Jau sekmadienį džiugiai sveikinsime mylimas Mamytes. Gabalėliu torto ar skaniu saldainiu visuomet smagu palepinti artimiausiais šeimos nariais. Pradžiuginkite ją gardžiu skanėstu ar ypatingais, šventiškais pietumis!
Atrinkome 42 receptus - daugelis jų šiek tiek nostalgiškų, vaikystę primenančių patiekalų, kiti - nukeliantys į puikų restoraną ir įrodantys, kad šventiniai pietūs gali būti paruošti ir namuose. Išsirinks kiekvienas!
Šis tortas puikus tuo, kad jo kepimui ir surinkimui neprireiks jokios specialios formos, be to, jį galima skanauti iš karto. Biskvitas paruošiamas vos iš kelių ingredientų, pats pagaminimas nesudėtingas, o pavyksta puikiai subalansuotas gardumynas.
Šie lašišos kepsniai yra tiesiog restoranas namuose, ne kitaip. Jų skonis švelnus, tačiau tuo pačiu ir rafinuotas, o paruošimas super paprastas. Patiekus bus šventė ir akims, ir skonio receptoriams. Vietoje lašišos taip pat tinka ir upėtakis, tik kepkite trumpiau, nes jis plonesnis.
Šie pyragėliai nuostabūs! Kremiški, trapūs, o braškės juk savaime visus desertus pakelia į kitą lygį. Puikumas ir tame, kad juos itin lengva paruošti - nereikia minkyti tešlos, o kol pyragėlių krepšeliai kepa orkaitėje, paruošiami likę ingredientai. Telieka viską susluoksniuotį į tą nuostabiai gardų ir žavų pyragaitį.
Yra šimtai skirtingų būdų paruošti vištienos krūtinėlę – bent kelias dešimtys žinote ir kiekvienas iš jūsų. Vištienos suktinukai „Cordon Bleu“ yra ypatingai gardus ir lėkštes neabejotinai puošiantis patiekalas – lyg mažas jaukus restoranas savuose namuose. Jei dar nebandėte, labai rekomenduojame!
Jei pagalvojus apie žodžius GUA BAO burnoje kaupiasi seilės, tai šis receptas skirtas jums. Rezultatas labai panašus - traški plutelė ir saldžiai aitrus padažas. Garnyrui puikiai tiks ryžiai, o tobulam skonių deriniui nepatingėkite pasigaminti kiniškų agurkų - morkų salotų ir pasiruoškite skonio sprogimui!
Gaivus, lengvai paruošiamas varškės tinginys - visi smaližiai liks sužavėti. Žinoma, galima ruošti ir su šaldytomis uogomis (atitirpinti nereikia), ir su konservuotais ar šviežiais vaisiais. Jei norisi, papildomai galima pagardinti baltu šokoladu, kakava ar kitais mėgstamais priedais.
Ieškote tobulai kremiško lašišos recepto, turite vos pusvalandį ir nenorite kaisti orkaitės? Tada ši lašiša yra būtent tai. Fantastiško kremiškumo, švelnaus suderinto skonio ir tiesiog sunkiai atsivalgoma. Padažą norisi išlaižyti iki paskutinio lašelio, o receptą išsisaugoti ir gaminti dar ne kartą.
Šokoladas ir braškės – nepamainoma klasika. Desertas tikrai skanus, nesudėtingai paruošiamas! Beje, vietoje braškių puikiai tiktų ir avietės. O jei šviežių uogų neturėsite, galima su cukrumi pašildyti ir atvėsinti šaldytas uogas.
Vištieną galima paruošti įvairiais būdais, su daugybe mėgstamų priedų, tačiau šis ingredientų derinys yra mūsų vienas mėgstamiausių! Krūtinėlės iškepa sultingos, švelnaus skonio. Prieš patiekiant labai skanu pabarstyti šviežiais čiobreliais ar petražolėmis.
Mocha latte nuo klasikinės latte skiriasi tuo, jog papildomai gardinama šokoladiniu sirupu. Jei jau visiškai tiksliai, mocha sirupu, kaip rasite aprašyta patarimuose po receptu. Mocha latte galima ruošti ir paprastai - į kiekvieną stiklinę pilti šokoladinio sirupo, tada stiprios kavos, viską išmaišyti, užpilti pašildytu pienu ir galiausiai - papuošti plakta grietinėle ir šokolado gabalėliais.
Šis krevečių patiekalas yra tobulas - paruošiamas vos per pusvalandį, o skonis nerealus. Kartais vasarą vietoje saulėje džiovintų pomidorų naudojame paprastus pasmulkintus pomidorus arba vyšninius perpus perpjautus pomidorus, tik juos beriame gaminimo pabaigoje drauge su krevetėmis, tik kad sušiltų. Beje, šis padažas taip pat puikiai tinka lašišai, vištienai ir net avinžirniams.
Šis tortas tiesiog šaukia pavasarį! Jis stulbinamai gardus, visai ne per saldus, švelnus, gaivus, palengva tirpstantis burnoje ir su kiekvienu kąsneliu nukeliantis į vis šiltesnes pavasario dienas… Toks ir turi būti tikras pavasariškas desertas. Gaminamas su šilauogėmis (tinka tiek šaldytos, tiek šviežios), bet taip pat tinka ir mėlynės, avietės, braškės ar kitos mėgiamos/turimos uogos.
Jie nuo stalo visada nušluojami. Ir nieko keisto, nes šiose užkandėlėse susijungia tarsi vienas kitam gimę ingredientai - traški duonelė, purus rikotos krema su subtilia bazilikų nata ir orkaitėje kepti pomidoriukai. Ingredientus galite pasiruošti ir iš vakaro: paskrudinkite duoneles, pasiruoškite rikotą ir iškepkite pomidoriukus, o ryte teliks suformuoti.
Labai paprastai pagaminamas, žaviai atrodantis ir labai labai skanus keptas sūris. Šoninė jam savaime suteikia puikią skonio natą, bet jeigu norite dar įdomiau, prieš kepdami sūrį pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Pvz., puikiai tiks raudonėlis ar provanso žolelės.
Šis desertas gaivus, itin paprastai paruošimas ir žavingai atrodo. Puikus būdas panaudoti šaldiklyje galbūt užsilikusių uogų likučius. Šįkart jį gaminome su vyšniomis, bet tinka ir mėlynės, avietės, braškės ar kitos uogos. Priklausomai nuo jų saldumo drąsiai koreguokite saldiklio kiekį savo nuožiūra.
Ši tarta – nuostabi. Trapus sviestinis tešlos krepšelis, prancūzų konditerijos klasika tituluojamas švelnus plikytas vanilinis kremas ir saldžios braškės – tai derinys, vertas didžiausių liaupsių!
Kremiškas bulvių apkepas gratin dauphinois yra prancūzų virtuvės pasididžiavimas. Ir ne be reikalo. Plonos bulvių riekelės susluoksniuotos kvapniame grietinėlės padaže lėtai kepant virsta patiekalu, kurio paragavus norisi dar ir dar. Valgant sunku patikėti, jog vos keli ingredientai gali susijungti į tokį puikų skonį.
Opera tortas - tai pasaulyje puikiai žinomas desertas, kuris jau tapo prancūziška klasika. Klasikinis šis desertas ne tik savo istorija, bet ir precizišku skoniu. Plonus, minkštus, migdolinius Jaconde biskvitus, gausiai sulaistytus kavos sirupu, papildo švelnus sviestinis kavos kremas ir burnoje tirpstantis juodojo šokolado ganašas su apelsinais. Viską užbaigia blizgantis šokoladinis glaistas. Visas šis derinys sudaro tobulą desertą, kuriam neįmanoma atsispirti.
Puikus skonis, kuriam prireiks vos pusvalandžio. Puikus receptas kinų virtuvės gerbėjams, pagal kurį nuostabų patiekalą galima paruošti neiškėlus kojos iš namų. Tiekiame su ryžiais, na, o padažo tirštumą galite reguliuoti pagal tai, kokį jį mėgstate.
Nuostabiai skanus ir žavingai atrodantis tortas, kurį pagaminsite vos per 30-40 minučių. Tortas kremiškas, tačiau tuo gaivus, ką jam suteikia graikiškas jogurtas ir uogos. Mums patinka jį gaminti su rūgštesnėmis uogomis kaip kad avietės, juodieji serbentai ar vyšnios, bet drąsiai rinkitės ir kitokias savo mėgiamas ar turimas šaldiklyje.
Ši lašiša yra tikrai šventė akims ir skonio receptoriams. Aromatinga, soti, tačiau padažas bei daržovių salsa suteikia pavasariškos gaivos. Tokia lašiša nuostabiai tinka ypatingiems pietums ar jaukiai savaitgalio vakarienei. O paruošti truksite vos pusvalandį!
Smaližių svajonė - pavlova su maskarponės kremu ir nuostabia rūgštele bei gaivumu nuo šviežių uogų. Puošiama šviežiomis uogomis, bet skanu ir be jų, taip pat papuošimui tiks ir džiovintos ar net gerai nuvarvinti konservuoti vaisiai, pvz., mandarinai.
Ne tik be galo skanu, bet vištiena iškepa super sultinga, padažas pagardina kiekvieną kąsnelį, paprikos ir ananasas tobulai dera, paruošimas neužtruks, o vėliau ir kepimo formos ilgai plauti nereikės, nes kepsniai ruošiami folijos kišenėlėse. Labai patogu, paprasta, o gardu tai neapsakomai.
Gaivus, nesudėtingai paruošiamas, pavasariškai lengvas ir labai skanus desertas su pienu, grietinėle ir vaisiais. Jis skanus ir be persikų arba juos galima pakeisti kitokiais vaisiais ar uogomis!
Šis sūrio pyragas yra vienas pačiausių jo autorei Dovilei. Šiek tiek lengvesnės tekstūros negu klasikiniai sūrio pyragai, neįtikėtinai kremiškas, o citrinos žievelė ir sultys skonį subalansuoja tobulai. Jis dažnas svečias namų virtuvėje, kai prireikia ypatingo, bet nesudėtingai pagaminamo skanėsto.
Šis paprastai paruošiamas sotus patiekalas nudžiugins visą šeimą. Klasika iš Italijos kulinarinio lobyno - vištiena, pomidorai ir kitos daržovės namus pripildys nuostabiausių aromatų. Troškinį skanaujame vieną arba su pasirinktu garnyru - tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.
Ši be galo skani ir super paprastai pagaminama pomidorų bei buratos užkandėlė tobulai tinka vakarui su draugais, lėtiems savaitgalio pusryčiams ar tiesiog kai norisi įdomesnės vakarienės.
Šis pyragas nostalgiškas, labai gardus, tokio švelnaus subalansuoto skonio, o serbentų uogienė suteikia papildomos malonios drėgmės ir malonios rūgštelės.
Šis karis tobulas! Spalvingas, pikantiškas, egzotiškas, o pagaminti užtruksite vos pusvalandį. Daržoves drąsiai pritaikykite savo skoniui - smidrų sezonui pasibaigus, juos galite pakeisti brokoliais, vietoje pievagrybių tiks nedideliais kubeliais supjaustyta saldžioji bulvė (tik ją patroškinkite kiek ilgiau, kad suminkštėtų), dar galite įberti žaliųjų žirnelių, o vietoje krevečių tinka vištiena, lašiša ar net avinžirniai.
Tai pietinėse JAV valstijose mėgstamas ir dažnai gaminamas desertas, angliškai vadinamas Banana split cake. Jį, kaip nostalgišką, prisimena daugybė pietinėse valstijose užaugusių amerikiečių. Čia susijungia Amerikoje populiaraus ledų deserto Banana split skoniai pyrage! Pyragas itin mėgstamas, nes paruošiamas labai greitai, patiekti galima baveik iš karto ar palaikyti šaldytuve, o jo tekstūra lengva, kreminė ir švelni.
Turbūt nesuklysiu sakydama, jog karamelinė latte yra turbūt populiariausia latte kavos variacija, neskaičiuojant tradicinės. Ir nieko keisto - subtilus karamelės saldumas šioje kavoje tobulai susiderina su kavos karstelėjimu ir minkštute pieno puta. Ar žinojote, kad šią latte namuose pasigaminti visiškai paprasta?
Šios tobulo skonio Cezario salotos puikiai tiks ir šventiškiems pietums, ir kai norisi įdomesnės vakarienės. Gaivios, nuostabiai gardžios, žavingai atrodančios, o paruošiamos vos per 20-30 minučių.
Tiramisu su uogomis – kur kas lengvesnis ir gaivesnis už tradicinį itališką desertą. Ingredientų sąraše čia nėra kavos, alkoholinių gėrimų ar žalių kiaušinių, tad saldėsis puikiausiai tinkamas ir vaikams. Į plakamą maskarponės ir grietinėlės kremą būtinai įmaišykite kelis šaukštus trintų braškių – kremo skonis bus dar gaivesnis ir vasariškesnis!
Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.
Labai skanus ir paprastas pyragėlis, kuris tikrai nesudėtingas ir jį gali išsikepti kiekvienas. Ruošti galima ne tik su konservuotais persikais, bet ir kitais mėgstamais vaisiais.
Tobula sriuba vakarui namuose. Švelnios kreminės konsistencijos, labai kvapni, jei norite - aštri, jei norite - švelni! Sriubą galite gardinti ne tik krevetėmis, bet, jei mėgstate, ir kitomis jūros gėrybėmis. Vermišelių į sriubą galite ir nedėti arba pakeiskite juos stikliniais makaronais.
Niujorko sūrio pyragas - tikrų tikriausia klasika, kurios ragavę yra tikriausiai daugelis smaližių. Receptas, kuriame apstu vietos improvizacijoms - kaskart jį galima ruošti su vis kitokiomis uogomis ar vaisiais, bet pradžiai siūlome išbandyti būtent su vyšniomis, nes švelni jų rūgštelė tobulai dera su pyrago saldumu, uogos tinka ir šaldytos.
Vos 10 minučių ir puikus marinatas paruoštas. Tuomet reikia tik sudėti vištieną ir palikti marinuotis, o tada kepti kaip tik norisi - griliuje, ant orkaitės grotelių ar tiesiog keptuvėje. Mėsytė Iškepa sultinga, aromatinga ir tobulai skani.
Braškėmis pasidabinę desertai yra neatsiejamas šiltojo sezono akcentas, kaip ir tiramisu desertas yra neatsiejama itališkos virtuvės kultūros dalis. O sudėjus šiuos du gėrius į vieną – kombinacija išvis tobula. Purus biskvitas su švelniu migdoliniu poskoniu, kvapni ir saldi braškių uogienė ir, žinoma, kremas. Gamyba nėra labai sudėtinga, bet rezultatas – ypač malonus tiek akims, tiek skrandžiui.
Canelés (Cannelés) De Bordeaux – toks yra pilnas šių gražuolių pavadinimas. Romantiškas jo skambesys neapgauna – tai dar vienas klasika tapęs desertas, kilęs iš romantiškomis istorijomis apipintos Prancūzijos. Kaprizingos, sunkiai perprantamos, paslaptingos, bet kai prisileidi arčiau, kai nušlifuoji kampus – neįtikėtinai paprastos, bet vis dar magiškos.
Greiti ir skanūs pietūs ar vakarienė orkaitėje! Nereikės suktis prie viryklės, o dar puikus kreminis grietinėlės padažas... Tiekite su ryžiais, bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis. Skanaus!
Jei norite artimuosius nustebinti dailiai atrodančiu skanėstu - užkandžiu ar desertu - šis receptas Jums patiks! Sluoksniuotos tešlos rageliai tikriausiai daugeliui primins vaikystę - būtent tokiu skanėstu dažnas būdavomae palepinami. Tiesa, sluoksniuotos tešlos rageliai - vienas iš tų gardėsių, kurie atrodo gana dailiai ir net įmantrokai, tačiau, patikėkite, viskas labai paprasta. Jums net nereikės pirkti specialių formelių, parodysiu, kaip jas padaryti iš kepimo popieriaus ir folijos.
Sultingo šašlyko paslaptis - nuoširdus jo minkymas, galite šį darbą patikėti stipriausiam šeimos nariui, nes nuo minkymo stiprumo priklausys galutinis rezultatas! Receptas ypač pravers, jei savo kieme su šeima netikėtai sugalvosite iškepti šašlyko. Receptą išbandėme daugybę kartų, rekomenduojame ir Jums! Beje, dar daugiau patarimų, kaip paruošti puikius šašlykus, rasite čia.
Šis tinginys kiek kitoks, viliojančiai kvepiantis kava. Ruošiamas be kondensuoto pieno, reikės vos kelių ingredientų ir trupučio kantrybės, kol sustings, o tuomet jau skanaujame!
Sultingi menkės kepsneliai kremiškame kokosų pieno padaže, pagardinti baltaisiais pipirais, nes žuvis ir baltieji pipirai yra geriausi draugai! Rasite ir skanutėlio garnyro receptą, bet jei norisi paprasčiau, puikiai tiks ir vien brokoliai ar šviežios daržovės.
Nukelia į vaikystės prisiminimas, kai močiutė ant ruginės duonos tepdavo naminės uogienės. Jeigu norėsite švelnesnio skonio, ruginę duoną maišykite su kvietine. Taip pat galite gaminti tik vieną sluoksnį duonos (naudokite pusę pagrindui skirtų ingredientų), o vietoj kito paruoškite pertepimą išplakę maskarponės kremą su žemės riešutų sviestu, tirpinta želatina, medumi ir įmaišę plaktos grietinėlės.
Skanūs, minkšti ir sultingi suktinukai orkaitėje! Galima tiekti su bulvių koše, ryžiais, makaronais. Padažas toks skanus, kad norėsis suvalgyti iki paskutinio lašelio!