Nealkoholinis Ombré kokteilis

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Nealkoholinis Ombré kokteilis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Nealkoholinis Ombré kokteilis
Nealkoholinis Ombré kokteilis
Nealkoholinis Ombré kokteilis
Autorius apie receptą: Jei dairotės, kokiu kokteiliu nustebinti svečius, jog būtų ne tik skanus, bet ir žaviai atrodytų, šis dvispalvis ombré kokteilis yra TAI. Ingredientai visiškai paprasti, o Jei dairotės, kokiu kokteiliu nustebinti svečius, jog būtų ne tik skanus, bet ir žaviai atrodytų, šis dvispalvis ombré kokteilis yra TAI. Ingredientai visiškai paprasti, o atrodo įspūdingai. Sultimis galite varijuoti ir ananasų sultis keisti pvz. apelsinų. Visgi pats ryškiausias spalvų kontrastas mums pavyksta būtent su geltonos spalvos sultimis. Sirupą mes naudojome naminį spanguolių (itin paprastai ir greitai pagaminamas, aprašėme patarimuose), bet tiks bet koks raudonos spalvos sirupas, pvz. vyšnių, grenadinų, raudonųjų serbentų, aviečių ar kt. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
0.5 litro ananasų sulčių (ar kitokių geltonų sulčių, pvz. citrinų)
0.5 litro toniko (naudojome Smith & Williams GRAPEFRUIT JUNIPER, bet tinka ir klasikinio skonio)
1 vienetas citrinų (arba 2 žaliųjų citrinų)
6 šaukšteliai spanguolių sirupo (arba grenadino ar vyšnių sirupo ar kitokio raudono sirupo, žr. patarimus)
Papuošimui:
4 gabalėliai ananasų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Kiekvienos taurės daugmaž trečdalį užpildykite anansų sultimis. Įspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
2.
Tada supilkite toniką, užpildydami likusią taurės dalį (pasilikite šiek tiek vietos ledukams).
3.
Į kiekvienos taurės vidurį atsargiai supilkite po 1.5 a.š. sirupo. Jis nusės į stiklinės dugną ir sukurs tą žavingą dvispalviškumo efektą.
4.
Į kiekvieną taurę atsargiai įmeskite po saujelę ledukų (galima ledukus dėti ir pačioje pradžioje prieš pilant sultis, bet tada bus sunkiau gražiai supilti sirupą).
5.
Taurių kraštus galima papuošti anansų gabalėliais.
Patarimai:
Sirupas tinka bet koks raudonos spalvos - spanguolių, vyšnių, grenadinų, raudonųjų serbentų, aviečių ar kt. Mes naudojome naminį spanguolių sirupą, kurį pasigaminome per 15 min: į prikaistuvį subėrėme 2 stiklines šaldytų spanguolių (tinka ir šviežios), 1 stiklinę vandens ir 1 stiklinę cukraus (papildomai galima įdėti cinamono lazdelę, rozmarino šakelę, apelsino žievelių ar kitų prieskonių). Užvirinome, tada ugnį sumažinome ir virėme ant nedidelės kaitros 12-15 min. Perkošėme per sietelį ir gavome spanguolių sirupą, kuris šaldytuve puikiai gyvena bent kelias savaites.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital