Sumuštinukai su rikota ir saulėje džiovintais pomidorais

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Sumuštinukai su rikota ir saulėje džiovintais pomidorais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sumuštinukai su rikota ir saulėje džiovintais pomidorais
Sumuštinukai su rikota ir saulėje džiovintais pomidorais
Autorius apie receptą: Puikaus skonio sumuštinukai su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir rikotos sūriu. Tobulas skrudintos bagetės traškumo, lengvo rikotos salstelėjimo ir pomidorų Puikaus skonio sumuštinukai su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir rikotos sūriu. Tobulas skrudintos bagetės traškumo, lengvo rikotos salstelėjimo ir pomidorų rūgštelės derinys. Ingredientų pakaks visai nedaug, o nuo stalo šios užkandėlės išgaruos akimirksniu. Recepto įkvėpimą radome Plating Pixels tinklaraštyje. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1 vienetas prancūziško batono
160 gramų saulėje džiovintų pomidorų (gryno svorio, nusunktų nuo aliejaus)
150 gramų rikotos sūrio (galima keisti saldaus pieno varške, kreminiu sūriu ar burata)
3 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
1 sauja baziliko
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų (arba pagal skonį)
1/4 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
šiek tiek baziliko
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Prancūzišką batoną supjaustyti įstrižomis riekelėmis, Jas iš abiejų pusių aptepti alyvuogių aliejumi, išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
2.
Kepti įkaitintoje iki 220 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių. Stebėkite, kad nesuskrustų per daug, ištraukite riekeles, kai jos bus gražiai parudusios, bet nesudegusios. Ištraukti ir palikti atvėsti.
3.
Saulėje džiovintus pomidorus išimti iš indelio ir nuvarvinti. Labai sausai valyti jų nereikia, tik, šiek tiek nuvarvinti.
4.
Į dubenį dėti saulėje džiovintus pomidorus, baziliką, česnako skilteles, berti druską, pipirus ir susmulkinti elektriniu smulkintuvu iki norimo glotnumo. Aš smulkinau apie 15 sekundžių, kad būtų ir šiek tiek gabalėlių. Jei neturite elektrinio smulkintuvo, galima viską smulkiai susmulkinti peiliu.
5.
Ant batono riekelių tepti rikotos sūrio, tuomet uždėti po šaukštelį džiovintų pomidorų užtepėlės.
6.
Patiekiant galima papuošti bazilikų lapeliais
Patarimai:
Skrudinimas. Jei tieksite iš karto, sumuštinukai bus traškūs, tačiau jei norite minkštesnių, batono galite neskrudinti.
Laikymas. Nesuvalgytus laikyti sandarioje dėžutėje šaldutuve. Stovėdmi nuo rikotos ir sumuštiniai šiek tiek suminkštės, tačiau išliks gardūs.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital