Nekeptas sūrio pyragas su šaldytomis uogomis

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Nekeptas sūrio pyragas su šaldytomis uogomis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Nekeptas sūrio pyragas su šaldytomis uogomis
Nekeptas sūrio pyragas su šaldytomis uogomis
Nekeptas sūrio pyragas su šaldytomis uogomis
Autorius apie receptą: Jei mėgstate vanilinius ledus su miško uogomis, tada pažadu, kad šis nekeptas pyragas jums tikrai patiks! Kiekvienas kąsnis tiesiog tirpte tirpsta burnoje, o ir paruošimas Jei mėgstate vanilinius ledus su miško uogomis, tada pažadu, kad šis nekeptas pyragas jums tikrai patiks! Kiekvienas kąsnis tiesiog tirpte tirpsta burnoje, o ir paruošimas nesudėtingas. Savo žavia išvaizda iš skoniu sužavės kiekvieną, kuris paragaus šio puikaus deserto. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
300 gramų sausainių (Gaidelio ar panašių)
150 gramų sviesto (ištirpinto)
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
400 gramų kreminio sūrio (naudojau Philadelphia)
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukšteliai želatinos (su kaupukais)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
400 gramų šaldytų uogų (naudojau per pus avietes ir juodus serbntus, bet tinka ir kitos mėgstamos)
50 gramų cukraus
1 šaukštas vandens
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į mažą dubenėlį įpilti 40 ml šalto vandens. Ant viršaus užbarstyti 2 a.š. želatinos. Palikti išbrinkti 10-15 minučių.
2.
Uogų padažui į prikaistuvį sudėti uogas, cukrų, druską ir 1 v.š. vandens. Kaitinti iki užvirs. Nuo užvirimo pavirti apie 6-8 minutes arba iki padažas sutirštės. Padažą sutrinti elektriniu trintuvu, tada perkošti per sietelį. Palikti atvėsti.
3.
Sausainius sutrinti elektriniu trintuvu iki smulkių trupinių. Sumaišyti su tirpintu sviestu ir žiupsneliu druskos.
4.
Kepimo formą (naudojau 20x20 cm) ištiesti kepimo popieriumi. Sudėti paruoštą sausainių masę. Spaudžiant rankomis (arba šaukštu) suformuoti tvirtą pagrindą. Dėti į šaldytuvą.
5.
Želatiną ištirpinti virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje (neužvirtinti!). Tirpintą želatiną plona srovele maišant supilti į šaltą grietinėlę (neplakti, tik išmaišyti).
6.
Į didelį dubenį sukrėsti šaltą kreminį sūrį, cukrų, vanilę ir žiupsnelį druskos. Šiek tiek paplakti elektriniu plaktuvu, kad ingredientai susijungtų. Toliau plakant pamažu supilti grietinėlę. Plakti vidutiniu greičiu iki kremas ims laikyti formą. Jį sukrėsti ant torto pagrindo, išlyginti paviršių.
7.
Ant kremo viršaus paskleisti 2-3 šaukštus paruošto uogų padažo. Silikonine mentele jį tolygiai paskirstyti ir sukamaisiais judesiais šiek tiek įmaišyti į kremo paviršių. Tuomet uždėti dar šiek tiek uogų padažo ir sukurti marmuro raštą. Tai patogu daryti mediniu plonu pagaliuku - juo vedžioti ant papildomai uždėtos uogų masės į visas puses iki kol gražiai pasiskirstys.
8.
Paruoštą sūrio pyragą dėti į šaldytuvą bent 3-4 valandoms (arba nakčiai).
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital