Snikerinis tinginys

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Video LaMaistas.lt redakcijos
Snikerinis tinginys
Snikerinis tinginys
Snikerinis tinginys
Snikerinis tinginys
Snikerinis tinginys
Snikerinis tinginys
Autorius apie receptą: Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduoju išbandyti! Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduoju išbandyti! Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
2 pakeliai sausainių (naudojome “Gaidelio” tradicinio skonio)
1 skardinė karamelizuoto kondensuoto pieno (apie 400 g)
200 gramų sviesto
200 gramų sūdytų žemės riešutų (skrudintų)
Viršui:
100 gramų pieniško šokolado
60 mililitrų pieno (apytikriai, žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais kaip įprastam tinginiui.
2.
Skrudintus sūdytus žemės riešutus sutriname elektriniu trintuvu iki stambių trupinių. Dedame į dubenį su sausainiais.
3.
Karamelizuotą kondensuotą pieną ir kubeliais pjaustytą sviestą dedeme į dubenį ir sutriname elektriniu trintuvu iki vientiso kremo. Šį kremą sukrečiame į puodą ir pakaitiname iki bus karštas (užvirinti nereikia).
4.
Karštą kremą sukrečiame ant sausainių ir riešutų. Gerai išmaišome.
5.
Šią masę dedame į kepimo popieriumi išklotą formą (mes naudojome pailgą kekso) ir standžiai suspaudžiame, kad neliktų tarpų. Dedame į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų.
6.
Sustingusį tinginį išimame iš formos.
7.
Šokoladą ištirpiname virš garų vonelės (arba atsargiai mikrobangėje). Per kelis kartus supilame pieną kaskart išmaišydami. Pieno pilkite tiek, kad masė taptų glajaus konsistencijos - iš pradžių pilant šokoladas gali sušokti, tai normalu, bet įpylus dar šiek tiek pieno ir išmaišius konsistencija vėl taps tolygi.
8.
Šokoladinį glajų pilame ant tinginio ir šaukštu arba mentele paskirstome, kad tolygiai pasidengtų.
9.
Tinginio viršų galime papuošti skrudintais sūdytais žemės riešutais.
Patarimai:
Į glajų pieno pilkite tiek, kad masė taptų glajaus konsistencijos.
RECEPTO DRAUGAS: Gaidelis
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Aiste
2020-06-27 20:45
Kondensuotas pienas tai rududu? ATSAKYTI
Brigita
2020-06-29 09:28
Taip :) ATSAKYTI
Kristina
2020-05-22 09:12
Ar butinas pienas i glaju? Jo ipylus mase susitrauke ir is skystos tapo gumuline, gal reikejo labiau atvesint istirpdyta sokolada ir tik tada piena pilt? ATSAKYTI
Dovilė
2020-05-22 13:57
Pienas suteikia glajui kremiškumo, apliejus vien šokoladu, viršus būtų trapesnis, galėtų skilinėti pjaustant. Pieną pilkite per kelis kartus - iš pradžių truputį, tada išmaišykite. Tada dar truputį ir vėl išmaišykite. Taip, iš pradžių šokoladas sušoks, bet pilant daugiau pieno bei maišant vėl suskystės ir taps vienalytis. Tiesiog įpilkite šiek tiek daugiau pieno negu praėjusį kartą. ATSAKYTI
Greta
2020-05-10 22:23
Labai skanus tinginys! Man,kaip didelei tinginiu fanei,pats tas :p ATSAKYTI
Gabija
2020-05-02 22:01
man,, irgi
ATSAKYTI
In
2020-04-29 16:24
Labai skanus ATSAKYTI
Evelina
2020-04-25 17:23
O būtina per naktį laikyti? ATSAKYTI
Asta
2020-04-27 20:53
Laikykite iki sustings, tam pakaks ir 4-5 valandų, nors tvirčiausias tinginys būna pastovėjęs per naktį ATSAKYTI
Dovile
2020-04-06 16:54
Gaminau ir uzpraeitais ir praeitais metais velykom, tik riesutu jokiu nedejau.
Labai patiko. ATSAKYTI
Valerija
2020-03-22 11:29
Super skanus Tinginys! :) Puikus ruošimo laiko/pastangų ir rezultato santykis! Ačiū už puikų receptą :) ATSAKYTI
Ana
2020-03-16 20:35
Pats skaniausias mano ragautas tinginys, SUPER!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital