Crostini su rikota ir pomidorais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Porcijų skaičius: 24
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Crostini su rikota ir pomidorais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Crostini su rikota ir pomidorais
Crostini su rikota ir pomidorais
Crostini su rikota ir pomidorais
Autorius apie receptą: Šie crostini nuo stalo visada nušluojami. Ir nieko keisto, nes juose susijungia tarsi vienas kitam gimę ingredientai - traški duonelė, purus rikotos krema su subtilia bazilikų nata Šie crostini nuo stalo visada nušluojami. Ir nieko keisto, nes juose susijungia tarsi vienas kitam gimę ingredientai - traški duonelė, purus rikotos krema su subtilia bazilikų nata ir orkaitėje kepti pomidoriukai. Ingredientus galite pasiruošti ir iš vakaro: paskrudinkite duoneles, pasiruoškite rikotą ir iškepkite pomidoriukus, o ryte teliks suformuoti crostini. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 24
1 vienetas prancūziško batono
250 gramų rikotos sūrio
300 gramų vyšninių pomidorų
15 gramų baziliko lapelių (apytikriai arba 1 šaukšto bazilikų pesto)
1 skiltelė česnako (arba pagal skonį)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
pagal poreikį balzamiko kremo (nebūtina)
šiek tiek baziliko lapelių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Prancūzišką batoną supjaustyti įstrižomis vidutinio storio riekelėmis. Kiekvieną riekelę aptepti alyvuogių aliejumi iš abiejų pusių, pabarstyti druska ir pipirais. Riekeles išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
2.
Kepti iki 220C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje 5-7 min iki švelniai parus. Stebėkite, nes tikslus laikas šiek tiek priklauso ir nuo orkaitės, riekelių storumo.
3.
Pomidorus sudėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska, pipirais ir kepti įkaitintos iki 200 C orkaitės viduryje apie 20-30 minučių, iki pomidorų odelės sutrūkinės ir jie vos vos apskrus.
4.
Į elektrinio trintuvo indą dėti rikotos sūrį, įspausti česnako, sudėti bazilikus ir sutrinti (iki visiškai glotnios konsistencijos trinti nebūtina). Jei norisi, kremą pagal skonį pagardinti druska.
5.
Ant kiekvienos prancūziško batono riekelės dėti rikotos kremo ir paskirstyti per visą plotį. Ant viršaus uždėti po pomidoriuką. Galima papuošti bazilko lapeliais ir apšlakstyti balzaminio acto kremu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Pop
2023-04-07 21:34
Kodel nuotraukoj rikota balta, jei trinti su baziliku? ATSAKYTI
LaMaistas.lt komanda
2023-04-10 22:25
Nuotraukoje rikota yra švelniai žalsva - būtent nuo baziliko :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital