Vištienos krūtinėlė orkaitėje su pomidorais ir feta

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Vištienos krūtinėlė orkaitėje su pomidorais ir feta
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištienos krūtinėlė orkaitėje su pomidorais ir feta
Vištienos krūtinėlė orkaitėje su pomidorais ir feta
Vištienos krūtinėlė orkaitėje su pomidorais ir feta
Autorius apie receptą: O kaip skanu! Tokie žodžiai nori nenori išsprūsta po pirmojo kąsnelio. O geriausia, kad ne tik gardu, bet ir labai paprasta paruošti - tereikia viską sudėti į kepimo formą, o O kaip skanu! Tokie žodžiai nori nenori išsprūsta po pirmojo kąsnelio. O geriausia, kad ne tik gardu, bet ir labai paprasta paruošti - tereikia viską sudėti į kepimo formą, o orkaitė atliks didžiausią darbą. Lengviau tikrai nebūna. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai vištienos filė
500 gramų vyšninių pomidorų
150 gramų fetos sūrio
2 šaukšteliai prieskonių vištienai
3 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 220 C laipsnių (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio)
2.
Į kepimo indą sudėti pomidorus, įspausti česnako, pašlakstyti aliejumi, pabarstyti druska, pipirais ir permaišyti rankomis.
3.
Vištienos filė iš abiejų pusių pabarstyti prieskoniais vištienai ir įtrinti (jei prieskoniai be druskos, papildomai pabarstyti druska). Sudėti šalia pomidoriukus, taip pat dėti ir fetos sūrį.
4.
Kept iki 220 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 20 - 30 min arba iki kol vištiena bus iškepusi (žr. patarimus apačioje).
5.
Iškepus vištienai, ją dėti į lėkštes, o kepimo inde likusius ingredientus gerai išmaišyti (pirmiausia mentele susmulkinti fetos sūrį, o tuomet išmaišyti).
6.
Ant vištienos dėti paruoštus pomidorus su sūriu. Skanu tiekti su salotomis ar kitu mėgiamu garnyru.
Patarimai:
Kepimo laikas. Tikslus vištienos iškepimo laikas labai priklausys nuo krūtinėlių dydžio. Vištiena bus iškepusi, kai temperatūra storiausioje kepsniuko vietoje sieks 75 laipsnius.
Vištienos marinavimas. Jei norite, kad kepsniukai būtų sodresnio skonio, prieskoniais juos galite įtrinti iš vakaro ir per naktį palaikyti šaldytuve.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital