Lašiša su smidrais ir česnakiniu sviestu

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Lašiša su smidrais ir česnakiniu sviestu
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Lašiša su smidrais ir česnakiniu sviestu
Lašiša su smidrais ir česnakiniu sviestu
Lašiša su smidrais ir česnakiniu sviestu
Autorius apie receptą: Šie lašišos kepsniai yra tiesiog restoranas namuose, ne kitaip. Jų skonis švelnus, tačiau tuo pačiu ir rafinuotas, o paruošimas super paprastas. Patiekus bus šventė ir akims, Šie lašišos kepsniai yra tiesiog restoranas namuose, ne kitaip. Jų skonis švelnus, tačiau tuo pačiu ir rafinuotas, o paruošimas super paprastas. Patiekus bus šventė ir akims, ir skonio receptoriams. Vietoje lašišos taip pat tinka ir upėtakis, tik kepkite trumpiau, nes jis plonesnis. O jei nenorite kepti folijoje, vietoje jos tiks ir kepimo popieriaus vokelis ar tiesiog sandariai uždengtas kepimo indas. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 gabalėliai lašišos filė (arba upėtakio)
250 gramų smidrų
60 gramų sviesto
4 skiltelės česnako
2 šaukštai daržovių sultinio (arba vištienos ar kito mėgiamo ar tiesiog vandens)
1.5 šaukšto citrinų sulčių
1 šaukštas sriracha padažo (arba sweet chili padažo, galima nedėti)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 200ºC temperatūros (kaitinimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Iškirpti du folijos lakštus maždaug 40 x 40 cm. Jei folija labai plona, reikės 4 lapų ir tuomet suporuoti po du, kad būtų tvirčiau.
3.
Nedideliame indelyje sumaišyti sultinį, citrinos sultis ir sriracha padažą.
4.
Smidrus švariai nuplauti, jų kietąją dalį nulaužti.
5.
Ant kiekvieno folijos lapo dėti po lašišos gabalėlį, šalia sudėti smidrus. Viską pabarstyti druska ir pipirais, apšlakstyti paruoštu padažu.
6.
Česnakus smulkiai sukapoti ir pabarstyti ant lašišos gabaliukų. Sviestą supjaustyti nedideliais kubeliais ir išdėlioti ant lašišos ir smidrų.
7.
Užlankstyti foliją, tačiau folijos neprispausti prie lašišos, o palikti šiek tiek vietos viduje, kad oras galėtų cirkuliuoti.
8.
Kepti iki 200ºC įkaitintos orkaitės viduryje apie 15 - 20 minučių iki kol lašiša iškeps (tikslus laikas priklausys nuo gabalėlių storio).
9.
Iškepusią lašitą tinka pabarstyti petražolėmis, čiobreliais ar kitais mėgiamais žalumynais.
Patarimai:
Folijos alternatyvos. Jei nenorite kepti folijoje, vietoje jos tiks ir kepimo popieriaus vokelis ar tiesiog sandariai uždengtas kepimo indas.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Gintare
2024-03-20 15:42
Ačiū skanūs receptas. Bet nepaminėta recepte kur ir kaip dėti česnaka. ATSAKYTI
Urtė
2024-03-21 16:44
Reikėtų susmulkinti ir sudėti ant lašišos gabaliukų, tuomet dėti sviestą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital