Karšti crostini su krevetėmis ir sūriu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Karšti crostini su krevetėmis ir sūriu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Karšti crostini su krevetėmis ir sūriu
Karšti crostini su krevetėmis ir sūriu
Karšti crostini su krevetėmis ir sūriu
Karšti crostini su krevetėmis ir sūriu
Autorius apie receptą: Be galo skansu užkandis, kuris sužavės kiekvieną! Puikiai tiks norintiems pasilepinti ar kai ilgai nesinors stovėti virtuvėje. Šis skonių derinys tiesiog stulbinantis! Be galo skansu užkandis, kuris sužavės kiekvieną! Puikiai tiks norintiems pasilepinti ar kai ilgai nesinors stovėti virtuvėje. Šis skonių derinys tiesiog stulbinantis! Geriausia tai, kad gardu valgyti tiek šiltus, tiek jau atvėsusius. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
400 gramų krevečių (naudojau šaldytas nevirtas, bet tinka ir apvirtos)
1 vienetas prancūziško batono
100 gramų pelėsinio sūrio (naudojau VILVI Memel blue)
100 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau VILVI Memel Prussia)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas salierų stiebų (nebūtina)
3 skiltelės česnako
2 šaukštai lydyto sūrelio (nebūtina, bet dar skaniau su juo, naudojau Memel Blue su saulėje džiovintais pomidorais)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio cajun prieskinių mišinio (arba po truputį aitrios ir rūkytos arba saldžios paprikos miltelių)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Prancūzišką batoną supjaustyti įstrižomis riekelėmis. Jas iš abiejų pusių aptepti alyvuogių aliejumi, berti druską, pipirus, išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
2.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 8-10 min. Svarbu stebėti, kad nesuskrustų per daug - ištraukti riekeles, kai jos bus lengvai auksinės, bet nesudegusios. Palikti atvėsti.
3.
Krevetes supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, svogūną, česnaką smulkiai sukapoti, salierą supjaustyti mažais kubeliais.
4.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Dėti svogūnus ir maišant pakepinti 3-4 min. Berti česnaką ir pakepinti apie 1 min. Dėti salierus ir pakepti dar 2 min. Galiausiai dėti krevetes, berti cajun prieskonius ir maišant pakepinti iki jos pakeis spalvą iš pilkos į rausvą.
5.
Nuimti nuo kaitros. Įtarkuoti abu sūrius, dėti tepamą sūrelį ir gerai išišmaišyti.
6.
Ant paskrudintų bagetės riekelių dėti paruoštą masę.
7.
Sumuštinukus kepti įkaitintos iki 200 C orkaitės viduryje apie 8-10 min, iki sūris ištirps ir lengvai apskrus.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Karolina
2023-12-26 00:13
Super gavosi! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital