Nugarinės vyniotinis su kriaušių ir sūrio įdaru

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Nugarinės vyniotinis su kriaušių ir sūrio įdaru
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Sultinga kiaulienos nugarinė, įdaryta troškintomis kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu! Tobulas skonių derinys, kuris mane labai sužavėjo tiek skoniu, tiek tekstūra, tiek Sultinga kiaulienos nugarinė, įdaryta troškintomis kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu! Tobulas skonių derinys, kuris mane labai sužavėjo tiek skoniu, tiek tekstūra, tiek išvaizda. Galiu drąsiai teigti, kad nepasigailėsite, jei pasiruošite šį vyniotinį artėjančioms šventėms! Jis skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų kiaulienos nugarinės (galite naudoti ir didesnį gabalėlį)
500 mililitrų sauso balto vyno
100 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (arba pagal skonį)
2 vienetai kriaušių (didesnių, saldesnių)
2 vienetai šalotinių svogūnų (arba 1 paprasto svogūno)
2 šaukštai sviesto
4 vienetai rozmarinų šakelių
1 šaukštelis provanso žolelių (arba itališkų žolelių)
2 skiltelės česnako
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Papildomai:
pagal poreikį kulinarinis siūlas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia reikėtų asiruošti nugarinės išklotinę. Nugarinę šone (maždaug per trečdalį storio) pjauti išilgai įpjaunant ne iki galo (palikti 1-1.5 cm). Atversti atpjautą dalį lyg knygą - dešinė pusė turėtų būti maždaug dvigubai plonesnė nei kairė. Dabar reikia kairiąją dalį pjaunat išilgai padalinti į dvi vienodo storio dalis neperpjaunant iki galo, o vėlgi paliekant 1.-1.5 cm, kad galėtumėte ją atversti ir gauti išklotinę.
2.
Nugarinės išklotinę iš abiejų pusių įtrinti druska, pipirais ir išspaustomis česnako skiltelėmis. Jei mėgstate stipresnį skonį, galite papildomai naudoti mėgiamų mėsos prieskonių. Aš mėgstu taip paruoštą nugarinę palikti šaldytuve per naktį pasimarinuoti, kad skoniai labiau įsigertų, bet galite vyniotinį gaminti ir iškart.
3.
Orkaitę įjungti kaisti iki 220 C temperatūros.
4.
Kriaušes supjaustyti mažais kvadratėliais (sėklas išimti), smulkiai supjaustyti svogūnus.
5.
Keptuvę įkaitinti iki vidutinės kaitros, dėti pusę sviesto, ištirpinti. Suberti svogūnus, kepti 2 minutes, tuomet berti 0.5 a.š. druskos, žiupsnelį pipirų, išmaišyti, kepti dar 2 minutes dažnai maišant. Tuomet suberti kriaušes, pilti baltą vyną, berti provanso žoleles ir leisti troškintis apie 12 minučių arba tol, kol skystis nugaruos, kriaušės taps minkštos bei skaidrios.
6.
Paruoštą kiek pravėsusį kriaušių įdarą mišinį sukrėsti į nugarinės vidurį formuojant išilgą juostą. Ant viršaus užtrupinti pelėsinį sūrį, išilgai sudėti rozmarino šakeles.
7.
Pasiruošti konditerinį siūlą - atsikirpti 4 gabalėlius siūlo lygiomis dalimis (siūlo kiekis priklauso nuo vyniotinio ilgio. Man prireikė 4).
8.
Vyniotinį labai standžiai susukti ir tolygiais tarpais surišti (siūlo galus nukirpti).
9.
Į tą pačią keptuvę, kur troškinosi kriaušės (jos nereikia nuplauti) dėti likusį sviestą, įkaitinti ant didesnės kaitros, dėti vyniotinį ir kepti 2–3 minutes, iki jis šiek tiek apskrus. Taip vyniotinį apkepinti iš visų likusių pusių.
10.
Švelniai paskrudusį vyniotinį perkelti į orkaitei tinkamą indą, uždengti dangčiu arba folija ir kepti iki mėsos termometras vyniotinio viduryje pasieks 145 laipsnius (man truko apie 30 min).
11.
Išimti vyniotinį iš orkaitės. Prieš pjaustant leisti pailsėti apie 5-10 min.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital