Snikerinis tinginys

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 105)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 105)
Video LaMaistas.lt redakcijos
Snikerinis tinginys
Snikerinis tinginys
Snikerinis tinginys
Snikerinis tinginys
Snikerinis tinginys
Snikerinis tinginys
Autorius apie receptą: Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduoju išbandyti! Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduoju išbandyti! Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
2 pakeliai sausainių (naudojome “Gaidelio” tradicinio skonio)
1 skardinė karamelizuoto kondensuoto pieno (apie 400 g)
200 gramų sviesto
200 gramų sūdytų žemės riešutų (skrudintų)
Viršui:
100 gramų pieniško šokolado
60 mililitrų pieno (apytikriai, žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais kaip įprastam tinginiui.
2.
Skrudintus sūdytus žemės riešutus sutriname elektriniu trintuvu iki stambių trupinių. Dedame į dubenį su sausainiais.
3.
Karamelizuotą kondensuotą pieną ir kubeliais pjaustytą sviestą dedeme į dubenį ir sutriname elektriniu trintuvu iki vientiso kremo. Šį kremą sukrečiame į puodą ir pakaitiname iki bus karštas (užvirinti nereikia).
4.
Karštą kremą sukrečiame ant sausainių ir riešutų. Gerai išmaišome.
5.
Šią masę dedame į kepimo popieriumi išklotą formą (mes naudojome pailgą kekso) ir standžiai suspaudžiame, kad neliktų tarpų. Dedame į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų.
6.
Sustingusį tinginį išimame iš formos.
7.
Šokoladą ištirpiname virš garų vonelės (arba atsargiai mikrobangėje). Per kelis kartus supilame pieną kaskart išmaišydami. Pieno pilkite tiek, kad masė taptų glajaus konsistencijos - iš pradžių pilant šokoladas gali sušokti, tai normalu, bet įpylus dar šiek tiek pieno ir išmaišius konsistencija vėl taps tolygi.
8.
Šokoladinį glajų pilame ant tinginio ir šaukštu arba mentele paskirstome, kad tolygiai pasidengtų.
9.
Tinginio viršų galime papuošti skrudintais sūdytais žemės riešutais.
Patarimai:
ĮDOMUS FAKTAS: Archeologai Peru pakrantėje prašmatniose inkų kapavietėse rado 1500 m. pr. Kr. užkastus indus su žemės riešutais. Kaip ir senovės egiptiečiai, Peru gyventojai mirusiuosius aprūpindavo specialiu maistu pomirtiniam amžinajam gyvenimui. Šis „dangiškas“ inkų maistas vėliau ispanų ir portugalų jūreivių buvo atvežtas žemiškiems poreikiams patenkinti į kitus kontinentus.
Į glajų pieno pilkite tiek, kad masė taptų glajaus konsistencijos.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (21)
Erik
2023-03-03 16:14
Nemegejas desertu bet sy snickeriuka padariau. Gavos tobulai. Naudojau estrella riesutus sudytus su karamele ir druska i vidu. Tai gavos ledas. ATSAKYTI
Vija
2022-12-27 20:14
Sudomino, jei nedėsiu riešutų, ar vietoj jų dėti tą kiekį sausainių, ar nebūtina? :) ATSAKYTI
Justina
2022-12-28 09:47
Jei nemėgstate riešutų, galima nedėti, nors jie labai tinka ir būtent suteikia tą snikeriškumą. Nededant riešutų sausainių kiekį didinkite, bet tik šiek tiek (dėčiau jų viso 400-450g) ATSAKYTI
Artūras
2022-12-24 11:19
Nė vienos šventės be jo;) ATSAKYTI
Daiva
2022-10-20 18:13
Tobulybe!!! Aciu uz receptuka! Kartosim ne karteli :)
ATSAKYTI
Viktorija
2021-09-23 16:59
Tobulas! Labai daug kartų jau darytas ir pamėgtas! ATSAKYTI
Raminta
2021-03-13 08:20
Ar pieną reikia palaikyti kambario temperatūroj arba pašildyti prieš pilant?
Ar sviestas turi būt kambario temperatūros? ATSAKYTI
Dovilė
2021-12-27 22:37
Sviestas gali būti ir iš šaldytuvo, o pienas - geriau, kad kambario temperatūros ATSAKYTI
Aiste
2020-06-27 20:45
Kondensuotas pienas tai rududu? ATSAKYTI
Brigita
2020-06-29 09:28
Taip :) ATSAKYTI
Kristina
2020-05-22 09:12
Ar butinas pienas i glaju? Jo ipylus mase susitrauke ir is skystos tapo gumuline, gal reikejo labiau atvesint istirpdyta sokolada ir tik tada piena pilt? ATSAKYTI
Dovilė
2020-05-22 13:57
Pienas suteikia glajui kremiškumo, apliejus vien šokoladu, viršus būtų trapesnis, galėtų skilinėti pjaustant. Pieną pilkite per kelis kartus - iš pradžių truputį, tada išmaišykite. Tada dar truputį ir vėl išmaišykite. Taip, iš pradžių šokoladas sušoks, bet pilant daugiau pieno bei maišant vėl suskystės ir taps vienalytis. Tiesiog įpilkite šiek tiek daugiau pieno negu praėjusį kartą. ATSAKYTI
Kepėja
2022-03-19 17:10
Aš gamindama tokio tipo glaistą naudoju grietinėlę. Gali būti plakamoji arba skirta kavai. Grietinėlę reikia šiek tiek pašildyti (kol šonuose pasirodys burbuliukai), o tada dėti šokolado skilteles. Pamažu maišant, masė taps vienalytė. Su pienu - juolab, ne karštu - bijočiau daryti. :D ATSAKYTI
Greta
2020-05-10 22:23
Labai skanus tinginys! Man,kaip didelei tinginiu fanei,pats tas :p ATSAKYTI
Gabija
2020-05-02 22:01
man,, irgi
ATSAKYTI
In
2020-04-29 16:24
Labai skanus ATSAKYTI
Evelina
2020-04-25 17:23
O būtina per naktį laikyti? ATSAKYTI
Asta
2020-04-27 20:53
Laikykite iki sustings, tam pakaks ir 4-5 valandų, nors tvirčiausias tinginys būna pastovėjęs per naktį ATSAKYTI
Dovile
2020-04-06 16:54
Gaminau ir uzpraeitais ir praeitais metais velykom, tik riesutu jokiu nedejau.
Labai patiko. ATSAKYTI
Valerija
2020-03-22 11:29
Super skanus Tinginys! :) Puikus ruošimo laiko/pastangų ir rezultato santykis! Ačiū už puikų receptą :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital