Snikerinis tinginys

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Video LaMaistas.lt redakcijos
Snikerinis tinginys
Snikerinis tinginys
Snikerinis tinginys
Snikerinis tinginys
Snikerinis tinginys
Snikerinis tinginys
Autorius apie receptą: Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduojame išbandyti! Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduojame išbandyti! LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 pakeliai sausainių (naudojome “Gaidelio” tradicinio skonio)
1 skardinė karamelizuoto kondensuoto pieno (apie 400 g)
200 gramų sviesto
200 gramų sūdytų žemės riešutų (skrudintų)
Viršui:
100 gramų pieniško šokolado
60 mililitrų pieno (apytikriai, žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais kaip įprastam tinginiui.
2.
Skrudintus sūdytus žemės riešutus sutriname elektriniu trintuvu iki stambių trupinių. Dedame į dubenį su sausainiais.
3.
Karamelizuotą kondensuotą pieną ir kubeliais pjaustytą sviestą dedeme į dubenį ir sutriname elektriniu trintuvu iki vientiso kremo. Šį kremą sukrečiame į puodą ir pakaitiname iki bus karštas (užvirinti nereikia).
4.
Karštą kremą sukrečiame ant sausainių ir riešutų. Gerai išmaišome.
5.
Šią masę dedame į kepimo popieriumi išklotą formą (mes naudojome pailgą kekso) ir standžiai suspaudžiame, kad neliktų tarpų. Dedame į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų.
6.
Sustingusį tinginį išimame iš formos.
7.
Šokoladą ištirpiname virš garų vonelės (arba atsargiai mikrobangėje). Pilame pieną ir išmaišome (pieno pilkite tiek, kad masė taptų glajaus konsistencijos).
8.
Šokoladinį glajų pilame ant tinginio ir šaukštu arba mentele paskirstome, kad tolygiai pasidengtų.
9.
Tinginio viršų galime papuošti skrudintais sūdytais žemės riešutais.
Patarimai:
Į glajų pieno pilkite tiek, kad masė taptų glajaus konsistencijos.
RECEPTO DRAUGAS: Gaidelis
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Valerija
2020-03-22 11:29
Super skanus Tinginys! :) Puikus ruošimo laiko/pastangų ir rezultato santykis! Ačiū už puikų receptą :) ATSAKYTI
Ana
2020-03-16 20:35
Pats skaniausias mano ragautas tinginys, SUPER!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital