Šventiškas lašišos terinas

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 57)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 57)
Lašišos terinas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai puošnus ir labai skanus užkandis šventiniam stalui. Paruošti jį tikrai visai paprasta, o atrodo įspūdingai ir tikrai nustebins svečius. O jeigu norite kiek lengvesnio, Labai puošnus ir labai skanus užkandis šventiniam stalui. Paruošti jį tikrai visai paprasta, o atrodo įspūdingai ir tikrai nustebins svečius. O jeigu norite kiek lengvesnio, liesesnio terino, vietoje kreminio sūrio galima rinktis kreminę varškę. (...daugiau) Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
450 gramų sūdytos lašišos (arba šaltai rūkytos)
400 gramų kreminio sūrio (Filadelfijos tipo arba kreminės varškės)
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
0.5 vieneto raudonosios paprikos
0.5 vieneto agurkų (ne vandeningo)
0.5 vieneto citrinų
1 saujelė krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Stačiakampę ar kitokią formą (aš naudojau duonos kepimo formelę) iškloti maistine plėvele, plėvelės kraštai turi būti ilgesni, juos palikti išorėje.
2.
Atsargiai, dailiai išdėlioti plonai pjaustytą lašišą taip, kad dengtų dugną ir kraštus. Gabalėlių kraštai turi šiek tiek persidengti, o galai gali likti nukarę į išorę, bet nebūtina.
3.
Likusią lašišą labai smulkiai supjaustyti peiliu. Papriką supjaustyti mažais kubeliais. Krapus smulkiai sukapoti. Iš agurko išimti sėklyčių dalį (jos nenaudosime) ir kietąją dalį supjaustyti labai plonomis, trumpomis juostelėmis. Beje, jeigu matote, kad agurko kieta dalis vandeninga, geriau tada agurko nedėkite visai.
4.
Kreminį sūrelį kruopščiai ištrinti su minkštu kambario temperatūros sviestu, kad susijungtų. Tuomet sudėti visus smulkintus ingredientus, įspausti pagal skonį citrinos sulčių ir dar kartą permaišyti.
5.
Jeigu norite lengvesnės, liesesnės tekstūros, vietoje kreminio sūrio galima rinktis kreminę varškę, pagardintą trupučiu druskos (arba paprastą varškę iš kvadratinių pakelių, tik tuomet ją reikėtų pertrinti per sietelį arba sutrinti blenderiu, kad būtų vientisa).
6.
Paruoštą sūrio masę dėti į lašiša išklotą formą, paviršių išlyginti, ant viršaus užlenkti išsikišusius lašišos galus. Uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve pernakt.
7.
Prieš patiekiant teriną išimti su visa plėvele iš formos ir plėvelę atsargiai nuimti. Galima teriną dar papuošti - labai tam tinka krapai, malti juodiej pipirai, tarkuota citrinos žievelė ir raudoniejį pipirai (iš penkių pipirų mišinio). Bet galima puošti ir kitaip ar visai nepuošti :-)
8.
Teriną patiekti pjaustytą riekelėmis.
AUTORIUS: Jolanta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Loreta
2018-12-21 01:41
Ar tinka Kūčioms pagal tradicijas? ATSAKYTI
Diana
2018-12-21 12:03
Šis receptas labiau Kalėdų stalui, nes per Kūčias pagal pasninko tradicijas pieno produktų (kreminio sūrio, sviesto) vartoti nereikėtų :-) ATSAKYTI
Agnė
2018-12-06 11:52
Gaminau, labai patiko. Tik agurkų į vidų nedėjau, o sviesto dėjau 100g. Dar kaparėlių į vidų dėjau. Puošnu ir skanu ATSAKYTI
Leila
2018-04-02 09:31
Gaminau šiom Velykom. Kitam kartui jau nedaryčiau, nes visada norisi kažko naujo,tad terinas jau išbandytas. Su Filadelfija,grietinėle ir ikrais dariau.... ATSAKYTI
Vyr
2018-03-31 14:11
Anglijoj dažnai ruošiamas šis patiekalas ir valgomas su salotomis bei pomidorais ATSAKYTI
Laima
2018-03-30 20:05
Ar gaminote kuri si skanesta? ATSAKYTI
Reda
2018-03-30 21:17
Aš pernai labai panašų dariau, tai super buvo, visi liko sužavėti, tik aš vietoje kreminio sūrio dėjau kreminę varškę (norėjosi liesiau) ir kadangi varškė ne taip tvirta kaip kreminis sūrelis, tai dar šaukštą želatinos įdėjau (išbrinkinau su 40ml vandens, ištirpinau, atvėsinau ir supyliau į masę). Aišku, išeiga nepigi, bet man kaip lašišos mylėtojai, tai labai skanu buvo. ATSAKYTI
Viktorija
2018-03-30 22:02
o su kuo jis valgomas ,su kokia burokeliu misraine ar traskiais sausainukasi ,na ale vieno kasnio ? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital