Įdarytos vištienos krūtinėlės su obuoliais, persimonais ir sūriu

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Įdarytos vištienos krūtinėlės su obuoliais, persimonais ir sūriu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Įdarytos vištienos krūtinėlės su obuoliais, persimonais ir sūriu
Įdarytos vištienos krūtinėlės su obuoliais, persimonais ir sūriu
Įdarytos vištienos krūtinėlės su obuoliais, persimonais ir sūriu
Autorius apie receptą: Toks šventiškas, aromatingas, jaukumu kvepiantis patiekalas! Prie stalo tikrai privilios kiekvieną tiek skoniu, tiek išvaizda. Jei dar neragavote taip apruoštos vištienos, Toks šventiškas, aromatingas, jaukumu kvepiantis patiekalas! Prie stalo tikrai privilios kiekvieną tiek skoniu, tiek išvaizda. Jei dar neragavote taip apruoštos vištienos, labai rekomenduojame. Beje, tokiu paruošimo būdu galima gaminti ir kiaulienos nugarinę, tik šią dar tinka patepti medumi. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai vištienos krūtinėlės
100 gramų sūrio (mėgiamo, naudojau puskietį VILVI GOUDA riekelėmis)
1 vienetas obuolių
1 vienetas persimono (galima keisti obuoliu)
1 vienetas svogūnų
1 šaukštelis paprikos miltelių
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėlese padaryti 3-4 įpjovas neįpjaunant iki galo.
2.
Mažame indelyje sumaišyti druską, pipirus, saldžios ir aitriosios paprikų miltelius bei cinamoną. Šiuo mišiniu gerai įtrinti krūtinėles. Skaniausia, jei jas paliksite marinuotis bent 1 valandai (arba nakčiai), bet jei skubate, galima gaminti ir iškart.
3.
Persimoną, obuolį ir svogūną supjaustyti griežinėliais, sūrį - norimo dydžio gabaliukais taip, kad šis tilptų į įpjovas.
4.
Į vieną įpjovą dėti persimoną, svogūną ir sūrį, į kitą - obuolį, svogūną ir sūrį. Taip įdaryti kiekvieną krūtinėlę.
5.
Paruoštas krūtinėles dėti į gilesnę kepimo formą, pateptą aliejumi
6.
Kepti įkaitintoc iki 180 C orkaitės viduryje 30-40 minučių arba iki vištiena iškeps (tikslus laikas priklausys nuo krūtinėlių dydžio, žr. patarimus žemiau).
Patarimai:
Tikslus vištienos iškepimo laikas labai priklausys nuo konkrečios orkaitės ir krūtinėlių dydžio. Jei turite mėsos termometrą, pradėkite juo matuoti daugmaž po 25 kepimo minučių. Vištiena bus iškepusi, kai temperatūra storiausioje kepsniuko vietoje sieks 75 laipsnius.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital