Orkaitėje kepti pomidorai su burrata sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Orkaitėje kepti pomidorai su burrata sūriu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės
Orkaitėje kepti pomidorai su burrata sūriu
Orkaitėje kepti pomidorai su burrata sūriu
Orkaitėje kepti pomidorai su burrata sūriu
Orkaitėje kepti pomidorai su burrata sūriu
Orkaitėje kepti pomidorai su burrata sūriu
Orkaitėje kepti pomidorai su burrata sūriu
Autorius apie receptą: Ši be galo skani ir super paprastai pagaminama pomidorų bei burrata sūrio užkandėlė tobulai tinka vakarui su draugais, lėtiems savaitgalio pusryčiams ar tiesiog kai norisi Ši be galo skani ir super paprastai pagaminama pomidorų bei burrata sūrio užkandėlė tobulai tinka vakarui su draugais, lėtiems savaitgalio pusryčiams ar tiesiog kai norisi įdomesnės vakarienės. Idėją užmačiau Tik Tok platformoje, tik pritaikiau savo skoniui ir na jog būtų dar greičiau :) (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų vynuoginių pomidorų (arba vyšninių)
1 vienetas burrata sūrio (arba žr. patarimus)
2 šaukštai pesto padažo (naudojau bazilikų, bet tinka ir kitoks)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Patiekiant:
šiek tiek balzaminio acto (nebūtina)
8 riekelės čiabatos (ar kitos mėgiamos duonelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pomidorus suberkite į skardelę, kad būtų ne daugiau kaip dviem sluoksniais (o jei vienu - dar geriau).
2.
Pomidorus apšlakstykite alyvuogių aliejumi, įspauskite česnaką, pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais. Rankomis išmaišykite, jog visi pomidorai pasidengtų prieskoniais.
3.
Kepkite iki 210 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje (kaitinimo režimas viršus+apačia be vėjelio) apie 25-30 minučių arba iki pomidorų odelės pradės sproginėti.
4.
Ištraukite iš orkaitės. Karštus pomidorus (su visu skysčiu) perdėkite į apvalią lėkštę ar dubenėlį, ant jų paskirstykite pesto padažo ir uždėkite burrata sūrį. Galite apšlakstyti balzaminiu actu ir pabarstyti trupučiu pipirų.
5.
Patiekite iškart su čiabata ar kita mėgiama duonele.
Patarimai:
Skaniausiai ši užkandėlė pavyks su sodraus skonio, saldžiarūgščiais vasaros ar rudens sezono pomidoriukais. Jei tokių rasti nepavyksta, iškepusius pomidorus galite pagardinti trupučiu cukraus ar klevų sirupo, tai padės subalansuoti jų skonį.
Pesto padažą galite naudoti ne tik bazilikų, bet ir kitų prieskoninių žolelių. Jį lengvai pasigaminsite ir namuose.
Buratos šiuo metu rasite daugelyje didesnių prekybos centrų. Bet jei rasti nepavyktų, vietoje jos galite naudoti gabalėliais supjaustytą mocarelos sūrį ar net sutrupintą fetos sūrį, tik svarbu sūrį dėti ant dar karštų pomidorų, jog pasilydytų.
Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Eva
2021-09-26 18:04
Labai skanu!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital