, aromatinga ir be galo skani - tokia pavyksta ši vištiena ir puikiai tinka šventiniam stalui. O spanguolės ir obuoliai suteikia jai išskirtinio šventiškumo. Labai rekomenduoju išmėginti, tikrai nepasigailėsite, ypač kad paruošimas itin paprastas. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas vištienos šlaunelių mėsos
500 gramų vištienos blauzdelių
200 gramų spanguolių
3 vienetai obuolių (nedidelių)
50 gramų rudojo cukraus (arba paprasto baltojo)
3 šaukštai balzaminio acto (arba 2 šaukštų obuolių acto)
8 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
pagal skonį provanso žolelių (arba itališkų ar kitų džiovintų prieskoninių žolelių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Papuošimui:
šiek tiek čiobrelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenėlį berti spanguoles, berti cukrų, pilti balzaminį actą ir išmaišyti, atidėti.
2.
Į didesnį dubenį dėti vištienos blauzdeles ir šlauneles, įspausti česnako skilteles, berti saldžiosios paprikos miltelius, provanso žoleles, druską, pipirus, gerai įtrinti ir po odele. Jei turite laiko, galite palikti marinuotis bent 1 valandai (o geriausia - per naktį), bet jei skubate, galima gaminti ir iškart.
3.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Sudėti vištieną, paliekant šiek tiek tarpų.
4.
Kepti įkaitintos iki 200 C orkaitės viduryje (kepimo funkcija su vėjeliu) 25-30 min, kad šiek tiek apskrustų. Tuomet aplaistyti vištieną su atsiradusiomis sultimis, aplink pabarstyti spanguoles, dėti į kelias dalis perpjautus obuolius (prieš tai išpjauti sėklalizdžius).
5.
Kepti 180 C temperatūros orkaitėje dar 20-30 min.
6.
Patiekiant pabarstyti čiobreliais.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital