Šventiškas lašišos terinas

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 80)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 80)
Lašišos terinas
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Lašišos terinas
Lašišos terinas
Autorius apie receptą: Labai puošnus ir labai skanus užkandis šventiniam stalui. Paruošti jį tikrai visai paprasta, o atrodo įspūdingai ir tikrai nustebins svečius. Labai puošnus ir labai skanus užkandis šventiniam stalui. Paruošti jį tikrai visai paprasta, o atrodo įspūdingai ir tikrai nustebins svečius. Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų šaltai rūkytos lašišos (plonai pjaustytos, tinka ir sūdyta lašiša)
300 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo)
120 gramų grietinės (arba graikiško jogurto)
16 gramų želatinos (beveik 2 v.š.)
50 mililitrų vandens (šalto, želatinai)
50 gramų grūdėtųjų garstyčių (arba kitų mėgiamų švelnesnio skonio)
1 pundelis krapų
2 šaukšteliai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenėlį įpilti 50ml šalto vandens, ant jo viršaus užbarstyti želatiną ir palikti apie 15-20 min išbrinkti.
2.
Kol brinksta želatina, pasiruošti įdarą, kad jis truputį sušiltų (lengviau įmaišysite želatiną). Į dubenį dėti kreminį sūrį, grietinę, garstyčias, berti susmulkintus krapus. Gerai išmaišyti, kad kremas būtų vientisas.
3.
Kekso kepimo formą (naudojau 20 cm ilgio) ištiesti maistine plėvele. Dugną ir šonus iškloti lašiša nepaliekant jokių tarpelių. Šonuose nebijokite dėti tiek, kad užsilenktų už formelės kraštų, vėliau užlenksite ant viršaus. Šiek tiek lašišos atsidėti terino viršui ir įdarui (aš atsidėjau apie 100 gramų).
4.
Išbrinkusią želatiną ištirpinti virš garų vonelės (arba atsargiai mikrobangėje) ir atidėti, kad šiek tiek atvėstų. Tada nuolat maišant plona srovetele supilti į kreminio sūrio masę. Gerai išmaišyti.
5.
Į kepimo formą ant lašišos dėti daugiau nei pusę paruoštos masės, išlyginti per visą plotį. Tuomet išdėlioti apie 50 gramų lašišos per visą plotį, uždėti likusią kreminę masę. Išlyginti viršų, užlenkti paliktus lašišos kraštelius, tarpuose išdėlioti likusią lašišą.
6.
Teriną uždengti maistinę plėvele ir padėti į šaldytuvą bent 4 valandoms (o dar geriau - nakčiai), jog sutvirtėtų.
7.
Prieš tiekiant nuimti maistinę plėvelę, ant formelės dėti lėkštę, kurioje norite tiekti, tvirtai laikant apversti, kad kepimo formos dugnas būtų viršuje, atsargiai nuimti formelę, nulupti maistinę plėvelę ir tiekti.
8.
Patiekdami lašišos terino viršų galite papuošti krapų šakelėmis, citrinų griežinėliais, taip pat tinka kaparėliai, spanguolės ar kaip tik sugalvosite.
Patarimai:
Papildomai. Jei norite įdomiau, į lašišos terino masę tinka įmaišyti smulkintų kaparėlių ar saulėje džiovintų pomidorų.
AUTORIUS: Laurinta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Agnė
2018-12-06 11:52
Gaminau, labai patiko. Dar kaparėlių į vidų dėjau. Puošnu ir skanu ATSAKYTI
Leila
2018-04-02 09:31
Gaminau šiom Velykom. Su Filadelfija,grietinėle vietoje grietinės ir ikrais - puikiai pavyko. ATSAKYTI
Vyr
2018-03-31 14:11
Anglijoj dažnai ruošiamas šis patiekalas ir valgomas su salotomis bei pomidorais ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital